Отговори
# 720
Голямата ми припада при вида на кръв, знаем, подготвени сме, взема се кръв само легнала, главата да другата страна, не гледа, лежи 5 Мин след това. Гледам да имам кола или шоколад, ако ми събере границите. Колкото по- голяма става по леко се справя. И на нея съм давала “успокоително” витамин Ц. Тя има фобия от змии, до степен да не може да докосне учебника със снимки на влечуги. Залепяхме страниците или слагах стикери и сега се потриса, като види но не както преди. Висчко започна с един кретен в Обзор, който и изскочи в гръб с бял потон, да я е снимал с него! На 6-7 г беше, такава истерия не бях виждала, страх я е беше да излезе извън стаята в хотела. На ръце я носих да я прибера, изпитваше истински ужас. То не е нещо, което можеш да контролираш. Но ето вече е голям човек и в много по слаба степен са тези неща. И на излсдвания си ходи редовно и влечуги може да погледне, на снимка де😅🤣 на живо дано не🙏

# 721
Аз имам страх от игли и убождения. На 30 съм. На всяко взимане на кръв/ ваксина припадам, и АГ, докато бях бременна, и ЛЛ са наясно с тази моя особеност и тези процедури при мен се извършват в легнало състояние. И зъболекарските посещения са ад заради това.
Колкото и да не го мислиш и се занимаваш с друго, страха си е там. През първата бременност също ми взимаха кръв постоянно, не ми е помогнало да го преодолея. Просто знам, че трябва и съм подготвена за след това.

Ние я сложихме в понеделник на щерката. Май месец е 2рата доза. Тя пък, за първи път, се уплаши и разплака, едва и я сложи доктора.
Пуснахме и изследвания заради теглото. Хормона на растежа почти си е в норма, обаче Лептина и е изключително нисък. Някой да се е сблъсквал? Според лл заради това не изпитва ситост и това и забавяло метаболизма.
Иначе има и леко завишена кръвна захар и пулса и е беше леко висок (110), но това смята, че е заради кг

# 722
да отместя темата  от иглите...
идвам да ме потупате по гърба, и да ми кажете, че ще мине...

бясна съм на едната щерка, до степен да остана без сили, след пика на адреналина- едва се прибрахме ей сега...

Скрит текст:
историята е дълга, но минава през 3 месеца брекети, в които доктора я вижда по- често от мене, защото все нещо й беше криво, все се разместваше, все падаха брекетите...
на трета тел е сега, от седмица, не е пропускала ден без да иде в кабинета Sweat
вече не й издържат нервите, аз се чудя как да надмогна ситуацията
доктора твърди, че такова чудо не е виждал, и че тя не полага усилия да се храни правилно
миналия месец сестра й сложи( при същия доктор, но нормални с ластици, а нейните са саморегулиращи )
и, си е наумила, че ще ги сваля, ще ги маха...
сега излизаме от кабинета, той сложи частичен тел само от кучешки до кучешки... ще й поръча някаква друга джаджа за другия път...
та, ей сега ми казва, че щом не съм поискала от доктора да ги свали изцяло, щяла да се оправя сама- да си търси друго място да й ги свалят

в нейна защита- да! , голяма мъка докато се наместят, досега каквото беше не е нищо, има още много вода да изтече..
случаят е сложен, ще се намества челюст, после захапка

в защита на доктора- обяснява с най- най- големи подробности, какво , как...

та , не знам- дали се отказва, защото й е тежко и й писна, или наистина ,защото й се иска да са като на сестра й ( доктора ми подшушназ че смята това  за евентуална причина)...

...и пак казвам, че не са ми правили никакви проблеми досега, и абсолютно без грижи стигнахме до 17 години
тоз инат, не знам как се прояви, но ще ми стопи нервите Rage

# 723
Щом е на третата тел значи вече е към края...И не е нормално толкова често да падат - или докторката нещо не прави както трябва или детето не спазва указанията за хранене...Най - добре говори с дъщеря си, попитай я какво мисли, кажи че остава още малко от лечението и да стисне зъби...При толкова често посещение е нормално да е изнервена...
Вида на брекетите нямат значение, за да иска като сестра си, те са различни видове и се прилагат за различни случаи.

# 724
не е към края, съвсем в началото е
всеки месец по веднъж се сменя тел

аз вече знам, че ще я подкрепя, ще ги махна, само че революцията й , ми дойде малко като гръм от ясно небе...

тя, наистина не спазва много- много Disappointed

# 725
  • София
Mamagemelar, съчувствам ти, минахме и през това.
Ама не с обикновени брекети, а с алайнери, които струват колкото нова кухня. 😒 Уж да са невидими, да не се притеснява, да е с най-модерното и щадящо емайла средство, да може да поддържа лесно хигиена. Да бяхме взели обикновено апарат че за няколостотин лева и толкова. Същият ефект щеше да има.
Стигна до някоя си седмица, зъбите ѝ се наредиха като мъниста и до там. А по-важното беше да оправим дълбоката захапка. Но не би. Правеше се на разсеяна, забравяше да ги носи, оставяше ги в ресторанти, училище и тн. Зъболекарката ѝ изготви нова програма безплатно, защото имаше право на една безплатна корекция, но не и не. Изпокарахме се и това беше. Не успях да се преборя.

Но беше и по-малка де, може би на 13-14.

# 726
оох, мъка
аз от 5 години се мъча да я накарам да сложи - не! и не!
първо, щяха да са само нощни
не и не...
това лято, като ревна, да слагаме...аз се разрових ,и избрах и специалист, и брекети
Скрит текст:

ама не са от обикновените- по- добри са ( работят 30дни в месеца практически) ,( и са по- скъпи Angry)
и по- кратко ще ги носи( за 18 до 24 месеца)
а защото ластиците действат до 15-18ти ден, ако се прави посещение веднъж в медеца- 36 месеца поне продължава лечението

# 727
  • Mediterraneo
Не разбирам разликата между показаните, а, саморегулиращи се са. А защо тогава ходи веднъж на месец при доктора? На моята не знам какви бяха, но също ходеше веднъж на месец.
Не знам, аз такива лиготии( извинявай, пряма съм, но само от прочетеното) не приемам и не толерирам. Плащам луди пари за здравето й, не ще търпи, ами и песен ще пее!
Трудно е, винаги е трудно, първите седмици не ядеше, ревеше от болка, цялата й уста се разрани. А преди брекетите й сложиха една машина за разширяване на челюстта, там каква мъка беше. Хленч, плач, ама издържа, дума не е отваряла да ги маха.
Тука вече е с машинката и брекетите, заради това нещо не можеше и да говори като хората.
Скрит текст:

Тук вече е резултатът от мъките. Махнаха ги 2-3 месеца по- рано от предвиденото. Под 24 месеца беше лечението.

# 728
и вашите са били  саморегулиращи се, Тарталета - без ластици, брекетът държи телта
не ми пречи ,че си пряма
ако беше само, лиготии заради болката, добре...
но и аз имам съмнения, за това как се случват нещата ...
снощи,  тичах да купувам от китайския нокторезачка, за да изрежа края, който й се забиваше в бузата, прокървя, с триста зора го отзрязах
днес доктокторът ми каза- не можело да стане това, не бил виждал такова нещо Confused

редактирам: намерих снимки
само горна и двете челюсти
Скрит текст:

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 20:03 от Mamagemelar

# 729
  • София
Аз не правя компромис сега със зъбите на децата. Като дете допуснах грешката да не нося шините, които трябваше и сега страдам от това. Яд ме е, че родителите ми не са настоявали.
Може ако детето иска нещо по-различно след време да ви върне парите, които ще трябва да се платят.
Всяко трето дете сигурно вече е с брекети. Не е срамно, както беше преди.

# 730
  • Mediterraneo
Добре й изглеждат зъбите за начало на лечението. Какво го налага, чисто естетически ми се струват добре. На моята бяха супер зле, за кучешкия нямаше никакво място.
Скрит текст:

# 731
криви са дъгите на двете челюсти
на втората снимка се вижда езика- не се допират там двете челюсти
и при спокойно състояние ,стои долната челюст назад- трябва да излезе напред и да се премести малко в ляво

# 732
Ще се включа е аз с няколко пътечки за мисъл. Дъщеря ми от съвсем скоро наси брекети, до тогава носеше нощем една шина 6 години … Ние не живеем в България и брекетите се поемат от касата 80%. Ние доплащаме 20% и разликата ако искаме по-добър модел, а не тези по касата. Доплащаме за точно вторият модели с цветните гумички и термотел. В края на лечението, ако е било успешно ще получим част от 20те % .  Ако лечението не е било успешно касата ще изиска да възстановим всички платени суми от нея. Защо пиша това? Ако дъщеря ми не спазва изискванията, иска да ги маха, чуди се какво да направи за да паднат лекарят просто ще преустанови лечението. Той ще си получи така или иначе парите, но ще излязат от нас. Може би трябва да обясниш на дъщеря ти как се изкарват парите за тези брекети, и че не ги събирате по дърветата. На мен ми звучи, като изобщо незачитане. Не е нормално това наистина, но ако не спазва няма как да очаква да стоят на местата си.
Второто нещо е, че някои проблеми ако не се оправят сега, на по-голяма възраст се оправят само с операция. И тогава може би ще ви мрази за това, че не сте били настоятелни и сте я оставили да прави това, което иска, без да осъзнава последиците.
Не ги познавам точно този модел, но не може ли временно с восъка да ги застопорява за да не се вадят?
Аз имам като родител много голямо разбиране и търпение към такива неща, но да ръба ябълки и да иска брекетите да стоят няма да търпя (примерно).
Сега дописвам, видях за разранената от тел буза. Не ви ли дадоха дентален восък? Ние имаме и в първите дни като натискаха и разраняваха залепваше восъка там. Казаха ни при проблем като вашия да липи восък докато дойде времето да отиде в кабинета.

Последна редакция: пт, 15 ное 2024, 20:41 от Di Soleil

# 733
Може да направите консултация с друг ортодонт, за да се уверите, че нещата се случват както трябва.

# 734
Моята дъщеря беше с дълбока захапка, но нея оправихме със специално апаратче, нощем само спеше с него. Беше по 12-15 часа на денонощие с него. В момента сложихме брекети, защото има кръстосана захапка и отделно зъбите и не са подредени добре. Боли я, не яде твърди храни, там където я боли и боцка слагаме восък(ортодонта ни го даде). Обяснено и е още в началото на лечението кое колко струва и защо се прави. При дълбоката захапка, ако не се коригира сега, после последствията за зъбите са много големи, защото не се трият правилно и в един момент се развалят и се налага продължително лечение. Моята беше "забравила" апаратчето за дълбоката захапка да го слага едно лято. Първо ортодонта и се скара, после аз и обясних, че с тия пари мог да си купя една кола и да ги развозвам из града. Има неща за които съм безкомпромисна и зъбите са едни от тях.

Общи условия

Активация на акаунт