Мама ЛЕКСИКОН

• 6 956
  • 78
  •   1
Отговори
# 30
  • София
Дългичко е, няма кой да чете Mr. Green Ама айде, за протокола:

01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? - 26.11.06.
02.Как избрахте име на детето/децата си? Харесва ни и на двамата името
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? Пластмасови, рядко, защото кърмя, не стерилизирам
04.какви памперси използвате/използвахте? Памперс
05.Колко деца имате?И колко искате? 1, колкото Господ дал, ама не повече от 3 Mr. Green
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? Нищо против - имаме много такива от близки приятели
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? Да
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? Още не, ама съм твърдо ЗА
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?  Нещо ценно
10.Кога слагате детето си да спи вечер? Различно, още не е уточнен режима
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? Различна, получихме много подаръци
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? Нормално - Втора градска
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате?
а)сериозни болести
б)леки настинки

Засега един път, с витамини и сиропчета
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? Още не съм
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките? Не я уважава
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене"
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви?
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете
в)любимите храни на детето Ви
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви
д)хляб в храната на детето/децата Ви
е)витамини - естествени или изкуствени?
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? Добрите са скъпи
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? Ще видим, не го планирам
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? Нямам и не ми липсва
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията? Не още
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? Сирене, масло, ненавиждам маргарина
22.Коприва?От кога? Нямам идея
23.Първа дума на Вашето дете/деца ?
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца?
25.Кенгуро или количка? И двете, в зависимост от случая
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? Ухааа, всякаква, коликите ги морихме с Хеви метъл Mr. Green
27.Кога подстригахте за първи път детето си?
28.Възглавничка - от кога?когато поиска сам
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? още не съм, мисля в морето
30.За или против злато за бебе? против
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? имам идея, да не се налага!
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? не гледаме вкъщи
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? За, имаме куче, последствията - имунитет и любов към животните
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца Друг път Sunglasses
35.Покажете ни Вашето дете/деца? аватара

# 31
  • София
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? 16.11.2005
02.Как избрахте име на детето/децата си? Ами по името, което беше на термина му - Филип - 14 ноември
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? Пласмасови, чико физиологичните, с каучуков биберон, стирилизирах шишето за вода до 6м, сега вече като ползваме и за мляко само ги мия. Ползвах електрически парен стерилизатор - страшно удобно нещо.
04.какви памперси използвате/използвахте? Памперс
05.Колко деца имате?И колко искате? Имам едно, засега не искам повече, но някой ден може и да поискам, знам ли
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? Нямам против дрешки, аксесоари - зависи какви - чужди шишета, биберони, гризалки , лъжички и такива неща не бих ползвала за детето си.
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? Къпеше го първия месец, от тогава само аз - сама.
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? не го уча специално, но гледа доста филмчета  и слуша доста музика на английски...но надали ще научи много така
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете? Предпочитам полезното пред оригиналното...
10.Кога слагате детето си да спи вечер? към 10-10.30
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? За новородено мустела стелатопия и бюбхен, бързо минахме на линола заради проблеми с кожата
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? Нормално, без упойка, без епизиотомия, в света софия
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате? Често за съжаление...лекувам ги според болеста...както каже док...за щастие и тя не бърза със силни лекарства и антибиотици...
а)сериозни болести - имаше пикочна инфекциа - с АБ се оправи, после един грип гаден - до болница стигнахме заради обезводняване...това са по-тежките му болести. Тогава с диета и ентерол.
б)леки настинки - витамини - С или мултисанастол, ако има Т - калпол, за хрема - стеримар или виброцил, корем - смекта, ентерол, също и остилококцинум му давам.
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? - захраних на 5,5 м с пюре от морков, после тиква, картоф и т.н. дотогава беше само на кърма. За АМ - отскоро пие - Милумил.
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките? Не, не поиска такова нещо, въпреки, че по едно време предлагах, знам, че е по-добре от смученето на палец и трудно се отказват...
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви? На годинка и 4 месеца моя злоядко яде това - Каша-Сготвено ядене месно - от детска кухня+десерта от кухнята, следобедна закуска - нещо с мляко - грис, ориз, овесени ядки с кисело  или подобно нещо. Вечеря - супа със сухарче вътре и накрая АМ с плазмони. Между яденетата - солетки, плодове, бисквити, кашкавал, саламче, сиренце и разни десерчетаа....
в)любимите храни на детето Ви - шоколаааааддд
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви след годинка има да, но се надявам да не прекалявам
д)хляб в храната на детето/децата Ви  не е голям фен, понякога яде някое парченце хляб, но ей така между другото, иначе сухара в супата.
е)витамини - естествени или изкуствени? зимата давах мултисанастол, защото много боледуваше, иначе по-добре е естествено набавяне на витамини.
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? Мисля, че са по-добри от нитратките на пазара, защото има качествен контрол, но на българските не се доверявам.
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? не скоро - не знам след 3 годинки може би...
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? За, а защо против...улеснение е и това колко била вредна е само мит...поне според  близки мой физици, биолози и химици...20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? И сирене и извара и двете са полезни, за различни неща, различно, просто са допълнително разнообразие в менюто. Краве масло, мараринът не е полезен за възръсните, камо ли за малки ббета и деца.
22.Коприва?От кога? След годинка бих дала...вероятно сега като се появи ще я проббваме...
23.Първа дума на Вашето дете/деца ? Ало
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца? Бяха 2-3 дни преди да стане на 9 месеца - и то доста стъбилни Simple Smile
25.Кенгуро или количка? И двете, зависи от повода на излизане и възръстта. За мен кенгуруто беше незаменимо и още ми липсва понякога...
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? Да обича - Рап, Рок, метъл, дръм енд бейс...така де по-жива и тактична музика явно...че и танцува.
27.Кога подстригахте за първи път детето си? На годинка и 2 месеца май беше..
28.Възглавничка - от кога? При нас от годинка, но май малко по-рано е ок.
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? Още не сме
30.За или против злато за бебе? Да носи против, за подарък - защо не...ама аз не обичам злато и изобщо бижута
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? Мммм не съм убедена, дано не ми се налага...по-вероятно  не знам, въпреки, че съм чела...
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? давам му да гледа компютър, телевизор нямаме, за мен компа е пъти по-безвреден
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? Засега против, нямаме, а и не искам да имаме любимци.
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца амииии, уффф на мен са ми интересни всички неща около него, ама не знам по принцип май за чужди хора не е още свършил нищо чак толкова забележително, че да бъде разказвано чак...

35.Покажете ни Вашето дете/деца? http://snimka.bg/photo.php?photo_id=2315046

# 32
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? - 30.05.2006
02.Как избрахте име на детето/децата си? - По пътя за родилния дом  Mr. Green
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? - Пластмасови, рядко, защото кърмя, не стерилизирам
04.какви памперси използвате/използвахте? - Пипи
05.Колко деца имате?И колко искате? - 1 засега, искаме 3
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? - Нищо против - имаме много такива от близки приятели
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? - Винаги се къпем тримата
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? - Още не.. когато му дойде времето.
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете? - Най-добре консултация с родителите първо
10.Кога слагате детето си да спи вечер? - Когато му се приспи.. за съжаление става не по-рано от 23-1..
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? - Мустела
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? - Нормално, без упойка. Окръжна Пловдив
а)сериозни болести - абе полежахме малко в болница, само дето нищо му нямаше на детето.. много тъпо  Tired
б)леки настинки - само хрема - със Стеримар и чат-пат Виброцил..
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? - 6м. .. Нямам поглед върху АМ - не употребяваме  Mr. Green
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките? - Ползваше от 2рия до 9тия месец - сам си я отсвири един слънчев ден.
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви? - каша елда, буламанджата на мама, плодове, кърма на корем
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете - пюре от авокадо с банан - много му хареса на дребния Simple Smile
в)любимите храни на детето Ви - банани и ябълки
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви - не слагам.. много рядко ако има в пюрето или кашата, но са единични случаи
д)хляб в храната на детето/децата Ви - не съм въвела глутена още.. иначе умерено ДА
е)витамини - естествени или изкуствени? - естествено естествени  Mr. Green
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? - Нищо против, но не като единствен източник за храна.. По-скоро за навън или ако случайно нямам време да сготвя.. Вие не ядете само консерви нали  Twisted Evil
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? - В далечно бъдеще
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? - За.. Ползвам вече 13 години и не виждам нищо лошо
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията? - Само изворна Девин; редувам с чешмяна
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? - Извара и краве масло.
22.Коприва?От кога? - От след скоро  Mr. Green (10м.)
23.Първа дума на Вашето дете/деца ? - Още я чакаме истинската - иначе ба-ба
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца? - съвсем скоро ги очаквам
25.Кенгуро или количка? - И двете, в зависимост от случая.. макар че като малък опчти само на кенгуру висеше.. Обаче от как стана 8 кила - ъпсурт
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? - Holly Dolly за приспиване, Ивана и Crazy Frog за хранене.. През другото време всичко що е песен става
27.Кога подстригахте за първи път детето си? - още не съм, няма да е скоро
28.Възглавничка - от кога? - от когато спре да се върти като пумпал из спалнята
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? - още не съм, нямам идея  Rolling Eyes
30.За или против злато за бебе? - глупаво е
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? - имам идея, да не се налага!
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? - зяпа си.. и ближе екрана най-редовно
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? - За, имаме куче, последствията - имунитет и любов към животните
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца - всеки ден стават все по-интересни  Crazy
35.Покажете ни Вашето дете/деца? - на аватара и в подписа

А защо няма въпрос за първото зъбче  Laughing

# 33
И аз да се разпиша:

1.Кога е родено детето Ви?
На 22 Септември 2006 годинна.
2.Как избрахте име на дететоси?
Това е любимото ми мъжко име, съпругът ми също го хареса. Не е кръстен на никого.
3.Какви шишета използвате?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате?До кога ги стерелизирахте?
Използвам шишетата на Avent, всички са пластмасови. Никога не съм стерилизирала.
4.какви памперси използвате?
Единствено Pampers.
5.Колко деца имате?И колко искате?
Имам едно, искам три.
6.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца?
Взимам от познати, аз също раздавам.
7.Къпят ли мъжете Ви бебетата Ви?
Да, главно той го къпе, защото аз не мога да го удържа.
8.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето си директно или индиректно на чужди езици?
Живеем в България и детето ми ще проговори на български. Ако бяхме извън страната, щях да се постарая от малък да научи и двата езика.
9.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?
От собствен опит - бих подарила активна гимнастика на бебе.
10.Кога слагате детето си да спи вечер?
Към 22:30 часа вече сънува.
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото си дете?
Бюбхен.
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?
Родих нормално, без упойка, в Св. София.
Да чукна на дърво, засега не е боледувал.
14.От кога започнахте да захранвате детето си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ?
Захраних края на третия - началото на четвъртия месец с плодово пюре. Яде НАН 1 и съм много доволна от него.
15.Има ли е детето Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките?
Да, почти непрекъснато е със залъгалка. Не ме притеснява този навик, ще отшумее. Има далеч, далеч по-лоши неща от залъгалката.
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо?
Голямо улеснение за майките са. А и повечето бебоци ги харесват.
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо?
Твърдо "ЗА"! Не робувам на остарели виждания за вреда и облъчвания... Ползвам си екстрите, с които разполагам!
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?
Не. Все още е на преварена.
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин?
Още е малък за тези храни, но бих дала сирене и краве масло.
22.Коприва?От кога?
Боже, това нещо аз не го хапвам, камо ли да предложа на детето си...
Не е споделил още.
25.Кенгуро или количка?
И двете са ми удобни. Използвам ги в зависимост от ситуацията.
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква?
Слуша още откакто е в корема. И сега спи на музика.
Скоро ще е.
28.Възглавничка - от кога?
За момента не смятам да използвам.
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си?
Вкъщи си е, в секцията.
30.За или против злато за бебе?
Против. Има кога да носи такива неща, ако сам пожелае.
31.Знаете ли как да окажете първа помощ?
Да.
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия?
Като прояви по-силен интерес, не виждам причина да го спирам.
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията?
Не гледам животни, но нямам против. ПРи поддържане на добра хигиена на животното, не виждам пречки.
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца.
Всеки ден е приключение.
35.Покажете ни Вашето дете/деца?

Ей го на! Иначе има снимки в подписа ми.

# 34
 smile3501....аз и сега се забавлявам да попълвам лексикони(на моите ученици),а пък тоя много ми допадна

# 35
Аз съм за! Peace

# 36
  • Плевен
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви?-09.09.2006г
02.Как избрахте име на детето/децата си?-Два дена след като се роди
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте?-ЧИКО;стерилизирах с хапчета;спрях когато меги стана на 6 месеца
04.какви памперси използвате/използвахте?-PAMPERS
05.Колко деца имате?И колко искате?-,Едно;може още едно
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца?-Дрешки да,аксесоари не
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви?-да за първи път когато беше на 5 дена
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици?-Племенницата ми живее в Италия и майка и я учи и на двата езика,надявам се и ние да се научим покарай нея
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?-не съм много добра в тази област
10.Кога слагате детето си да спи вечер?-след къпане към 8.30-9.00часа
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца?-NIVEA
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?-нормално;в Плевен където живея
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате?-да чукам на дърво до сега не е боледувала
а)сериозни болести
б)леки настинки
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ?-от 3 месец;въпрос на личен избор
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките?-Да още я има
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви?кърма,зеленчуково пюре,каша
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете-пюре от картоф,морков и спанак
в)любимите храни на детето Ви-плодово пюре
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви-не слагам
д)хляб в храната на детето/децата Ви-не
естествени разбира се
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо?-ами като излизаме ги слагам няма начин
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна?-рано ни е нея
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо?-за използвам я само за подтопляне на водата
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?-не давам изворна
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин?-сирене;зехтин
22.Коприва?От кога?-???? newsm78
23.Първа дума на Вашето дете/деца ?-ами още няма такава
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца?-като отгоре
25.Кенгуро или количка?-количка от другото боли кръста
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква?да,каквато и пусна
27.Кога подстригахте за първи път детето си?-още не съм
28.Възглавничка - от кога?аз сложих на 3 месеца,много тъничка
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си?в едно министерство
30.За или против злато за бебе?-за
31.Знаете ли как да окажете първа помощ?дано не се налага
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия?не ама тя гледа от време на време
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията?много против
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца-ами всеки ден прави нещо ново и интересно
35.Покажете ни Вашето дете/деца?-показано е в аватара ми

# 37
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? – 2.03.2006, Рибка като мен
02.Как избрахте име на детето/децата си? – на двете баби, казва се Анна-Мария 03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте? - пластмасови, в микровълнова, от около месец не стерилизирам
04.какви памперси използвате/използвахте?: Ηuggies, Pampers
05.Колко деца имате?И колко искате? - 1, винаги съм искала 3, но май само за още едно ще се престраша Simple Smile
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? Няма нищо лошо, ползвам някои неща от приятелки, но предпочитам аз да си избирам нещата Simple Smile
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви?: само таткото я къпе от самото раждане
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? О непрекъснато. Аз съм била двуезично бебе, цялото семейсто говорим много езици. Малката гледа бейби ТВ на английски, аз и говоря на испански също така. Държа много да знае езици Simple Smile
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете? Оригинална играчка 
10.Кога слагате детето си да спи вечер? 21:00
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? Мустела
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?: нормално, Шейново
а)сериозни болести: да чукам на дърво, не!
б)леки настинки: с хомеопатични лекарства, бабини лекарства, гледам рядко да прибягвам до фармацевтиката
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? – със сокче на 3 месеца. Не знам аз давам Аптамил
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките?: давам само при заспиване, знам, че не е препоръчително да се използва непрекъснато залъгалка, но по някога се налага.
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене": много спорен въпрос. За мен лично е вегетарианството, зависи от индивидуалния организъм, но на детето давам и месце
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви?: попарка, супичка или друго ястие, кремче или зърнена каша, мляко. Между храненията плодове и пресни плодови сокчета
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете: крем супа от броколи, карфиол, моркови и целина.
в)любимите храни на детето Ви: плодове: киви, круша, ябълка, манго. Обича и сирене много.
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви: не
д)хляб в храната на детето/децата Ви: само сухар
е)витамини - естествени или изкуствени?: естествени
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо?: нямам нищо против, улесняват
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? – нямам такива планове за в бъдеще.
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо? - За. Улеснява.
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?: не, само изворна или чешмяна преварена.
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? - Сирене и масло
22.Коприва?От кога?  - Не съм давала още коприва. Давала съм спанак, лапад, киселец
23.Първа дума на Вашето дете/деца ? Баба, Тата
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца? 11 месеца
25.Кенгуро или количка?: Количка. Въпреки че ползвах и кенгуру
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? - Много обича и се подрусва щом чуе музика. Докато бях бременна до към 8 месец си ходих по заведения и дискотеки. Всякаква обича, непрекъснато слушаме някаква музика. Много обича Моцарт, Бетовен от съвсем малка и пусках . 
27.Кога подстригахте за първи път детето си? - Не съм все още.
28.Възглавничка - от кога? -  Не спи с възглавничка. Не знам предполагам по-късно29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? - В карибско море, между Куба и Мексико
30.За или против злато за бебе? -  Против синджирчета и гривнички, но ЗА обици
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? - Дано не ми се налага, наясно съм горе-долу
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? - Да, по-малко33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията?: За, но само ако живеем в къща. Тя обожава кучета, но за съжаление скоро не бихме взели
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца: Много са. Така в момента не мога да се сетя конкретна.
35.Покажете ни Вашето дете/деца?: в подписа е Simple Smile

# 38
  • в Низината
И аз почвам да отговарям:

01.Кога е родено/родени детето/децата Ви?на 13.10.2005г.
02.Как избрахте име на детето/децата си?името Даниел винаги ми е харесвало
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте?използвах пласмасови и ги топях в Амукин А някъде до 8-мия месец.
04.какви памперси използвате/използвахте?все още използваме "Памперс"
05.Колко деца имате?И колко искате?Имаме 1-но. Мъжът ми иска още едно, но аз не съм сигурна за второ
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца?никога не сме използвали дрешки от други деца
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви?винаги сме къпали сина ни заедно
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици?още му е рано
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?трябва малко да помисля
10.Кога слагате детето си да спи вечер?около 9ч.
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? и досега ползвам "Нивея"
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?родих нормално в Окръжна в Пловдив
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате?да чукна на дърво боледува рядко, но миналото лято изкара един бронхит и една бронхопневмония. Иначе леки настинки
а)сериозни болести
б)леки настинки
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ?от раждането го хранех с "Фризолак", но захранването от 3 месец
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките?все още сме с биберони, но само когато заспива
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене"сина ми май не се храни много здравословно #Crazy
в)любимите храни на детето Ви"Данонино", "Данисимо", кренвирши
г)захар в храната/напитките на детето/децата Вине слагам захар
д)хляб в храната на детето/децата Виняма ядене без хляб
е)витамини - естествени или изкуствени?и двете
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо?като беше бебе ги ядеше. направо се чудех като се има предвид какъв им евкуса... newsm78
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна?започнах да давам отскоро, но рядко - например кюфтета
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо?имаме микровълнова, но за храната на детето не я използваме
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?преди давах, но откакто ми казаха, че показателите на етикета не отговарят, спрях
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин?сирене и масло
22.Коприва?От кога?не съм давала
23.Първа дума на Вашето дете/деца ?първата беше "НЕ"
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца?около първия месец след годинката самостоятелно
25.Кенгуро или количка?количка
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква?обича и много танцува
27.Кога подстригахте за първи път детето си?на година и 3 месеца
28.Възглавничка - от кога?от самото раждане
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си?веднага щом падна
30.За или против злато за бебе?зависи
31.Знаете ли как да окажете първа помощ?мисля, че да
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия?вкъщи телевизорът работи нон-стоп, така че и да не давам...
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията?ЗА, но от определена възраст
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/децаи за това трябва да помисля
35.Покажете ни Вашето дете/деца?сега няма да мога

# 39
Допада ми идеята, но кой ще ги чете тия фермани -  ooooh! ooooh! ooooh!

Никой.
Не позна, модераторите. Mr. Green Не че не я чета по най-големия диагонал, ще ме прощавате.... Mr. Green

# 40
  • В Сънландия
Здравейте мили майки.
Страхотни сте newsm10
Имам някъква идея с този лексикон, и когато се съберат повече отговори на въпросите ще обясня по - подробно, каква е тя newsm03
Надявам се, всички да имаме полза от нея Wink
За момента ще кажа само, че с интерес следя всяко нова публикация Heart Eyes

# 41
  • София
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви?-30.07.2006г
02.Как избрахте име на детето/децата си?-кръстих я на свекърва ми
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте?- И стъклени и пластмасови,стерелизирах ги чрез изваряване и още го правя
04.какви памперси използвате/използвахте? - Либеро
05.Колко деца имате?И колко искате? - едно,поне две
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца? - нямам нищо против
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви? - не
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици? - ако е двуезично е хубаво да учи двата езика успоредно, в случай на едноезично,мисля,че е излишно
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете? - ами надуваем център за игра с топки
10.Кога слагате детето си да спи вечер? - в 21.30
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца? - Себа Мед и Бюбхен
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде? - нормално,без упойка, в болница "Лозенец"
а)сериозни болести - досега веднъж, с антибиотик
б)леки настинки - ами 2-3 пъти, с хомеопатия
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ? - на 4 месеца с плодово пюре, не съм давала все още АМ
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките? - има, но я ползва основно за дъвчене
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви?в 6-кърма
                                                                               в 9 кърма
                                                                               в 13 пюре местно или зеленчуково
                                                                               в 17.30 каша,кисел,овесени ядки,гриз...
                                                                               в 21 ч кърма и нощем като поиска

б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете - не се наемам
в)любимите храни на детето Ви - тиква, спанак, месо,сирене, КЪРМА
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви - ако е готов сок или плодово пюре се примирявам,но аз избягвам да слагам,само ако е мнго наложително и захарта е кафява
д)хляб в храната на детето/децата Ви - все още не ддавам и не бързам да дам
е)витамини - естествени или изкуствени? - естевтвени,ако не се налага да се дават по здравословни причини изкуствени
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо? - аз съм захранила с Хип,но отдавна вече готвя сама,защото така разнообразявам повече,на Ина й е по-вкусно и ми е по-изгодно
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна? - не планирам още
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо?- за,стига да не се преварява вода за пиене в нея
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията? не
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин? -сирене и масло
22.Коприва?От кога?- още не съм давала и не знам кога да дам(аз много мразя и затова се помотвам)
23.Първа дума на Вашето дете/деца ? ами не мисля,че вече казва нещо съзнателно,иначе си повтаря мама,баба.леля,кака айде,Гого Laughing
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца? - още не ходим сами
25.Кенгуро или количка? - и двете
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква? - обича ама да е весела и танцувална
27.Кога подстригахте за първи път детето си? не сме, ние сме крайно плешивички
28.Възглавничка - от кога? - поне до годинка не исля да слагам
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си? - мисля да го хвърля в университета
30.За или против злато за бебе? - нямам нищо против
31.Знаете ли как да окажете първа помощ? - да
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия? - избягвам
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията? - имам куче,но май не се разбират и сигурно ще го дам на свекърите
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца - всяка секунда е интересна за мен

# 42
  • под жаркото слънце
01.Кога е родено/родени детето/децата Ви?
 Джулиана - 14юли1993г., Константинос - 15февруари2006г.
02.Как избрахте име на детето/децата си?
Джулиана - родена месец юли  Laughing (от Юлиана стана Джулиана), Константинос е на свекъра ми по общо желание.
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пласмасови?Как ги стерелизирате/стерелизирахте?До кога ги стерелизирахте?
Чико от 6месец за сокчета. Стерилизирах ги в тенджера, изваряване по 10минути.
04.какви памперси използвате/използвахте?
В началото на Памперс, после на Хепи, после Либеро, Хъгийс и Памперс, сега изцяло на Либеро(Гащички).
05.Колко деца имате?И колко искате?
Имам две, работим по третото. Искам 4.
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца?
От чужди дрешки - само от децата на снаха ми, иначе от второ на трето и т.н. - защо не.
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви?
Сега не, само първите 2седмици след секциото.
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици?
Синът ми разбира и гръцки, и български. От време на време майка ми му говори на руски и той се залива от смях. Дъщеря ми говори английски и гръцки, руски разбира, но говори на средно ниво.
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?
Играчка, която не е масово по магазините.
10.Кога слагате детето си да спи вечер?
Към 21ч
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца?
За малката - Джонсън(само товаимаше преди 13г), за малкия - Бюбхен.
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?
Първото - нормално, второто - секцио.
а)сериозни болести - според изписаното от докторката - най-често хомеопатични сиропчета.
б)леки настинки - чай, лимон и мед.
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ?
Дъщеря ми на около 4месеца - с кисело мляко (на майка ми глупостите, въпреки че имах кърма за 3бебета). Малкият на 5мес и половина с каша.
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките?
Дъщерята носи брекети заради бибата - 2години и половина не я извади от устата, малкият я ползва само за заспиване.
За малкия - кърма, мандички и тук-там някое купешко пюре на Семпер.
в)любимите храни на детето Ви
Крем Ванилия  Embarassed
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви
Против.
д)хляб в храната на детето/децата Ви
Малко.
Естествени.
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо?
Харесвам ги, малкият и без това е злояд, та разнообразяват.
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна?
След 3годинки може би.
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо?
Против - нямам им доверие.
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?
До годинката - преварена, отскоро - изворна на Девин.
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин?
Сирене и масло.
22.Коприва?От кога?
Не знам  Embarassed
На малката - амам, на малкия - айде  Laughing
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца?
На около 10месеца, но проходи на година и пет дни.
25.Кенгуро или количка?
Количка, кенгурото вкъщи съм аз  Laughing
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква?
И двамата - черна и гръцка  Laughing Диви танци  Joy
Малката - на две годинки (бащата без мое съгласие), сина - на годинката.
28.Възглавничка - от кога?
Още не ползва, по-нататък.
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си?
На малката падна в родилното, не го запазих, на малкия го пазя още.
30.За или против злато за бебе?
Против.
31.Знаете ли как да окажете първа помощ?
Мисля, че да.
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия?
Да.
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията?
Против.
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца
Много са...
[/quote]

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 16:26 от OLYMPIA

# 43
01. Кога е родено/родени детето/децата Ви?
- имам близнаци - на 23.02.2006
02. Как избрахте име на детето/децата си?
- единия е кръстен на баща ми, а другия на бабата на мъжа ми
03. Какви шишета използвате/използвахте? Стъклени или пласмасови? Как ги стерелизирате/стерелизирахте? До кога ги стерелизирахте?
- имаме пластмасови шишета на Камера и Бертони. Стерелизирах ги 3 пъти в седмицата, като ги преварявах, вече не го правя, а само ги мия с веро.
04. Какви памперси използвате/използвахте?
- ползваме Памперс
05. Колко деца имате?И колко искате?
- имам 2, но засега  не мисля са повече.
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца?
- давали са ми други хора дрешки, приемам ги с радост. аз също съм давала дрешки от наще на други хора. мисля, че няма нищо лошо в това.
07. Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви?
- много рядко се съгласява да ги къпе.
08. Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици?
- нямам лошо мнение, но не ги уча.
09. Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?
- по принцип зависи от възрастта на детето, но аз съм доволна от всичко, което са ни подарявали досега, независимо дали е било друшка или играчка. Но си мечтая да ни подарят колела.
10. Кога слагате детето си да спи вечер?
- до 21:30 са заспали
11. Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца?
- Джонсън
12. Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?
- нормално в Шейново
13. Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате?
а) сериозни болести - не
б) леки настинки  - веднъж са настивали, досега и дадох сироп за кашлица - Мукосолван, капки за нос - направени по рецепта. Иначе, ако усетя да настиват, пресичаме с Панадол.
14. От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ?
- започнахме със захранването още на 30-тия ден, отначало с Фризолак, но не го приемаха добре и го сменихме с Аптамил. Доволна съм от Аптамил-а.
15. Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залагалка - какво знаете за залагалките?
- имат залъгалка. Знам, че не се препоръчват много, защото изкривяват небцето. Нашите са силиконови, ортопедични. Не мисля, че ще имат проблем със зъбките или небцето като пораснат, защото не ги ползват постоянно, а само като спят.
16. Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене"
а) примерно дневно меню на детето/децата Ви? - на обща храна сме. Не взимаме от кухня храната, защото не се "доредихме", но им готвя разнообразна и пълна с витамини храна.
б) предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо дете - за рецепта, не мога да напиша, ащото по принцип слагам в яденето на децата, каквото имам. Но задължително в менюто на детето трябва да има много плодове и зеленчуци.
в) любимите храни на детето Ви - засега не са си изградили предпочитания, ядат всичко, което им дам.
д) хляб в храната на детето/децата Ви - рядко слагам в манжите
е) витамини - естествени или изкуствени? - естествените, разбира се, но напоследък предлагат и не по-малко добри изкуствени. Все пак не всяко дете прииема да яде това, което е полезно за него, а му са нужни витамини.
17. Какво мислите за храните от бурканче? Защо?
- докато бяхме само на пюрета, вкъщи беше пълно с бурканчета. "За" съм, улеснява много домакинството, особино на жена в моето положение.
18. От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна?
- когато станаха на 1г, малко по малко им давам, колкото да опитат, но ме прекалявам, още им е рано, може би след още 5-6мес.
19. Микровълнова фурна - за или против? Защо?
- имам и я ползвам, много е удобно. по-добре да топля малко количество, отколкото цалото ядене. даже понякога готвя в нея - по-бързо и лесно е.
20. Давате ли минерална вода на детето/децата си? Защо? Знаете ли последствията?
- от скоро им давам, но само изворна, защото знам, че не се препоръчва другата. Защо- незнам.
21. Сирене или извара? Краве масло или маргарин?
- СИРЕНЕ, КРАВЕ МАСЛО! Децата са малки и трябва да набавят нужните им вещества по по-добър начин.
22. Коприва? От кога?
- за коприват незнам, но днес ядоха спанак
23. Първа дума на Вашето дете/деца ?
- тата и на двамата, бяха на 7мес.
24. Първи стъпки на Вашето дете/деца?
- на 1г и 1седмица, единият направи няколко стъпки за пръв път, другият още не иска
25. Кенгуро или количка?
- количка!
26. Обича ли детето/децата Ви музика? Каква?
- слушат каквато им пусна, детски песни не слушат много, но тези от "Планета" много харесват
27. Кога подстригахте за първи път детето си?
- още не сме, май ще чакаме кръщенето след 3 месеца Simple Smile
28. Възглавничка - от кога?
- май бяха на 8месеца
29. Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си?
- на единия остана в болницата, а на другия - на покрива на банка ДСК
30. За или против злато за бебе?
- защо не, стига да не е масивно
31. Знаете ли как да окажете първа помощ?
- не съм минавала курс, но мисля, че ще мога
32. Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия?
- в стаята им има телевизор, но е на високо. не гледат много, само рекламите и някои други предавания с интересна музика
33. Детето/децата и домашният любимец - за или против? Последствията?
- имах куче, но беше бебе. като разбрах, че съм бременна, и то с 2, го махнахме. може би щяхме да го оставим при нас, ако беше едно, или ако самото куче беше по-голямо, но....
34. Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/деца.
- най-прясно ми е от миналата седмица - учих ги да казват разни работи: Като кажех кажи "мама", те казваха "баба", когато баща им се прибра ги караше да казват "тата", а те, и двамата викат "мама". дали го правеха нарочно, незнам, но беше смешно Joy!
35. Покажете ни Вашето дете/деца?
- на аватара са!

# 44
Ами и аз да се запиша

01.Кога е родено/родени детето/децата Ви? 17.02.2005Г
02.Как избрахте име на детето/децата си?Лесно изброихме всички с "М"(на майка му) и това най ни хареса
03.Какви шишета използвате/използвахте?Стъклени или пластмасови?Как ги стерилизирате/стерилизирахте?До кога ги стерилизирахте?На КАмера и на Др. Браун. На котлона. Дооо около годинката не помня точно Embarassed
04.какви памперси използвате/използвахте?На Памперс
05.Колко деца имате?И колко искате? Едно Ами не съм сигурна че искам още Confused
06.Какво мислите за дрешки и аксесоари от други деца?За дрехи съм съгласна, но аксесоарите зависи какви са.Ако е количка колело или играчка да но за шишета не Naughty
07.Къпят ли мъжете Ви бебетата/децата Ви?Сам не е никога, но когато беше бебе я къпехме двамата той ми поливаше
08.Какво мислите за двуезичните бебета?Учите ли детето/децата си директно или индиректно на чужди езици?Ами кефя им се Wink. Не тя е много малка още, но ще се учим за напред Laughing
09.Оригинална идея за подарък за бебе или малко по голямо дете?Не се сещам сега Rolling Eyes
10.Кога слагате детето си да спи вечер?Оффф 11-12,но сега ще тръгва на ясла и се надявам да започне по-рано да заспива Praynig
11.Каква козметика използвате/използвахте за новороденото/новородените си дете/деца?Джонсън
12.Как родихте - секцио или нормално раждане?Къде?Секцио в Павликени
13.Колко често боледуват децата Ви - как ги лекувате?Доста TiredС антибиотици
а)сериозни болестиДосега два пъти
б)леки настинкиВсеки месец почти се записваме с по-едни сополи поне
14.От кога започнахте да захранвате детето/децата си и с какво?Кое е според Вас най - доброто АМ?От рано със сок и бяхме с АБКМ. Нямам мнения за най-добро АМ
15.Има/имало ли е детето/децата Ви биберон залъгалка - какво знаете за залъгалките?ДА имаше няколко, но не пожела нито едната. Знам че с тях млъква бебето Laughing
16.Здравословно хранене - какво разбирате под "здравословно хранене".....
а)примерно дневно меню на детето/децата Ви?Сутрин супа на попара; на обед манджата то кухнята; след обед десерта пак кухнята и вечер с нас на масата каквото ядем ние , но не винаги вечеря зависи кога е яла преди това т.е. кога е станала сутринта..... Laughing
б)предложете някоя здравословна рецепта за бебе и/или по - голямо детене се сещам newsm78
в)любимите храни на детето ВиВичко което има вътре топчета ooooh!
г)захар в храната/напитките на детето/децата Ви Ами вече да
д)хляб в храната на детето/децата Ви Да
е)витамини - естествени или изкуствени?Естествени
17.Какво мислите за храните от бурканче?Защо?Ами моята дъщеря обожава местни пюрета и до скоро и купувах.Харесвам ги-Бързо лесно и вкусно на детето
18.От кога давате/планирате да давате на детето/децата си пържена храна?Отдавна.Рибата в къщи се пържи
19.Микровълнова фурна - за или против?Защо?С две ръце ЗА. Както вече казах Бързо, Лесно и Вкусно Wink
20.Давате ли минерална вода на детето/децата си?Защо?Знаете ли последствията?Да редувам с изворна и чешмяна
21.Сирене или извара?Краве масло или маргарин?Сирене.Краве масло
22.Коприва?От кога?Незнам Embarassed
23.Първа дума на Вашето дете/деца ?та-та та-та
24.Първи стъпки на Вашето дете/деца?на 10 месеца
25.Кенгуро или количка?И двете
26.Обича ли детето/децата Ви музика?Каква?Да. Всякаква най-много детски
27.Кога подстригахте за първи път детето си?Не помня ,а не ми се рови в дневника Embarassed
28.Възглавничка - от кога?От давна
29.Къде изхвърлихте пъпчето на детето/децата си?Не сме го хвърляли в къщи е.
30.За или против злато за бебе?За ,но само обици
31.Знаете ли как да окажете първа помощ?Мисля, че да
32.Давате ли детето/децата си да гледа/гледат телевизия?Да
33.Детето/децата и домашният любимец - за или против?Последствията?Провив
34.Разкажете интересна история свързана с Вашето дете/децаМного са
35.Покажете ни Вашето дете/деца?  [IMG]http://img36

Общи условия

Активация на акаунт