Готварство и кулинария

  • 281
  • 2
  •   1
Отговори
  • Мнения: 3
Какво мислите за тази професия?

Какви са условията, които се предлагат в България за нея? Като заплащане, бонуси, работно време, натоварване, цялостно мнение на обществото към хора, практикуващи тази професия?

Заплащането как върви във вашия град?

Има ли много кадри/кандитати?

# 1
  • Melmak
  • Мнения: 8 856
Прекрасна професия, но зле дефинирана в България.

Имам интерес в тази област и ако условията бяха добри сигурно щях да зарежа офиса и да започна в ресторант.

Майка ми работи над 10 години в ресторант. Имам поглед какво се случва и от други близки. Заплатата е на договорка, зависи от обема на работа и от мястото. Осигуровки - на минималната за длъжността. Понякога даже на 4 часа.

Работа на смени, понякога без почивка. Отпуските са невъзможни или блъскаш две седмици всеки ден по над 12 часа, за да вземеш 1 седмица отпуск. Болнични никой не излиза, защото няма кой да работи и защото не е изгодно като си в сивия сектор.

Масова работа с много тъпи хора. Просто куцо и кьораво започва работа в такива ресторанти, защото няма работна ръка.
Голямо текучество. Ако решат да те изритат просто спират да ти дават това, на което сте се уговорили в пликче.

# 2
  • Мнения: 1 730
Бих готвила единствено в мое заведение. За чужд бизнес не - hechicera е изброила доста от причините.

Общи условия

Активация на акаунт