Мама ЛЕКСИКОН

• 6 954
  • 78
  •   1
Отговори
# 75
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? -  20 юли 2006 г.  Heart Eyes
02.Как избрахте име на детето/децата си?    -   Винаги съм харесвала това име  Heart Eyes
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? - Чико физиологични /пластмасови /студена стерилизация на Чико /Още стерилизирам Sunglasses
04.какви памперси използвате/използвахте? - Либеро  Peace
05.Колко деца имате?И колко искате? - Едно прекрасно момиченце. Искам още едно детенце живот и здраве.
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? - Нямам нищо против за дрешките, за аксесоарите зависи какви  Rolling Eyes
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? - Винаги къпем двамата  Grinning
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? - Абсолютно съм "ЗА" / Таткото и от сега и бърбори на английски  Laughing
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете? - Играчка Mr. Green
10.Кога слагате детето си да спи вечер? - 21-22 часа
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? - Бубхен
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? - Нормално / АГ - Русе
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате? - Пу-пу, не много често  Praynig / Съветвам се със специалист винаги Peace
а)сериозни болести - няма Слава Богу  Praynig
б)леки настинки - да само това
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? - От 5 месец с пловодо пюренце. /Ние сме на Аптамил, според мен е добро.
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките? - Има, но не сме, и не ползваме изобщо
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене" - здравословно  Laughing - избягване на вредни храни и наблягане на плодове и зеленчуци - "Зеленчуци, който не яде, той голям не ще да порасте"  Wink
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви? - овесени ядки, пюренце - местно или зеленчук, кисел, мляко.
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете - сварени овесени ядки + пюренце
в)любимите храни на детето Ви - плодово пюре
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви - Не ползвам.
д)хляб в храната на детето/децата Ви - Ползвам само сухар.
е)витамини - естествени или изкуствени? - Естествени  Peace
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? - Нямам нищо против. / Бебка ги яде  Simple Smile
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? - Не мисля да е никак  скоро.  Mr. Green
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? - "ЗА" само за затопляне храната на по-голямото бебче.
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията? - Не преварявам. По нататък ще мина на Девин - розов етикет.
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? - Изкиснато сренце. / Определено "ЗА" маслото, "ПРОТИВ"маргарина!
22.Коприва?От кога? - Не знам Embarassed
23.Първа дума на Вашето дете/деца ? - "Ма-Ма"  Heart Eyes
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца? - Живот и здраве скоро  Heart Eyes
25.Кенгуро или количка? - Количка.
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? - Да, каквато мама и тате и пуснат  Grinning
27.Кога подстригахте за първи път детето си? -  Не сме, а и все пак сме дами и ще си вържем опашки Grinning
28.Възглавничка - от кога? - След годинка поне.
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? - Още е в къщи.
30.За или против злато за бебе? - Не ми допада никак, само ако са обички става.
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? - Чела съм, дано не ми се налага Praynig
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? - Да, по от далечко.
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? - Ами детенцето до като е малко - против. Страх ме е от кучешки тении и подобни неща  Confused
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца - Веднъж бяхме с нея в кухнята, само като чу заставката на рекламите по ТВ и се фръцна с проходилката набързо както и говорих се паркира пред телевизора в дневната Laughing
35.Покажете ни Вашето дете/деца? - http://valstef.multiply.com/photos/photo/10/9

# 76
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? -  20/12/2006
02.Как избрахте име на детето/децата си? - Александър като дядо си. Предложението за това име беше мое.
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? - Иползвам шишета Bfree, стерилизатор Авент за микровълнова и мисля да продължа със стерилизацията поне до 6м.
04.какви памперси използвате/използвахте? - Памперс.
05.Колко деца имате?И колко искате? - Имам си едничко и искам да съм мама на 4-5 деца.....не мисля, че ще ме огрее  Laughing
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? - Предпочитам новите, не не мисля, че има нещо срамно в употребата на стари.
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? - Често къпем малката въшка със съпруга ми.  Simple Smile
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? - Че за къде без чужд език. Така или иначе иска- не иска ще знае български, гръцки и немски.Предполагам, че ще говори и английски....дай боже и друг
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?
10.Кога слагате детето си да спи вечер? Към 22.
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? - Frezyderm, мисля, че в България няма такава. Тук я продават само в аптеките.
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? - Секцио с пълна упойка по спешност, но не съжалявам Simple Smile Родих в Гърция/о-в Родос в чисто нова клиника Simple Smile
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате?
а)сериозни болести - Прихвана вирус от майка ми и в последствие разви бронхит.  Cry
Лекувахме с Беровент и Фликсотайд, 5 вдишвания през 4 часа с маска, Отривин за хремата....антибиотика също не ни се размина.
  Confused
б)леки настинки - Сега пак се болен, този път го зарази баща му Sad
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? - Мисля да го захраня когато стане на 6м. с оризова каша. Храня го с Фризолак, няма проблеми. Не мисля, че има добро АМ, обаче това е положението като се провалих с кърменето Sad
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките? Има...ако не му давах залъгалка щеше да си изяде ръцете Simple Smile Не му харесва много, предпочита палеца Simple Smile
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене" - Здравословно. Но ако ни подражава , спукана ни е работата Simple Smile
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви?
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете
в)любимите храни на детето Ви
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви - Не одобрявам приема на захар при бебетата.
д)хляб в храната на детето/децата Ви
е)витамини - естествени или изкуствени? - Естествени.
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? - Информирам се в момента, предпочитам да си спестя отговора на този етап.
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна?
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? - За, но само за затопляне.
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията? - Не давам вода. За приготвянето на АМ използвам филтрирана вода.
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? -  Извара и краве масло.
22.Коприва?От кога? - Хех, хвана ме неподготвена....отивам да търся инфо Simple Smile
23.Първа дума на Вашето дете/деца ?
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца?
25.Кенгуро или количка? - И двете.  Grinning
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? - Обича, обича.....каква ли.....каквато му пусна Simple Smile
27.Кога подстригахте за първи път детето си?
28.Възглавничка - от кога? - Без възглавничка е, не знам кога ще вкарам в употреба такава, сигурно няма да е скоро.
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? - Още мисля по въпроса.
30.За или против злато за бебе? - Чак против не съм, но ми е смешно бебето да е накичено със злато Simple Smile
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? - Не, но си обещавам да се науча.
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? Толкова е малък, а не си отлепва погледа от ТВ-то. Нямам намерение да му налагам забрана за това, но ще се опитам да го огранича.
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? - Против ако е у дома. Ако иска домашен любимец да си го гледа в двора   Wink
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца - Всичко покрай моето бебче е интересно за мен, на вас сигурно ще ви досадя   Laughing
35.Покажете ни Вашето дете/деца? - Имам снимки в подписа.

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 10:53 от shrew

# 77
Много ми харесва идеята, по-късно ще попълня лексикона, че ще отнеме време.  Wink

# 78
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? - На 30.09.2006
02.Как избрахте име на детето/децата си? - Трудно, защото не можехме да се разберем по въпроса с таткото. Най-накрая постигнахме консенсус и бебо не е кръстен на никого.  Mr. Green
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? - Пласмасови. Има ли още стъклени? Стерилизирах ги в стерилизатор в микровълновата докато Калоян навърши 6 месеца.
04.какви памперси използвате/използвахте? - Памперс
05.Колко деца имате?И колко искате? - Имаме едно, а искаме две.   Wink
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? - Ползвам такива от роднини.
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? - Да. Че това си е задължение на таткото при нас.  Mr. Green
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? - Чудесна идея е. мислех да започна да говоря на детето си само на немски, но все ми се струваше малко, а сега май вече си е време. newsm78
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете? - За бебе - не знам, зависи от какво има нужда  newsm78, а за по-голямо дете - някоя играчка. Децата винаги се радват на играчки.
10.Кога слагате детето си да спи вечер? - Между 20 и 21 часа.
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? - На Нивеа
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? - Нормално, във ВМИ - Повдив
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате? - Засега се е разболявал веднъж, дай Боже да не се разболява повече. Лекувах го с лекарства, предписани от педиатър.
а)сериозни болести
б)леки настинки - да
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? - От началото на 5-тия месец. Нямам наблюдения кое е най-доброто. Аз съм давала само НАН.
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залъгалка - какво знаете за залагалките? - Да. Трудно го приучих, но сега си я смуче и много ми помага нощно време, като се буди по няколко пъти. После как ще се отучваме нез нам  ooooh! Сигурно пак със зор.
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене" - Ами здравословна е храната богата на витамини, по възможност домашни зеленчуци, че тези от пазара са бъкани с торове. По-малко тестени, мазни храни, повече млечни продукти...
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви? - АМ, плодово пюре, месно и зеленчуково пюре, каши  Laughing
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете
в)любимите храни на детето Ви - АМ и прясно изцеден сок от круша  Mr. Green
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви - Ами налага да се да слагам малко захар в пюренцата, иначе не близва. За неговите пюрета ползвам кафява захар, мисля, че е по-малкото зло. И във водичката се налага да слагам като излизаме навън иначе ще се дехидратира, но чиста вода не близва.  (че тогава не мога да цедя сокове, а той купешки не пие.)  #Crazy
д)хляб в храната на детето/децата Ви - Още е мъничък.
е)витамини - естествени или изкуствени? - естествени
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? - Хубави са, нали са специално приготвени за бебета. Но моят разбойник не харесва зеленчуковите, та се налага да се правя на готвач и най-странното е, че моите буламачи си ги хапва с голям апетит.   Mr. Green
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? - Не съм мислила по въпроса newsm78
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? - Аз я ползвам често, че затоплянето става бързо и лесно. Не знам много по въпроса, но мисля, че май не е много хубаво да се ползва, ама като съм невежа по въпроса Embarassed
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията? - Не. Давам изворна, защото определени минерали се натрупват в организма и могат да доведат до различни неприятни последствия.
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? - Сирене и краве масло  Laughing
22.Коприва?От кога? -  newsm78
23.Първа дума на Вашето дете/деца ? - Мама, скоро я каза  Laughing
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца? - Раничко ни е на нас
25.Кенгуро или количка? - количка
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? - Да, всякаква, аларма да има само  Mr. Green
27.Кога подстригахте за първи път детето си?
28.Възглавничка - от кога?
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? - още си е вкъщи
30.За или против злато за бебе?
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? - Да, надявам се. Дано не се налага  Praynig
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? - Да. Малко
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? - За, ако се гледа на двор. Вкъщи - категорично против!
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца
35.Покажете ни Вашето дете/деца?

Последна редакция: сб, 14 апр 2007, 12:04 от sleepy

Общи условия

Активация на акаунт