АПРИЛ идва, време е вече, приготви се да те гушна, мъничко човече!

• 18 505
  • 293
  •   1
Отговори
# 120
pepa k нещо се губи  newsm78 да не ме е изпреварила  Crazy

# 121
Sve_dim, какво стана с прегледа при д-р Георгиев ???

# 122
Момичета, много са ви хубави снимчиците с рисунките по тумбачетата ... аз все се канех да мина някой път след лекцията ви, когато сте на Плиска, но Руми все не издържа след разходка и иска да се прибираме да яде и спи....... А като се сетя първата ми бременност мина изцяло извън дома - не се спирах Simple Smile

ДейзиГ, Чудесни снимки. А голямат ти дъщеричка мисля, че я познаваме, стига да не съм се припознала. Тя е само три месеца по-голяма от Руми и сме се засичали с нея и баба й в двора на 56 ясла, като взимахме детската кухня......поправи ме, ако греша, но твоята фурия май трудно може да я сбърка човек Simple Smile. А за малката принцеса няма думи... сладуранка.

larsen, Честити ти рожденици, да са ти живи и здрави и много щастливи около вас с бебето Simple Smile
Чудесно, че си качила имунизационния календар. Сега може мамите да не се интересуват, но после ще бъде добре да си следят до къде са стигнали с имунизациите на бебенцата - от личен опит го казвам Simple Smile. Аз имах за Руми на хартия от детската консултация, но сега има нови промени, заради забраната на живи ваксини с влизането ни в ЕС. Между другото трябва да сте щастливи, че дечицата сега ще са само с мъртви ваксини, че ако знаете как се трепери при всяка ваксина (особено, ако имате мъничка представа колко са опасни досегашните живи, а ги използваха повсемесно, че са по-евтини за здравната каса)....
Упс, сега забелязах, че това е старият календар.......ще се опитам да намеря новия по-късно, но това със сигурност е календарът, по който имунизираха Руми.

Stra4iatela, гладя с пара, така не се налага да обръщам и от двете страни......Но май е въпрос на избор, че съм срещала противоречиви мнения за парата.... Портбебето гладя, а испанско одеало няма - имам 3 плетени пелени и не мисля да купувам и одеало.

Илит, веднага ще ти отговоря точно как може да предизвика гинекологичния преглед дори болка. Този преглед сега хич не е както обикновения. В случая докторът буквално си пъхва пръстите в сервикалния канал на матката, за да провери дали има разкритие. При нормално небременно състояние до там няма достъп, но сега в края на бременността доста майки имат 1-2, че и повече сантиметра разкритие и ако докторът реши и да поразпъне, може и до кървене да доведе. Доколкото знам разпъването води до реакция от сорта на контракция и това ги насочва за предстоящото събитие или може и да го предизвикат дори.......Съжалявам, че бях толкова натуралистична, но и аз самата изпитвам ужас от този преглед...... 
А играчката е страхотна...... и на мен много ми харесва Simple Smile

sissi, спокойно, не е точно грип в момента, а някакъв лек вирус, който минава буквално за 2-3 дни. Аз го изкарах с чайчета, лимони и мед + 2 дни си пръсках и Биопарокс, че това се намираше у дома в аптечката, а гърлото ужасно ме болеше. Днес съм много добре и дори ударих 2-3 часова разходка в парка, че дъщерята подивя у дома .......

Пак му изпуснах края на моя ферман......
Приятна вечер ви пожелавам и лещо добременеене Simple Smile

# 123
Това е най-новото, което успях да намеря за ИМУНИЗАЦИОННИЯ КАЛЕНДАР с така наречените мъртви или инактивни ваксини, които са задължителни с влизането ни в ЕС.........
Винаги питайте и проверявайте да не ви пробутат някоя стара ваксина, че до изчерпване на старите количества, може да се пробват

Извадка от Нредбата за имунизациите в РБ:
.................................................................
Чл. 18. (1) При лица, които не са имунизирани на съответната възраст, имунизациите се провеждат в следната последователност:
1. против полиомиелит, дифтерия, тетанус, коклюш и хепатит В;
2. против морбили, епидемичен паротит и рубеола;
3. против туберкулоза.
(2) Имунизациите по ал. 1 се извършват с предимство пред реимунизациите.
Чл. 19. Имунизацията се счита за завършена при:
1. три приема ваксина срещу полиомиелит;
2. три приема ваксина срещу дифтерия,тетанус и коклюш (ДТК);
3. три приема ваксина срещу дифтерия и тетанус (ДТ и ТД);
4. три приема ваксина срещу хепатит В;
5. два приема тетаничен токсоид (ТТ);
6. един прием ваксина срещу туберкулоза (БЦЖ);
7. един прием триваксина морбили-паротит-рубеола.
....................................................
4. (изм. - ДВ, бр. 82 от 2006 г., в сила от 10.10.2006 г.) Биопродуктът за извършване на задължителна планова имунизация и реимунизации против полиомиелит трябва да бъде тривалентна инактивирана полиомиелитна ваксина.
................................................................
4.4. Живата полиомиелитна ваксина, ваксината против жълта треска, убитите (инактивирани) ваксини и токсоидите са съвместими с имуноглобулините и могат да се прилагат както едновременно с тях, така и в различно време, без да се спазва определен интервал между приемите. При едновременно приложение ваксините и имуноглобулините се инжектират на различни места.

................ТЕКСТЪТ НАДОЛУ Е ИЗТРИТ ОТ МЕН, ПОНЕЖЕ НАМЕРИХ ОСЪВРЕМЕНЕН ОТ 2007 ГОДИНА И ПО-ДОБРЕ ДА НЕ ОБЪРКВАМЕ НЕЩАТА

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 21:27 от Style

# 124
Всъщност май намерих нещо по-обновено, че гледам, че има допълнения и от 2007 година:
Ще дам линк, защото е в табличка и е доста по-практично:

Тук ще намерите новия ИМУНИЗАЦИОНЕН КАЛЕНДАР:

http://paragraf22.com/pravo/naredbi/23817.html#%CF%F0%E8%EB%EE%E … D%E8%E5%20%B9%201
(приложение № 1)

А този линк е на доста по-простоезичен стил и мисля, че може да е по-полезен, а съдържа необходимата ни информация. Да не говорим, че обеснява и зададения въпрос каква е разликата между жива и мъртва (активна и инактивна) ваксина:
http://www.pramed.com/imuniz_kalendar.htm

Последна редакция: ср, 28 мар 2007, 21:36 от Style

# 125
Здравейте момичета,
Днес май си останахме без бебе...  Cry Ама то не се знае, може някоя тайно да е родила и утре да разберем  Wink
Мерси на всички, които ни ограмотиха за васкините, беше много полезно  Hug
Илит, играчката за креватче е супер и аз отдавна им се каня!
На мен днес ми се наложи да поработя малко - не домашни работи, а по професията ми  Rolling Eyes. Добре ми се отрази. Не съм забравила какво е Crazy

# 126
За прането и гладенето - аз си изгладих дрешките на пара,а испанското одеалце не съм го гладила,защото така си пише на етикета.

# 127
Style ,благодаря за актуализацията в имунизационния календар,наистина ще ни е от полза.Иаз от опит знам,че е ценна информация,затова реших да я споделя и с вас,без да знам,че има и новости.Утре ще погледна новото,че сега вече ми се спи.
Благодаря на всички за пожеланията-вече са предадени на дядото и вуйчото.
Лека и спокойна вечер и да се наспите хубаво! Hug

# 128
alina_nana, какво съвпадение. Днес цял следобед и сега вечерта работя служебно, но за разлика от теб направо се чувствам светлинни години назад, тъй като съм 2 години аутсайдер и само помага в приключването на годината на мъжа ми....... Като се сетя преди как въвеждах цифри, а сега направих 10 кръстосани проверки, че хич нямам доверие в собствените си способности....... особено, ако си прочета някой постинг тук и видя с колко хиляди грешки съм писала Simple Smile))

larsen, не си струва да се ровиш в имунизациите сега. Разликите са минимални и аз ги забелязах чак на втория рожден ден на Руми, че има разминавка в поредния номер и броя на приемите. Иначе най-добре е просто да си ги следите след раждането непосредствено преди всяка детска консултация, за да сте подготвени. Но съм сигурна, че и Педиатърът ще ви ги казва, поне моят така правеше - казваше ми следващия месец какво ни чака .....така че поне за сверка е хубаво да си ги имаме Simple Smile.

Сладки сънища и от мен Simple Smile......аз имам още работа, но затова пък спя като пън Simple Smile

# 129
  • Чехия
Привет от мен , мили момичета   bouquet...
Минавам само да ви кажа, че за седмица до две оставам без нет защото вече от утре сме в нова къща, и няма да може веднага да дойдат от фирмата да ни свържат.
Надявам се като се включа всички да сте в прекрасно здраве и да сте се отчели подобаващо с бебчовците.

Hug Леко раждане   и най-прекрасните бебчета ви желая от все сърце Hug.

# 130
добро утро коремчета

сега шпионирах мартенките и мога само да кажа  newsm45 не искам да преносвам  smile3511 знам че имам доста време до термин, но и контракции и болки всичко изчезна след като ми казаха, че до 2 седмици ще раждам, а сега са останали само 9 дена

вчера пак съм го ударила на бебешки шопинг и в скоро време ще трябва да отворя магазин. това поне ми е стимул за 2-ро  бебе. аз първото не мога да дочакам а вече за второ мисля  newsm03

днес ще ходя до болницата ще изписват аничка с малката виктория ако няма много роднини ще се опитам да снимам и ще сложа снимки в албумчето.

дано като стигна до болницата мъника да реши че иска да излиза много ми е гадно като съм сама.

може би ще ми се оправи настроението като се видя с гостенката. тя пристигна снощи късно и да не ме притеснява отиде при една приятелка тази вечер, а от днес ще е при мен. много ги е страх, че съм сама да не взема да родя вкъщи или по улиците както се изразява майка ми. то ако ставаше толкова лесно....

хаиде чао и лек ден на всички

днес се надявам да имаме вече бебе. някои се е скрил ми се струва  smile3521

# 131
Добро утро !
Успешен ден, момичета ! АЗ се запътвам към у-щето  Hug Че току виж съм пропуснала и отменили у-щето, нали съм известна  Wink
Ето и нещо за закуска

# 132
защо и в пловдив нямаше 2 пъти в седмицата училище. поне чакането щеше да е изпълнено с доста повече положителни емоции.

# 133
Добро  утро  и  от  мрн.  Момичета  искам  само  да  ви  попитам  какво  чувствате  в  коремчетата. Ритат  ли  ви  бебечовците  както  преди  или  само  побутват  отвътре. Защото  мойто  бебче  нещо  се  е  укротило  и  само  лекичко  побутва  отвътре, явно  се  дупи  от  ляво  на  коремчето  ми  и  след  това  го  няма  по  цял  ден.  При  вас  как  е???
Усмихнат  ден  желая  на  всички.
На  мамите  сдобили  се  вече  с  бебнца  -  ЧЕСТИТО !!! ДА  СА  ВИ  ЖИВИ  И  ЗДРАВИ!!!

# 134
  • Пловдив
Добро утро милички Simple Smile
Какво да кажа, няма още признаци. Освен зверските болки в костта отпред.... През нощта имах на няколко път едни странни усещания, като да ми се ходи по нужда Blush  И на няколко пъти се усмихнах на себе си обнадеждена, но .... ей на ищо повече  Crossing Arms
Веси, и аз щях да съм много доволна ако имахме по често лекции. Макар, като гледам как е тръгнало като на преносване... може и на лекцията другата седмица да отида Simple Smile
Сега попаднах на една интересна тема и реших да я споделя Simple Smile
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=171978.msg3182339#new

Дес-св, аз си я усещам доста ясно. Не е като ритане, а като постоянно наместване, но се усеща. А уж щяло да не се усеща newsm78

Общи условия

Активация на акаунт