За и против домашно приготвените пюрета. А, малко рецепти?

• 10 159
  • 83
  •   1
Отговори
# 60
не знам какви са находките, но и аз съм твърдо за купени пюрета - имам доверие, че продуктите са  с най-високо качество и контрола при обработката им също.
домашно пюре приемам за по-голямо дете - 8-9 месечно, но така или иначе за мен не си струва нито парите, нито усилията
И аз така. И за мен не си струва времето,усилията и парите, които ще вложа в приготвяне на домашни пюрета от нитратни продукти, внос от къде ли не. Както е известно, контрола върху вноса на плодове и зеленчуци в България не е на особено добро ниво, а и контрола върху произведените в България също  Sad Нямам домашна градина, така че за мен няма смисъл. И да вложа време, което иначе ще прекарам в игра с детето и навън на разходки, също не намирам смисъл.
За "находките" съм чувала от познати майки, че са намирали такива в пюретата на Ганчев и Овко. Аз от тях не купувам, при толкова богат асортимент на пазара.  Peace

# 61
И аз съм ЗА домашните пюрета.Пробвахме детска кухня.Бебка хапваше всичко,но установих,че моите пюренца са в пъти по.....и въобще не отнема толкова много време,колкото си мислех.Хапваме си спанак с ориз,различни зеленчуци-броколи,карфиол,морков,чушка,картофче,тиквичка,грах,червено цвекло,тиква;месце-пилешко,заешко,рибка-филе от Треска.Прибавям сиренце,жълтък от яйце .Купувам замразени зеленчуци и с тях приготвям.В общи линии на око,каквото остане сипвам в бурканчета и замразявам.Много е практично.Ще се убедиш!

# 62
Аз ги купувам,но нямам нищо против за домашно приготвените. Hug

# 63
Ние сега започваме с пюретата, удоволствие ми е да и го приготвя аз макар и продуктите да са от пазара. Поне е прясно и без консреванти и.т.н и от здрави плодове и зеленчуци.

# 64
  • София
Домашни  Peace А времето и усилията хич не са много!

# 65
  • Стара Загора
Твърдо За съм за домашните пюрета Peace

# 66
И аз съм ЗА домашните пюрета.Пробвахме детска кухня.Бебка хапваше всичко,но установих,че моите пюренца са в пъти по.....и въобще не отнема толкова много време,колкото си мислех.Хапваме си спанак с ориз,различни зеленчуци-броколи,карфиол,морков,чушка,картофче,тиквичка,грах,червено цвекло,тиква;месце-пилешко,заешко,рибка-филе от Треска.Прибавям сиренце,жълтък от яйце .Купувам замразени зеленчуци и с тях приготвям.В общи линии на око,каквото остане сипвам в бурканчета и замразявам.Много е практично.Ще се убедиш!
да но замразените зеленчуци като ги размразиш веднъж за да направиш пюрето и после като го замразиш наново хич не са полезни

# 67
аз също предпочитам домашно приготвените пюрета защото знам че си ги правя аз и са натурални без добавки на сол,захар и разни нишестета,но не правя всеки ден,замразила съм си зеленчуци във фризера,от пазара предпочитам да купя от някоя баба все си мисля че  може да са отгледани от нея и да нямат толкова нитрати

# 68
  • ах, морето...
Аз също съм ЗА домашно приготвените пюрета.Беба не харесва готовите зелен4укови и аз и правя сама.

# 69
С двете ръце съм за домашно приготвените пюрета.А най-хубаво е да си набавяш зеленчуците и плодовете от сигурни източници (баби на село,познати такива).Аз така правех.Също си намирам домашни пилета и зайци,които готвя само на малката.Понякога съм купувала готови,за да спася положението на вън,но само като ги помиришех ooooh!Плодови съм купувала само през зимните месеци,защото  праскови например няма къде да намериш.

# 70
да но замразените зеленчуци като ги размразиш веднъж за да направиш пюрето и после като го замразиш наново хич не са полезни
Да,много е вредно.Много важно условие е замразения заленчук да се слага в подсолена кипяща вода в замразено състояние

# 71
Месните ги купувам,защото все още ме е страх да ги приготвям сама,но всички други пюрета,следобедни закуски и т.н.т.,ги приготвям аз.

# 72
  • СОФИЯ
Месните ги купувам,защото все още ме е страх да ги приготвям сама,но всички други пюрета,следобедни закуски и т.н.т.,ги приготвям аз.

От какво те е страх  Rolling Eyes

# 73
Да,много е вредно.Много важно условие е замразения заленчук да се слага в подсолена кипяща вода в замразено състояние
Това само за сурово-замразените зеленчуци ли се отнася? А за плодовете? Аз лятото съм замразила сварена на пара и пасирана тиквичка, чушка, праскови, кайсии и сега само размразявам /на стайна температура/ и добавям към пюрето.

# 74
За "находките" съм чувала от познати майки, че са намирали такива в пюретата на Ганчев и Овко. Аз от тях не купувам, при толкова богат асортимент на пазара.  Peace

Една майка от нашата отчетна миналата година откри "находка" в месно пюре на Нестле.

Общи условия

Активация на акаунт