Какво се случва ПРЕДИ менопаузата? Да споделим и да обсъдим. Тема №33

• 44 667
  • 742
  •   1
Отговори
# 15
Пробвала съм буквално всичко, вкл. ботокс.

# 16
Ботокс няма да си сложа по ред причини, но търся нещо ефективно, поне за лятото. Къпането е ясно, но на работа няма как да си взема душ

# 17
Преобличане и дрехи от естествени материи, да попиват и пускат влагата навън.

# 18
Той работи, но всяко следващо поставяне води до намаляване срока на “валидност” и бих казала че смисъла се губи.

# 19
  • Canada
Вместо запис да се включа по темата с потенето.

При някои добър резултат дава ползването на гликолова киселина под мишниците през 2-3 дни. Както и приемът на течен хлорофил.

Последното бях започнала лично да тествам преди време, но ендокриноложката ми го спря.

За мен най неприятно е потенето на лицето 😳

# 20
  • Б
  За оттоците, задържане на течности ли е? Реших да  пробвам с хидрослим но нещо не ми понесе.  Защо така оттичат краката слид пордължително стоене или вървене, дали пак на периода се дължи?

# 21
Фонсе, какво е имала предвид ендокриноложката като ти е спряла хлорофила? Нещо във връзка с ЩЖ или ИР?
Мислех да си взема течен, но сега като те прочетох...

# 22
Потенето наистина е ПОТрес! Сега, вярно, че и високата лична хигиена има някакво значение, но аз никога, буквално никога в живота си не съм се потила с миризма (а и като цяло доста оскъдно беше). Сега за пръв път ми се случва и е наистина неприятно.

Иначе - 49 години, цикъл редовен без нито един пропуск засега, обилен (миоми за жалост), в последните 4 месеца имам и едни ужасни нощни будения между 3 и 5 сутринта. (Не будувам два часа, де, но въпреки това е кофти, на мен суперсилата ми е да спя.) Всичко започна през януари с нощни горещи вълни и мокра нощница, но напоследък не се потя, просто се будя и ми е нервно.
Мустаци и косми на брадичката ми поникнаха, махам ги с пинсета и с голямо омерзение.

Туй вместо запис в новата тема.

Последна редакция: чт, 24 апр 2025, 15:51 от Параход

# 23

Мустаци и косми на брадичката ми поникнаха, махам ги с пинсета и с голямо омерзение.
А аз и с истинско отвращение, мустаци нямам но бели косъмчета по брадичката, да!

# 24
Параход, все ми думите от устата.Добавям постоянно усещане за подуване на корема, липса на сила и ентусиазъм, нервност и напрежение, хронична умора.

# 25
  • Canada
Stella, предполагам е заради щитовидната, с хипофункция съм. Не че и ИР ме подмина 😅

# 26
Параход, все ми думите от устата.Добавям постоянно усещане за подуване на корема, липса на сила и ентусиазъм, нервност и напрежение, хронична умора.
И аз се чувствам точно така...! И ако трябва това да продължи завинаги не знам как ще я караме..

# 27
Здравейте момичета .На 48 години съм,с редовен цикъл все още.Спорвдгинеколога в предменопауза съм.Но започна най да получавам едни прилошавания поне аз така си ги обяснявам със замаяност,сърцебиене,безтегловност ,умалявам и това нещо ме събужда през нощта или сутрин след ставане и ме държи цял ден по някой път.Минах много специалисти двама гинеколози според които това не можело да бъде от влизането в климакс, ендокринолога г там единствено инсулинова ва резистетност , невролога г там нищо.кардилог -хоклтер за 24;часа и каза че сърцебиенето било от влизането в климакса.изписа ми бетаблокер с лойтоновладях сърцебиенето.Но тези т нар прилошавания ме побъркват на какво може да се дължат,ПКК в норма .щитовидни в норма.Направонсе чудя какво ми става и къде да търся проблема .Дали е възможно да е от хормоните това чудо въпреки че АГ не смята така.Вие имате ли такива неща?

# 28
Витамин Д, Б12 дали си изследвала?

# 29
+1,това че нещо е в норма не означава оптимални граници.ИР не е малко.Железен панел?

Общи условия

Активация на акаунт