СЕДМОКЛАСНИЦИ 2024/2025 - Тема 8 - Седмокласник пробни тестове решава, че НВОто наближава....

• 25 795
  • 733
  •   1
Отговори
# 90
Ние набелязахме конкретни училища, не толкова паралелки. Езиковите гимназии и после две професионални за резерва

# 91
  • София
sunlight_eli, разказваш сякаш всичко е в реда на нещата: 28 деца в група, забележки за пиене на вода, децата не смеят да мръднат...

Моето ходи в квартална школа и всяка седмица имат тест и преразказа за домашно. Също подчертават и пишат по христоматията. Едва ли ще научи нещо по-различно.

Кому е нужно такова напрежение за НВО? Едно ученолюбиво дете ще се справи и без такова насилие. Някой отварял ли е матурите от последните години? Не са чак толкова трудни, че да се налага казармено обучение.

# 92
Дъщеря ми имаше проблеми със задраскване, не и течеше гладко мисълта и преразказите много трудно и се четяха. Постоянно получаваше забележки и започна да се старае да не задрасква толкова. Моите наблюдения са, че с времето нещата се нормализираха, след много направени преразкази и желание за подобрение от страна на детето. Много трудно може да се коригира почерк за 2 месеца, но би могло момчето ви да се старае малко повече. И най-вече да се упражнява, колкото може повече преразкази през оставащото време да прави.

Аз днес получих резултата от ПИ по БЕЛ от НИЯ. Това е първият, който прави извън училище или вкъщи. 65т. Triumph Такива глупости е писал, че чак ме хвана срам докато чета. Има и забележка да пише по-четливо, защото на места на преразказа не са му разчели. Имате ли съвети за подобряване на почерк? Мисля да оставя разговора с него за довечера, че сега ако му звънна....

sunlight_eli, разказваш сякаш всичко е в реда на нещата: 28 деца в група, забележки за пиене на вода, децата не смеят да мръднат...

Моето ходи в квартална школа и всяка седмица имат тест и преразказа за домашно. Също подчертават и пишат по христоматията. Едва ли ще научи нещо по-различно.

Кому е нужно такова напрежение за НВО? Едно ученолюбиво дете ще се справи и без такова насилие. Някой отварял ли е матурите от последните години? Не са чак толкова трудни, че да се налага казармено обучение.

Това с 28 деца в школа за мен е крайно неефективно, при нас във Веди групата е 10, учителки по БЕЛ и МАТ са страхотни ( преподават в ПЧМГ ) и пак е трудно да се обърня индивидуално внимание и някои деца определено изостават спрямо други.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 13:46 от slaveia84

# 93
  • София
За мен паралелката Природни науки в 125-то буди леко недоумение. Задължителните предмети в този профил по Наредбата за профилираната позготовка са биология и химия ИЛИ химия и физика. 125-то са я обявили с биологя и физика, каквато възможност в наредбата няма и за мен това е в противоречие с нормативната уредба. Не знам как са им я утвърдили така и смятам да питам. Не ме касае нито пряко, нито косвено, но ми стана любопитно, защото за първи път виждам такова свободно творчество по профилите.

# 94
  • София
Добре де, защо наслагаха отсега профилите на паралелките, нали идеята беше в 10 клас да си избират! Преди години се смееха на Втора английска, сега тя махна 3 и 4 профил, останалите наслагаха! 🤪

# 95
ООО, ще ми трябва помощ:

Чета, гледам и клепам в план-приема. Какво е ИЦ и ЧЕз?

Ще се радвам да чуя мнение за 119 училище?

# 96
  • София
ООО, ще ми трябва помощ:

Чета, гледам и клепам в план-приема. Какво е ИЦ и ЧЕз?

Ще се радвам да чуя мнение за 119 училище?

История и цивилизации и Чужд език.
119 - зле с дисциплината е отзив от приятелка

# 97
Всяко училище е напляскало такива профили, за каквито може да осигури учители, което пак за една петгодишна перспектива не е сигурно. В крайна сметка пак ще е по нашенски, на думи едно, но на дела каквото стане

# 98
  • София
Добре де, защо наслагаха отсега профилите на паралелките, нали идеята беше в 10 клас да си избират! Преди години се смееха на Втора английска, сега тя махна 3 и 4 профил, останалите наслагаха! 🤪
Само първите два профила са определени с план-приема. Там, където виждате четири съкращения, това е просто посочване на езиците, които се изучават. Не са профили, освен в езиковите паралелки.

# 99

Грета Ей, жената попита как минават уроците - казах и. Постарах се да опиша нещата безпристрастно и обективно, за да може който се интересува да си състави мнение за себе си. Не се чувствам длъжна да влизам в спорове добре ли е или не, още повече че наистина не съм съставила крайно мнение за себе си. Трудно ми е да съставя мнение за часове, на кои не присъствам лично, а детето ми подава разнопосочна информация.
Мисля че съм описала още в първите ми постове, че детето не я харесва като преподавател - това също е обективен факт, но не означава непременно, че тя е лош преподавател. В училище по някои предмети децата имат общи учители и мнението им за тях винаги се различават - единият много харесва стогата учителна, другият - не и обратното за ларш учителя.
В интерес на истината това, което не се харесва на детето ми не са нещата посочени като минуси в темата.
А колкото до личното ми мнение за школата - мисля че стана ясно от факта, че второто ми дете го записах на друго място за курсове в 6 клас. Обаче със сигурност ще го пратя на пробния за Литера за влизане в 7 клас, за да проверя  дали не съм взела погрешно решение, избирайки уж по-ларш обстановка.

# 100
sunlight_eli, дали не мина пробния за влизане в 7 клас?!

# 101
sunlight_eli, дали не мина пробния за влизане в 7 клас?!

Не четете внимателно. Второто ми дете в момента е в 5 клас. Догодина ще е на пробен.

# 102
  • София
Разбрах. Ама сега ми харесва още по-малко.
Е, добре де, как се разпределят часовете до 10 клас. Реално си приет в паралелка, която не е чуждоезикова, но в 8 клас ще учиш предимно езици. Хуманитарна или Природна ще стане чак в 11 клас. Да им имам трансформациите!

Само първите два профила са определени с план-приема. Там, където виждате четири съкращения, това е просто посочване на езиците, които се изучават. Не са профили, освен в езиковите паралелки.

# 103
  • София
В първи гимназиален етап се учи ООП. Там профили няма. Профилите се изучават във втори гимназиален етап. В първи могат да имат само някой и друг час по профилиращите предмети като ФУЧ,/ИУЧ, но това не е профилирана подготовка. Формата на изучаване на чуждия език - ИИЧЕ, РИЧЕ... и профил са различни неща.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 14:56 от sanaka

# 104
Т.е. ако първоначалния профил е математически, да разбирам ли, че това ще се усети евентуално в 11. клас? И ако последващите два профила са езици, реално положението се изравнява с това да избереш сега паралелка с езиков профил, а в 11.клас математика?

Общи условия

Активация на акаунт