Малките ни откриватели - родени Август 2022г🤸🤹♂🧚♀(тема 20)

• 11 363
  • 386
  •   1
Отговори
# 75
Притесних се,  че няма Т.
Четох за хранително натраняне, че няма Т.

Но от друга страна повърна сега на обяд.
Ако е от храна трябва да в рамките на 12 т.е през нощта.  То и през нощта започна да го боли корем/стомах...
Да е от киселото мляко което давам през нощта...
Не казва да го боли постоянно.
За сега е повръщал само веднъж в 12ч и заспа...

Менюто от вчера в яслата

Риба и боб.
Не знам дали е бил лющен боба.
Какъвто е лаком моя и все му дават допълнително...

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 13:30 от Joy Joy

# 76
Джой,следи го . Ако продължи да повръща ще е чревен вирус аако е било еднократно явно е било от храната. Отностно температурата аз и детето ,когато бяхме с чревен вирус нямахме температура,но пък имахме дкария и повръщане . Такаче следи го.
Като се замисля Вики направо започна да повръща на фонтан един след друг, така че при вас може и да не е това

# 77
Благодаря,  Ви!
Ще следя и другият момък.
Като цяло не можаха да спят нощес . И сега не смея да ги будя...

# 78
Преди две седмици бяхме така, без температура.
Яна го мина за 3 дни по 2 пъти на ден повръщаше и  около седмица беше само на солети , първите дни буквално 2,3 солети за деня и нищо друго , държеше се за коремчето и питаше ,,какво имам в коремчето,, и се свиваше. След това ме хвана мен цяла нощ повръщане, направо преграхвах от напъването и имах мускулна треска на корема ,а през деня силно гадене и коремни спазми,  около 4,5 дни . После Сами , само нощем повръщаше , буквално по 20-30 пъти на нощ ,на всеки 5 мин го вдигах , като след 3тия , 4тия път връщаше само стомашен сок по много малко с яко напъване, първите пъти фонтан направо , много го болеше корем само стенеше ,него го захраних изключително трудно , започвам захранване и той започва пак да повръща, около 8 дни продължи това, само нощем повръщаше, през деня все едно нищо му няма. После мъжа ми една нощ преспа в тоалетната и му мина, остана само гадене другите дни , майка ми само разстройство и гадене имаше , не е повръщала. Та така минахме го всичките.
Диета , само сухари, солети , варен картоф ,ориз, обикновенни бисквитки. Без млечни продукти ,без никакви мазнини ,олио, масло  и подобни. Захранването ми казаха със сухо печено или варено месо , но Сами нали не яде месо , тъкмо му мина , дадох малко сирене и 2 нощи пак повръща.

Свещички Вомакур. Предишните пъти помагаха, този път на Сами не помогнаха , на Яна не съм слагала , защото повръщаше по веднъж два пъти само.

Не се притеснявай прекарвали са вируси и за една вечер , може да е някой такъв , предишния просто повърнаха 7,8 пъти в рамките на 2,3 часа и до сутринта им нямаше нищо след това.

Здравейте,  влизам на бързо да потърся съвет, че съм сама с децата.
През нощта едното момче каза, че го боли стомах.
Последната седмица ходят на ясла ( 4 дни....)
И ставаше да ака рано в 6ч ,явно не може в яслата.
И си помислих, че го боли стомаха, защото му се ходи по голяма нужда.
Обаче след изхождане продължи да казва, че го боли стомаха.
Повърна от нищото 12ч на фонтан обилно и каза, че му е студено. Премерих Т , няма.
Веднага заспа след това. Сега към 12.30ч като, че ли му изкаркори стомаха и му се догади насън. Изправих го , не повърна.

За пръв път ми се случва да повръща някое от децата и не знам...трябва ли да ходя до спешният?

# 79
Сега като каза" какво имам в корема"
Точна така се чувствах преди два дни.
Но не съм повръщала. Отдадох го на безсъннието, изтощението, нервноста ми.
А за малкия се притесних да не са го одарили или да е скочил нещо от високо.
И като видях, че са имали вчера боб с риба...кой знае колко е ял.

Но сега като се събуди има температура
37-38⁰  почервеняха му бузите и отпадна.
Дадох Нурофен,  че така се държи като има 39⁰( вече не знам на кои термометри да вярвам имаме "100")
Спадна Т, то периодично казва. Ту  го боли , ту не. Един път около пъпа показва, друг път под ребрата...

# 80
Педиатърката ми каза че Нурофена дразни корема да не го давам , ама не знам в такъв случай какво не дразни. Аз не давах нищо, Яна не е имала температура , А Сами не съм сигурна май премерих веднъж 37, 5 , ама вече ми се смесват боледуванията.

Сега като каза" какво имам в корема"
Точна така се чувствах преди два дни.
Но не съм повръщала. Отдадох го на безсъннието, изтощението, нервноста ми.
А за малкия се притесних да не са го одарили или да е скочил нещо от високо.
И като видях, че са имали вчера боб с риба...кой знае колко е ял.

Но сега като се събуди има температура
37-38⁰  почервеняха му бузите и отпадна.
Дадох Нурофен,  че така се държи като има 39⁰( вече не знам на кои термометри да вярвам имаме "100")
Спадна Т, то периодично казва. Ту  го боли , ту не. Един път около пъпа показва, друг път под ребрата...

# 81
Много се чудех Панадол или Нурофен да дам....
Имам и свещички, но тях само нощем мога да ги слагам, че не ме виждат какво правя😁
Не си дават дупетата 🫣🙃

# 82
Джой залагам на чревен вирус. Момичетата го изкараха и заразиха мен, това преди няколко седмици. Значи през цялото време (около 12ч аз за толкова го карам) имах чувството, че имам топка в корема, болеше ме много точно както описваш, сякаш се местеше болката (ама съм доста нисък праг на болка) и ми къркореше. Свещички вомакур и вомотосхил. Аз лично предпочитам вомотосхил, от тях има и на капки. Честно отвратителни са на вкус, ама децата ги понасят много по добре от мен като трябва да ги пият. Давам и пробиотик, Лактофлор на мен той ми е любим. Капките/свещичките за повръщане помагат и за болката в корема. И диета, за предпочитане днес без храна или само солети, сухар и обикновенни бисквити, онези в синята опаковка, така ги обяснява нашата лекарка. Ограничаваш и водата, по 1-2 глъдки през определен период. Минимум 20 Мин след повръщане не се дава вода и храна.

# 83
Благодаря,  Болибон!
Баща им се прибира и отидоха до спешният.
Слава Богу не е повръщал повече.
Има апетит, но дадох само солети и бисквити обикновени.
Но му се пие вода-ограничавам.
Почна пак да го втриса, каза, че му е студено.

Ще си запиша лекарства, които ми каза

Сега се чухме, че чакатв спешното. Повърнал в колата. Там му измерили 38.8⁰
....чакат да излязат изследванията.

Вирус са казали.
Ако има три разтройства на вода да сме ходили да го приемат в инфекциозно...

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 20:26 от Joy Joy

# 84
Ници , гумите на вашата триколка какви са .
Триколката ,която съм избрала пише ,че е с гуми Eva , някакви пластмасови или и аз не знам точно . И вашите ли са такива,на снимка ми изглеждат идентични . Да изкажеш мнение

# 85
Ници , гумите на вашата триколка какви са .
Триколката ,която съм избрала пише ,че е с гуми Eva , някакви пластмасови или и аз не знам точно . И вашите ли са такива,на снимка ми изглеждат идентични . Да изкажеш мнение

Като на количките, на които не се помпят гумите.

# 86
Да,не се помпят,но има 2 вида едните са по-меки другите по-твърди

# 87
Джой как сте? И моята снощи вдигна Т, че беше и при свекърва ми и ходихме по нощите да я прибираме. Има обилна задна хрема, от която чак повръща. Аз от 1 седмица я чакам да втаса и уж взех мерки, но все пак се разболя. Нямаше как да я оставя вкъщи баш предната седмица, ама днес си зарадвах началника, че от утре съм болничен. В петък бяхме на банкет и го предупредих, че може тази седмица той да е сам, защото детето има изгледи да се разболее. Предната седмица аз бях сама, той беше в отпуска. Да ни се смяха на банкета как съм му предавала нещата предварително за всеки случай. Днес като му звъннах коментара му беше: "Ей, позна. Лошо, че все пак се е разболяла, ама добре, че не беше предната седмица." Излезех ли болничен сигурно щяха да го викат на работа, а той беше на почивка извън града. Другите трима колеги, с които се заместваме са един на почивка и двама в болничен. Абе много неподходящ момент за болести ама каквото такова. Дано само и средното не се разболее, че и тя нещо кашля.

# 88
  • Пловдив
Тези чревни вируси ме плашат!
Ние още не можем да се оправим: всяка седмица има нещо - я бактерия, я ларингит, сега конюктивит.
Надеждата ми беше лятото, че ще изкараме 2-3 месеца без да сме болни, но вече губя надежда.
Амазонка, честито! Каква хубава новина! Много се радвам ❤

# 89
Лелее , Болибон 😬
Бързо да оздравявате!
Преди да почнат ясла си фантазирах как ще си търся почасова работа😂😂😂😂😂😂😂
Боже колко наивна съм била.
Ние нямаме помощ от никъде и аз съм закотвена в къщи, а ММ ходи на две работи 🫣😒.... та не знам как се справяте всички работещи...

Беснеят в момента....

През нощта вдигна много висока Т
Електронният термометър мери  0.5 по-ниска Т да не кажа почти 1⁰ надолу, а през нощта "удари " 39.9⁰.
В спешното му бяха дали в 19⁰ч Диалгин и казали на ММ, ако вдигне Т да даваме 15 пак от него.
23.30ч я вдигна и аз шаш какво да правя. Бяха минали само 3.30ч от предният прием.
Почвам да одброявам 15к.... "чушки"...то не капе , а тече. Две лъжички от лекарството изхвърлих, че не бях сигурна колко капки е.
Панадола остана в хола , а там ММ заспа с другият момък.
На третият път преброих някак си до 12к        
 (оставих си 3 к, ако са изтекли повече да се застраховам) и му ги дадох, че гореше много. Разсъблякох го и смокри ръце го мокрих по артериите.
Еле смъкна я и се разсъни, ококори ...и като се  почна" Мако, маааааако..." рев...
Принудих се да дам солети.
Не исках да рискувам с това мляко.
Та снощи за първи път лакомника не получи мляко през нощта...
Брат му и ние с баща им държим фронта за сега. Но брат му  гледам ,че му тръгват сега сополи и здраво промивам...да видим дали ще се размине...

Общи условия

Активация на акаунт