Операции на коляното - 3. тема

• 17 716
  • 279
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте, бихте ли ми препоръчали ортопед, който да извършва артроскопия на коляно по НЗОК? След направен ЯМР се установи лезия в минискуса и удебелена плика, които са придружени с Бейкерова киста. Става въпрос за София!
Прегледана съм от ортопед от който не съм доволна. Правих физиотерапия и гимнастика и нищо!
Благодаря предварително!

# 271
Аз съм доволна от д-р Хубенов. Диагнозата ми беше скъсан медиален менискус, лезии и няколко кисти. Имах направени два различни курса с процедури при различни доктори, докато не отидох при него. След операцията мисля имах и 3 дни включени физиотерапия. Но беше 2019 година. Сега не знам как стоят нещата.

# 272
  • София
Аз съм доволна от д-р Хубенов. Диагнозата ми беше скъсан медиален менискус, лезии и няколко кисти. Имах направени два различни курса с процедури при различни доктори, докато не отидох при него. След операцията мисля имах и 3 дни включени физиотерапия. Но беше 2019 година. Сега не знам как стоят нещата.
[/quot

А кистите сами ли се махнаха(свиха) или по време на операцията?

# 273
  • София
Кистите не ги махат изобщо (аз имам, на левото коляно), защото веднага след като ги източат те се напълват пак с течност.

# 274
Честно казано може би не са махани кистите. По време на операцията при мен се установи, че самият менискус е някак изменен (не помня как се наричаше, имам епикриза, но не ми се търси - приличаше на карфиол Joy ). Което ми обясниха, че е вродено и затова лесно съм го скъсала (докато четях книга  със свити крака и просто ги обърнах на другата страна). Общо взето след операцията бързо се възстанових и не съм имала други проблеми.

# 275
Здравейте!
Може ли мнение за доц. Владимир Стефанов от ВМА за операция на менискус и скъсани връзки?
Здравейте! Съпругът ми се оперира преди 4 дни при доцент Стефанов. Ако не съм закъсняла с отговора мога да ви кажа, че е правилният доктор и човек с главно Ч.
Уникален професионалист, с екипът му работят на много високо ниво. И като цяло сме много доволни от  клиниката по артроскопска хирургия във ВМА. Отношение и човечност от които всеки пациент се нуждае. Успех!

# 276
Здравейте! След операция на ПКВ на съпругът ми се налага аз да правя инжекциите за разреждане на кръвта. Много моля, ако някой го е правил да сподели, защото се притеснявам. Днес след петтата инжекция се получи синина и леко подуване.

# 277
Нормално е, не се притеснявай. Редувай местата, на които боцкаш, но докато използвате всички, ще има още подутини и посиняване.

# 278
Здравейте! След операция на ПКВ на съпругът ми се налага аз да правя инжекциите за разреждане на кръвта. Много моля, ако някой го е правил да сподели, защото се притеснявам. Днес след петтата инжекция се получи синина и леко подуване.
Няма проблем. Редувайте лява и дясна страна, но очаквано е да се появяват синини. Аз моите инжекции си слагах сам, въпреки че имам фобия от игли и инжекции, не се довериш на жена ми 😉👍.
Успех и бързо възстановяване!

# 279
Когато аз си слагах такива инжекции доктора ми беше казал да си представиш зоната, около пъпа като часовник и слагаш инжекциите по местата на циферблата, като всеки път отместваш на следващото число. Дано разбрахте, какво се опитах да обясня. Relaxed Сестрата, която ми показва, хващаше гънка на кожата и поставяше инжекцията под ъгъл от45-60 градуса, не вертикално и не легнала. Да, синини се получават понякога. А подутината, най-вероятно е защото иглата е влязла малко под кожата. Не се притеснявайте да ги слагате, не болят.

Общи условия

Активация на акаунт