Работа, CV-та, HR-и, съвети - 99

• 26 284
  • 733
  •   1
Отговори
# 555
  • София
Но, приятелски съвет. Вземи постоянната позиция. За другата - я камилата, я камиляря. Ако наистина е хубава компания, с добро име - то е вероятно майката да иска да се върне  и то след годинката. Тогава ще си пак в изходна позиция.

Сега, ако позицията по заместване ти е много на сърце - можеш да рискуваш, но трябва да си съвсем наясно, че има риск и той ще бъде за твоя сметка.

# 556
  • София
За EGT сега имам познати, които работят там и са доволни. В конкретният случай, ако авторът няма скрупули да работи в подобна структура, аз също бих заложила на сигурната позиция. Разбира се, има и условности - ако временната позиция е по-примамлива, в по-стабилна компания, която би отворила врати като част от СВ-то впоследствие, ако с нея се придобиват специфични умения или сертификати, може би това да е по-доброто решение. Поне в сферата, в която аз работя, има компании, от които знаем, че ще дойдат по-подготвени кадри, отколкото от други и това се вижда още на ниво СВ и шанса да ги викнем на интервю е по-голям.

# 557
EGT по чуждо мнение е ок за работа.

# 558
  • Melmak
Разбира се, че има доволни работещи там. Аз също имам познати и казват, че са добре. Но добре за мен не значи добре за теб. С годините човек започва да търси различни неща, заплащането им е топ, но все пак работата не е просто заплата.
Като цяло мисля, че не всеки се чувства добре в дадена компания, на дадена позиция. Във фирмата, в която работя е имало много хора, които са се разочаровали и са напускали, но мен ме устройва и съм много време тук. Нормално е да има доволни, както и недоволни.

# 559
Компаниите в хазартния бизнес в България половината са собственост на мутри, другата половина на евреи. От там идват някои особености на управлението, които не всички могат да изтърпят.

# 560
И моите познати са доволни от EGT. В работодател.бг има кофти мнения за всички фирми.

# 561
Не е ЕГТ или Амуснет,  но съм чувал лоши отзиви за тях, честно казано.... Не знам колко е вярно, било голям хаос и лошо отношение. Но в бг компания е така...

# 562
  • Melmak
Няма компания без лоши отзиви.

# 563
Моят опит показва, че обикновено обаче лошите мнения се оказват с по-голяма тежест, а обикновено положителните се пишат по "поръчка".

# 564
Човек е много по-склонен да напише отзив ако отзивът е лош, това е положението. Тези които са доволни на работа - колко от тях ходят да пишат по такива места? Ако човек го е яд на работодателя му, пак поне някакво удовлетворение има че го е злепоставил като напише негативно мнение. Ако го няма този фактор, кое би накарало някого да пише?
То и в търговията и в услугите е така - доволен клиент я се похвали, я не. Недоволен обаче ще каже на доста хора.
В повечето случаи игнорирам анонимно написани отзиви за работодател, мнение бих взела под внимание ако някой застава с името си зад това което казва и пак за предпочитане да познавам човека.

# 565
Моят опит показва, че обикновено обаче лошите мнения се оказват с по-голяма тежест, а обикновено положителните се пишат по "поръчка".

На мен лично ми се гади от "ние сме едно семейство" и едни и също видеа и снимки на щастливи служители....Толкова не разбраха, че на това никой не вярва и хората искат да видят нормални истории.... Няма перфектно работно място, нито трябва да бъдем приятели и семейство. Изморих се от фалшиви послание..

# 566
Да, но масово се залага на такива маркетингови трикове.

# 567
Аз чета лошите мнения и отсявам какво се повтаря във всички тях, защото някои изпадат чак в битовизми и кой какво казал.

# 568
За EGT имам лоши впечатления от познати, които са на ниски позиции. Имам и такива на високи - те са ок, но не сме коментирали заплащане и т.н. Лично, обаче, съм чувала от мениджър ехидно подмятане за хоумофиса и как не се работело. Вероятно, защото не той готви, чисти и пере у тях, а децата не са негова грижа.

# 569
Че е мъж ...е ясно, но е дискриминиран по някакъв начин ли, от жени, които са решили да раждат? Е, то няма лошо, щом се чувства така. Да го формулира правилно в изречение, в своето повествователно мнение. Може и да му дадем съвет за този казус.

Хаххаха, Господи?! Как си съчинявате подобни глупости...
Исках да кажа, че вече съм бил на позиция по заместване на майка, беше ми несигурно и изведнъж казаха, че се завръщала по-рано, за това ми прекратиха договора. Сега имам оферта за хубава позиция която искам, но е по заместване на майка.  Никакви жени не са ме доминирали..Laughing

Факта, че имам добри предложения все още, показва, че опита и честите смени при мен, не са толкова фатални.

Много вероятно е и тази да се върне по-рано, щом има хоум офис и заплатата е добра.

Общи условия

Активация на акаунт