спешно търся пулмолог

• 248
  • 4
  •   1
Отговори
Здравейте пускам тази тема с огромна молба за помощ и насока!!! Бебка е на 1г и 4 месеца, започна да боледува на 9м. През септември месец, Първо имаше ларингит почти всяка вечер бяхме на бърза помощ за орбазон в крачето вкъщи правихме инхалации и всичко останало. Ноември пак ни приеха в болницата в Гр.Панагюрище с плевмония и ларингит  изписаха ни и веднага след 1 седмица ни приеха отново този път в Пловдив за недоизлекувана плевмония. Февруари месец влезнахме отново в болницата този път в инфекциозно отделение пак в Пловдив с РОТА ВИРУС! След като ни изписиха 10 дни след това ни приеха отново с бронхит  и ларингит от тогава минаха 4 седмици и към днешна дата 23-04-2025г. Отново сме с плевмония на домашно лечение с Панцеф.  Дано да схаването всичко това което написах защото самата аз съм объркана, с две изречения всеки месец сме болни и лежим в болниците. Вече не издържам апък за нея да не говорим! Моля ви насочете ме към добър пулмолог или Педиатър или някаква частна клиника искам всичко това да свърши 🥹 няма значение пловдив, софия, пазарджик БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ готова съм на всичко само детето ми да се оправи Благодаря ви!

# 1
Здравейте пускам тази тема с огромна молба за помощ и насока!!! Бебка е на 1г и 4 месеца, започна да боледува на 9м. През септември месец, Първо имаше ларингит почти всяка вечер бяхме на бърза помощ за орбазон в крачето вкъщи правихме инхалации и всичко останало. Ноември пак ни приеха в болницата в Гр.Панагюрище с плевмония и ларингит  изписаха ни и веднага след 1 седмица ни приеха отново този път в Пловдив за недоизлекувана плевмония. Февруари месец влезнахме отново в болницата този път в инфекциозно отделение пак в Пловдив с РОТА ВИРУС! След като ни изписиха 10 дни след това ни приеха отново с бронхит  и ларингит от тогава минаха 4 седмици и към днешна дата 23-04-2025г. Отново сме с плевмония на домашно лечение с Панцеф.  Дано да схаването всичко това което написах защото самата аз съм объркана, с две изречения всеки месец сме болни и лежим в болниците. Вече не издържам апък за нея да не говорим! Моля ви насочете ме към добър пулмолог или Педиатър или някаква частна клиника искам всичко това да свърши 🥹 няма значение пловдив, софия, пазарджик БЕЗ ЗНАЧЕНИЕ готова съм на всичко само детето ми да се оправи Благодаря ви!
Съжалявам за ужаса който преживяване наистина като майка ве разбирам.
Др Нина Маркова-0888263521 тя е алерголог от Пловдив,винаги отговаря на телефона си,малко е особена,но мисля че би ви помогнал..Успех

# 2
  • Sofia
Историята ви много напомня на нашата. Само да ви кажа, че с едно намиране на пулмолог това "няма да свърши", както очаквате. Моят син направи първия си бронхиолит на 5 месеца и така продължи почти 10 месеца. Но той си  имаше чисти бронхиолити, без ларингити и пНевмонии. Два пъти в болница и месеци наред без спиране вентолин и пулмикорт. Нещата просто приключиха в един момент. На 2 години направи още два спазъма при тръгване на ясла и оттогава не е боледувал сериозно. Сега е на 11 години и не е имал белодробни проблеми никакви през годините.
Аз бих посъветвала да посетите Александровска болница - в педиатричната клиника на практика лекуват само деца с белодробни проблеми. Там направиха на моя син и потен тест. Не знам дали има смисъл да препоръчвам конкретен лекар, тъй като мисля, че при който и да попаднете, ще получите достатъчно информация какво става с вашето дете. Ние се бяхме доверили на д-р Милева. Също така знам, че в София е популярна и д-р Рада Маркова, която има частна клиника. Един път сме били при нея и не ми хареса отношението.

# 3
Благодаря ви много, толкова добре обеснихте и написахте! В момента ние сме отново в Детското оделение, вече не издържам найстина, но здравето на детето е по-важно много е  мъчително е и за нея! Изследванията показват че има доста ниска анемия, лекарите тук ме оспокояват и казват че е норвално защото е болна в момента. Дали някой е минал през това въпреки всичко аз съм много притеснена

# 4
При сина ми се оказа, че има много силен рефлукс и от него се задръстват дробовете му и прави бронхити и бронхиолити. Рефлуксът се установява с изследване. Около три години беше на лечение за детска астма и рефлукс (фликсотид и Омепразол). В момента, в който започнахме лечението, гърдите на детето се изчистиха. Когато го спряхме, започна да прави ларингити. В продължение на две години почти непрекъснато, а втората година буквално беше ларингит, една седмица инхалации, една седмица ок, пак ларингит и т.н. И на шест години внезапно спря. Ларингитът е неприятен и човек в началото се шашка, но реално не е опасен и детето няма да се задуши (както обяснявах на бърза помощ първия път).

И ние сме лежали в българска болница за бронхиолит, и на сина ми биха сума ти урбазон, но в крайна сметка си тръгнахме недоизлекувани. С днешна дата и от натрупания опит смятам, че лежането в болница беше излишно, урбазонът още повече, защото е противоалергично, а синът ми няма алергии.

Общи условия

Активация на акаунт