Отговори
# 705
Пачове за преди и след, както спомена Кардю, са добра идея.
Трябва да се търси начин да се контролира страха в разумни граници, за да се овладява в конкретния момент.
Друго, което работи при нас - да кажа за ваксината в последния момент. Така няма време да го мисли и премисля, да се притеснява дълго и страха да расте и расте.  И след ваксина традиционно я глезя с нещо,  взимам си  няколко часа почивка и правим нещо заедно. Отиваме на кино или си печем нещо или шопинг или хапване... Както го измисля на момента.

# 706
  • София
Дъщеря ми трябва да пие витамин В12, налагало ли се е при някое от вашите деца? Каква форма сте използвали?

# 707
Дъщеря ми трябва да пие витамин В12, налагало ли се е при някое от вашите деца? Каква форма сте използвали?

Гумени мечета с витамини Simple Smile

# 708
  • София
https://galen.bg/solgar-methilcobalamin-vitamin-b12-metilkobalam … 0-mg-h30-tabletki
Аз съм много доволна от този. Много добре се усвоява.

# 709
Тези вземах аз и се нормализираха показателите ми. В Ренедиум често са намалени, дори в момента. Гледай мг и активната съставка да е метилкобаламин.

# 710
  • на последния етаж
Какви предизвикателства, какви игри, какви бонбони? Вие наистина не сте имали работа с човек, който се страхува от игли и бодене. Синът ми припадна на 10 години за първи път и то 10 минути, след като му взеха кръв. Въобще не очаквах, много се изплаших. Следващия път сестрите го видяха малко преди да се строполи. Много сме говорили, обяснявали, но той пребледнява, става му лошо само при мисълта за игли или вземане на кръв. Скоро една девойка, около 15-16 годишна припадна, докато излизаше от поликлиниката след поставена ваксина. И на големи хора се случва.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 15:47 от Лита

# 711
А какво решение предлагате?
Според мен да не направите ваксината не е решение...

И на мен ми прилошаваше като малка винаги когато ми взимаха кръв.. но бременна имах диабет и ми взимаха кръв един път на седмица + 5 проби с бодене в пръстите на ден... ми минават ти всякакви страхове...

Аз припадам от други проби, дори не ме е страх... не знам защо. Около минута са ме свестявали от една сонда в носа, да за видят дали имам изкривяване... и още един път от една истероскопия...

Но мисля че ако избягвате боденето от страх, влошавате ситуацията.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 12:59 от Eli..........

# 712
  • Mars Hotel
Има много голяма разлика между страх от игли и прилошаване/припадане. Първото е чисто психологическо, а второто - физиологична реакция. Дъщеря ми много се страхува/ше от игли, както писах и по-назад, но никога не ѝ прилошава при взимане на кръв. Страхът е преди самото боцване, после вече нищо ѝ няма.

# 713
  • на последния етаж
Разбира се, че избягването на боденето не е решение. Говорим, подготвени сме, че може да се строполи и внимаваме. Това е. Налага се, така че се ваксинира/взима се кръв, когато трябва.

# 714
  • София
Наистина не знам какво е страх от игли, но пък знам, че не е ок да се остави просто ей така, без да се пробва всичко възможно, за да бъде преодолян. Особено когато става въпрос за приятни занимания. А в някои от случаите наистина може да бъде преодолян или поне моментът да бъде направен по-малко натоварващ.
Аз винаги пробвам първо с добро и весело настроение.

# 715
  • София
Ahoney, смяташ, че не съм пробвала всичко възможно, за да помогна на детето си да преодолее страха ли? Ако е така, грешиш.
И вече казах, че ваксината ще я сложим. Както всички бодения до момента, ще се справим и с това.

Имах някакви колебания, защото не е от задължителните ваксини . Нужно ми беше да поговоря за тези колебания, за да ги преодолея. Преодолях ги с помощ от темата и благодарих на всички.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 15:05 от Pandachina

# 716
Аз бих посъветвала детето да затвори очи, да си сложи слушалки и да си пусне силно някоя любима песен, докато трае убождането. Може да съчетае с една дъвка Шок . Идеята е мозъка да е ангажиран едновременно с няколко интензивни усещания, за да притъпи страха.

# 717
  • София
Не ми харесва тази идея. Ами ако в момент на изненада от убождането подскочи?

# 718
Просто да не гледа, да си поема въздух силно и толкова... 5 секунди са максимум... после да остане седнала 5 мин. 

Музика и прочее и на мен не ми се струват добри идеи.

# 719
  • София
Ahoney, смяташ, че не съм пробвала всичко възможно, за да помогна на детето си да преодолее страха ли? Ако е така, грешиш.
И вече казах, че ваксината ще я сложим. Както всички ходения до момента, ще се справим и с това.

Имах някакви колебания, защото не е от задължителните ваксини . Нужно ми беше да поговоря за тези колебания, за да ги преодолея. Преодолях ги с помощ от темата и благодарих на всички.

Не мисля, че не си пробвала всичко. Опитвах се да помогна, давайки нестандартни идеи. Никога не знаеш от къде ще се появи решението, но бях нападната, че идеите ми са тъпи и обясних своята гледна точка. Последният ми пост всъщност не беше адресиран към теб.

Общи условия

Активация на акаунт