Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 322
  • 386
  •   1
Отговори
# 45
Момичета, Вики стана вече на 2,8 г ,пишлето не му е забелено.
Дали да го водя да го забелят или да го оставя така ,но ме притеснява да не получи някаква инфекция и да се наложи после обрязване . Съвети ?

# 46
И Сами не е забелен напълно, по новите препоръки нали не бързат, когато тогава . Аз се притеснявам от памперсите да не направят инфекции, там шанса е по голям .

Pupelina , И двамата са болни на вентолин и пулмикорт с астматични пристъпи и сополи.

Аз днес направо загивам , мускулите в гипса ми правят крампи цял ден и нямат отпускане, като не мога да разтрия и развижа крака. Прасеца и свода са ми все на кокал и боли много. Ходих на ортопед и тук , каза ми че може да ми свали гипса няколко дни по рано , но с уговорката че го пазя през тия дни и си седи обездвижен , поне да мога да се къпя нормално. Каза ми , че възстановяването е дълго ще трябва дълга рехабилитация, питах го кога ще мога да тичам по децата  , каза че е индивидуално,но  2,3 месеца след като сваля гипса. Ще чувствам силна нестабилност и трябва да внимавам за повторна травма. Цяло лято ще съм куца....

# 47
При нас няма никакво забелваме. Преди го мъчех и се виждаше леко уретрата ,но спрях да го правя и сега пак си е затворено .

# 48
Лизи ,може да питаш отропеда или поне личния лекар за магнезии да помогне малко против крампите.
Ще трябва да ги послушаш и наистина да внимаваш.Само да са ти здрави децата и ти, другото ще се справите.
Ради,  аз съвет не мога да дам , но ако имах момче , може би щях редовно и постепенно да забелвам още от малък.Някак по - естествено ми е от хирургическа намеса.Няма ли шанс да подновиш опитите и да пропуснеш лекаря?Нали има някакви кремчета ,които помагат - всеки ден в банята докато е по - мека кожата ...не знам и аз .
При нас нещата горе долу са нормални, Ади май се разболява,но ще видим.В детската ми се оплака два пъти за различни неща от една госпожа и се чудя как да реагирам и да постъпя.Твърди , че я е скубала веднъж заради таратора и съм склонна да и вярвам.Лошото е , че при предното оплакване от същата госпожа на моя приятелка и е било казано - ами тя си е такава.Като не е ставало въпрос за скубане или бой разбира се .Така че не знам дали директорката ще направи някаква вътрешна проверка.Силно се надявам да е било единичвн случай и нещо инцидентно..
Иначе да ви споделя , че живот и здраве ще си имаме още едно детенце.Очаква се за октомври.

# 49
Ето ни и нас…вкъщи всички продължаваме да сме болни, не знам дали писах преди или само си мислех.
На инхалации с пулмикорт и вентолин бяха до онзи ден децата, Рая пи антибиотик сега и всички останали, защото сме с бронхит.
Изследвах носен секрет по моя преценка и излезе бактерия, личната каза че сме за антибиотик..добро утро.А до преди това ни лекува с физиологичен разтвор.
Мисля че при всяка хрема, ще пускам секрет на всички. Вече 3та седмица се влачим, много съм ядосана.

Амазоника, честито!

Явор не го забелвам и аз, водя се по новите препоръки пък да видим.

# 50
Имаме крвмче,но файда от него честно не виждам . От годинката започнах да го забелвам обаче при него не става. Цепи се от страни кожата и тръгва кръв ,започва да плаче. А сега е вече голям и не дава да му пипаме пишлето и е мисия невъзможна казва ,, не пишка " 😅 🤷‍♀️

# 51
Ради, какво кремче ползвате?

# 52
Ехее имаш добра новина! Лека бременност ти желая! Знае ли се пол вече?

Направо започнах магнезии, без да питам.
За учителката , силно се надявам да не е така, аз толкова знаех вътрешно ,че нещо се случва в нашата ясла ,че се чудих бръмбари да им сложа в играчка.

Nl_cl ,аз при всеки сопол правя гърлен и носен секрет , защото наща направо изписва антибиотични капки и то с времето вече нищо не им помага. Вече не позволявам без изследвания.

Лизи ,може да питаш отропеда или поне личния лекар за магнезии да помогне малко против крампите.
Ще трябва да ги послушаш и наистина да внимаваш.Само да са ти здрави децата и ти, другото ще се справите.
Ради,  аз съвет не мога да дам , но ако имах момче , може би щях редовно и постепенно да забелвам още от малък.Някак по - естествено ми е от хирургическа намеса.Няма ли шанс да подновиш опитите и да пропуснеш лекаря?Нали има някакви кремчета ,които помагат - всеки ден в банята докато е по - мека кожата ...не знам и аз .
При нас нещата горе долу са нормални, Ади май се разболява,но ще видим.В детската ми се оплака два пъти за различни неща от една госпожа и се чудя как да реагирам и да постъпя.Твърди , че я е скубала веднъж заради таратора и съм склонна да и вярвам.Лошото е , че при предното оплакване от същата госпожа на моя приятелка и е било казано - ами тя си е такава.Като не е ставало въпрос за скубане или бой разбира се .Така че не знам дали директорката ще направи някаква вътрешна проверка.Силно се надявам да е било единичвн случай и нещо инцидентно..
Иначе да ви споделя , че живот и здраве ще си имаме още едно детенце.Очаква се за октомври.

# 53
Ници ,пoлзваме FimoSin Gel

# 54
Амазонка, честито! Пожелавам ти лека бременност и пухкав финал 🌸 Предполагам много те е притеснило това, което е споделила Ади. За мен е абсолютно недопустимо такова поведение и бих алармирала не само директорката, но и институциите. Въпросът е, че няма как да го докажеш, ще ти кажат, че е дете и си измисля и т.н. Може би бръмбари наистина е добър вариант, ако усещаш, че нещата не са ок.
Иначе ние сме добре, мисля че моето момиче е готово да пропуска обедния сън напълно. Разбира се когато е на ясла няма как, слагат ги в 12:30 до 3 и вечер е купон до 11. Но когато си е вкъщи няма да се мъчим вече, тя в събота полежа половин час и ми каза "мамо на мен просто не ми се спи, искам да си играя". Форсирахме я да заспи, защото имахме гости и искахме да е свежа до по-късно. Ами заспа в 12 вечерта, събуди се в 8. Вчера дори не легна, оставихме я, издържа до 8 вечерта на 8 часа сън. Не е била кисела, преди да заспи мрънка 5 минути и заспа без драма, непробудно до тази сутрин. Та да, иначе се приспиваме над час и обед и вечер, тя се върти, говори, иска още една приказка, да пеем. Приключваме с това 😃

# 55
  • Варна
Честито, Амазонка!

Аз също като Ангелова не смятам, че това със скубането е ок, въпреки че детето може да си е измислило, разбира се.

# 56
Честито,лека и безпроблемна бременност ❤️

# 57
Честито,Орехче. Пожелавам ти лека и безпроблемна бременност☺

# 58
  • Бургас / Славейков
Честито лека бременност.!Днес записах Митко за детска градина първа група.Този път попитах дали мога да имам право да избирам група.Дано го сложат където казах,че с тази ясла не съм разказвала ,ама последно в петък ми то издадоха облечен с долница на нощница.Направо бях в шок.Беше две седмици в другата група ,заради карантина в тяхната ,Еми голяма разлика ходи и на гърне там ,всичко прави ,не са объркали една дреха.А тук всеки ден изненада ,вечно търсим дрехи ,нощници ,пантофи.Чудо.Иначе ги гледат немогат да се оплача ,бързо свикна .Но за някой неща са много несериозни.Да не говорим че в нашата градина все още продължават да не пускат вътре още от времето на Ковид така е останало.

# 59
  • Варна
Дано да стане с детската и браво. Ние от 10тина дни махнахме окончателно бибата.. доста съм доволна, нещата, които ме притесняваха, не се случиха (да се буди и да плаче), но се случиха други (става много рано и няма доприспиване).. иначе стандартното - тръшкане и философстване.

Общи условия

Активация на акаунт