Отговори
Добре дошли в новата 21-ва тема Simple Smile

Старите теми :

Последна редакция: вт, 24 сеп 2024, 18:06 от bubanka

# 1
Малката лисичка благодаря за новата тема.
До Ели от последния коментар на предходната тема. Аз мисля че бях писала за това преди. На дъщеря ми предписаха 6 месеца Дуфастон, след това за 1 година Ясмин. Нито е диагностицирана с поликистозни яйчници, нито хормоните и са зле. Само 10 дни пи Дуфастон и реших повече да не и го давам. Не искам да я тъпча с хормони.

# 2
  • вече Пловдив
Лисичке, благодаря за новата тема!
И на моята 15-годишна дъщеря все още цикълът хич не е редовен, а минаха повече от 2 години от първия.
Писала съм и преди - водих я на гинеколог и на ендокринолог, предписаха й витамини. Но и моят цикъл никога не е бил особено редовен...

# 3
  • София
На моята повече от две години отне да се регулира. Като минаха двете години, питах ЛЛ, а тя направи една кисела физиономия и разпита ни какво-що (забравила съм вече конкретиката) и каза: Хайде да изчакаме още малко. И се оказа права. Постепенно нещата си дойдоха на мястото с редки и минимални отклонения.

Така че, явно понякога отнема повече от две години.
Аз се бях шашнала, защото моят цикъл си дойде отведнъж и се установи като швейцарски часовник. И при майка ми така. И бях решила, че е по наследство, ама явно не е съвсем.

# 4
Gerinceto,

Еха.. не очаквах. Но то поликистозата не се лекува.. каква ли е била идеята.
Да и аз не бих дала освен ако няма силни болки или нещо подобно...

# 5
Моята пак къса клечка😅 От първият цикъл редовно на 26 дни по 5-6 дни. Няма пропуск.

# 6
Аз това не го постигнах за 28г Simple Smile
Но така по добре... иначе всеки път да е изненада омръзва🤐

# 7
Срам не срам ще си призная, че не следя цикъла на дъщеря ми. Знам, че и идва след като на мен ми свърши, ама дали и на колко точно дни, не знам

# 8
Благодаря на всички, които се включиха. Спря най-после цикълът. 7 дни беше. Кофти е, че сме на почивка и не можеше да влиза във водата, така още повече го намрази😃 Първи цикъл, свикваше с новото неприятно положение, а и й отне така чаканата почивка. Поне 2 дни успя да се порадва детето . Женски неволи, какво да се прави.

# 9
Благодаря на всички, които се включиха. Спря най-после цикълът. 7 дни беше. Кофти е, че сме на почивка и не можеше да влиза във водата, така още повече го намрази😃 Първи цикъл, свикваше с новото неприятно положение, а и й отне така чаканата почивка. Поне 2 дни успя да се порадва детето . Женски неволи, какво да се прави.
По същия начин беше и при дъщерята миналото лято. Тогава беше доста дълго и обилно, количество казваше всичко наред, и стоеше близо до хотела, за да може да сменя и да се преоблича Sad

# 10
По същия начин беше и при дъщерята миналото лято. Тогава беше доста дълго и обилно, количество казваше всичко наред, и стоеше близо до хотела, за да може да сменя и да се преоблича Sad
Сега пак ли й е дълъг и обилен? Аз късно се усетих, че топлината усилва кървенето, а тя се печеше нон-стоп. Като не можеше да влиза във водата,  поне тен да хваща.

# 11
И на дъщеря ми още не е редовен цикъла, макар да станаха 2 години. Не е болезнен, не е обилен и не се оплаква. И пъпки вече не ѝ излизат толкова или пък си изгради рутина в грижата за лицето. Но все още става много крива и раздразнителна като част от ПМС.

# 12
Скрит текст:
Сега пак ли й е дълъг и обилен? Аз късно се усетих, че топлината усилва кървенето, а тя се печеше нон-стоп. Като не можеше да влиза във водата,  поне тен да хваща.
Много е нередовен. Тя много-много не споделя с мен и ми се кара, ако подхвана такива въпроси. Но да, пак е дълъг и обилен, но като че ли първият път беше най-зле. Тогава даже не идваше с нас на плажа, дразнеше се, че не може да влиза във водата, ходеше само с къси, черни панталонки и обикаляше около хотела.... доста скучно й беше и после ми рева, че нищо не е разбрала от морето. Само един ден успя да се къпе и пече, и на втория й дойде.
Вече стана една година от нейния първи цикъл.

# 13
Аз пък така се надявах на морето да и дойде, заради смяната на климата, но уви....пак го няма. Дори тя самата искаше, защото с тези големи интервали и тя се изнервя.

# 14
Аз пък така се надявах на морето да и дойде, заради смяната на климата, но уви....пак го няма. Дори тя самата искаше, защото с тези големи интервали и тя се изнервя.

Какво ви притеснява от интервалите? Има ПМС, нещо я боли или просто звщото не е редовно.

Наистина няма причина да се притеснявате. Абсолютно нормално е и факта че е ромално и интервалите са големи си е в неин плюс.