Отговори
# 750
И двете деца носиха брекети, приключиха, сега имат ритейнъри.

Колко време ще ги носят тези ритейнъри?  И почистването с конец трудна работа е с тях... Ще питам следващия път зъболекаря дали не е по-добре такива, които се свалят, ако е удачно.

# 751
Няма да ги свалят, ако не паднат сами. Ползваме воден душ за зъби и електрически  четки. Дъщеря ми използва мини четчици само и обикновена четка да зъби, няма проблем.

Последна редакция: сб, 16 ное 2024, 10:31 от Deni-meni

# 752
На мм му се счупи ретейнър и единият му зъб се размести за 3 дена.
Зная че при децата не е толкова бързо, но пак ... важни са си.

# 753
Дали да се вадят мъдреци при ортодонтско лечение е индивидуален въпрос. При нас се реши от ортодонт, зъболекар и челюстен хирург. Наложи се при две от трите деца.

# 754
Я да питам тези, които сте слагали брекети, вадиха ли им мъдреци на децата?
не
срещнах един зъболекар, докато обикаляхме да избираме, който искаше да вади 4ти  или 5ти зъб( който е с най- къс корен)

sunny- n, благодаря , че писа
много вярни неща със ситуацията( както и много други, които писаха), но и някои не съвсем...
много ми е трудно да реша, защото
-до сега , никога не съм имала повод да се съмнявам в преценката й
- никога не съм имала ситуация, в която да ме е лъгала
- много сериозна и стриктна, и в училище, и в спорта ( не е по лесното отказване...)

сега, отивайки да си ляга, че утре има мач, ми каза, че ще плати всичко със стипендията си и  събрани пари от подаръци - само да й позволя да махне твзи , и да слага от другите Confused
Така като го чета и започвам да си мисля, че моята дъщеря е същата и може би бих наистина се доверила на нея и бих ги махнала, но първо след консултация с друг.

# 755

Общи условия

Активация на акаунт