Къса подезична връзка при бебе

• 656
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте, мами!
Бебо (на 10 месеца) е с къса подезична връзка. Изчетох сумати статии, но така и не стигнах да желаните за мен отговори.
Моля, мами, които са минали през този проблем да споделят мнения. Първото, което ме интересува е дали хирургично да бъде отстранена или чрез лазер? Каква е подходящата възраст за този вид интервенции? И насоки за конкретен специалист, които да ни помогне в отстраняването на този проблем. Благодаря Ви!

# 1
Здравей, може би имаш предвид юздичка, която е захваната в основата на езика и създава проблеми при кърмене/хранене? Ние махнахме на сина ми такава като беше 3 месеца. Ходи се УНГ и я режат без упойка при бебетата. За 10 месечно не знам дали може без упойка. Колкото по-голямо става детето толкова повече става нужна упойката. Ние ходихме в Токуда при една жена УНГ. Бързо става, буквално я кръцнаха и си тръгнахме.

# 2
Отивайте сега!
Това е тънка ципа, която с възрастта става все по-плътна и кръвоснабдена, отелно детето разбира и се плаши, не че е толкова сложна процедурата. Затова колкото по-рано толкова по-добре, в чужбина на места даже ги проверят в родилния още за такъв проблем и срязват още там.
На моя син срязахме чак на 3г, съчетахме я с друга хирургична операция с упойка, но доктора каза, че манипулацията е елементарна режат я с лазер, няма рана, кръв нищо. Синът ми след като се събуди от упойка, пи, яде по-късно без проблем.

# 3
Закъснявате с нейното премахване. Обикновено към 3-6 месец се махат. Насочете се към хирург. Всичко става много бързо и с лека упойка.

# 4
Много благодаря за отговорите. Към мамито, което е писала, че в Токуда са направили интервенцията - и ние сме се насочили към Токуда.
Благодаря на всички 🤗

Общи условия

Активация на акаунт