АПРИЛ идва, време е вече, приготви се да те гушна, мъничко човече!

• 18 516
  • 293
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив
Добро утро и от мен! Grinning
Честито на мама Гери! Да и е жив и здрав бебока!    bouquet

Аз, може би като ефект от вчерашното почистване, тази нощ спах като къпана и чак сега се събудих. Никакви болки и странни усещания... Sad

Цитат
des_sv, моето рита и се намества, но става активно вечер. Денем спи и мързелува.
И моето така. Peace

Ягодка, при Йончев съм - от 17.30. Но като  се има предвид, че понякога по 40-50 мин. се чака, може да се засечем. Ако пък дойдеш сутринта на училището - ще се запознаем предварително. Grinning

# 151
  • Пловдив
Сиси, аз имам такава болка в мускулите, но е ниско долу и си мисля, че е от тежестта на бебка. А горе... горе само ми е некомфортно, защото много ме подпира в ребрата и стомаха Simple Smile

Последна редакция: чт, 29 мар 2007, 12:03 от benitta

# 152
Значи ясно, лечението е едно: бебепоявяване! Joy

# 153
Честито на мама Гери-да ви е жив е здрав юнака и само щастие покрай него.

# 154
  • София ж.к. Надежда 1
Здравейте  bouquet  bouquet
ЧЕСТИТО НА МАМА  geri_s   bouquet  bouquet Hug Heart Eyes

Аз вчера бях на доктор.Всичко с бебчето е добре,все още е ниско долу,но неиска да излиза CrazyПлацентата си е добре то си ритка и така....добре си му е вътре ooooh!
Док ме прати в родилното отделение на запис на тонове и контракции.Отидох там и доста се уплаших.Вързаха ме да се записват контракциите и тоновете точно пред родилна зала ShockedЕдвам издържах 40-50 мин.Беше доста стресиращо да следам носилки, легла и лекари нагоре на долу.Добре че намаше родилки.Но чистеха защото преди да дойда е раждала жена.Акушерките си пушеха цигари в една стая а доктора обикаляше и нареждаше:"Даите на тия жени аналгин че много ги боли,защо да се мъчат" #Crazyа акушерките изобщо не им дремеше.За това съм решила да си нося цяла опаковка аналгин вместо да разчитам на тия куклички.Абе доста се стресирах и изведнъж като ми прилоша и взе да ми се повръща,добре че доиде доктора и ме видя и каза на едната кифла да ми помогне да се обърна че ми е лошо от това седене по гръб толкова време Rolling EyesНаправо се отчаях и сега изобщо не ми се ражда #Crazy ooooh!
Апарата отчете че пулса е нормален 140-144 но отчете доста контракции,слаби и нереголирани но все пак ги има Rolling Eyes
Моя док каза да ида на ЖК след термина т.е. на 4 април и от тогава през ден да слушаме тоновете ако не родя.Каза че ако бебчо е добре ще го чакаме до 10 дни и тогава ще ми предизвикат раждане #CrazyНе е ли много 10 дни,се чудя #Crazy Crazy
Като излязох от родилното и се запътих към колата едвам седнах в нея,мъжа ми пита защо треперя и съм бяла като платно,а аз толкова се бях оплашила от там че едвам му отговорих,че хич не ми се ражда вече  Crazy hahaha
Е, това е май и аз ще си преносвам #Crazy ooooh!

# 155
  • Пловдив
Петя, сега като чета, това което разказваш все едно аз говоря.  PeaceПреди около месец бях на запис на тоновете на бебчо, защото имах много чести контракции в родилна зала.  SadА там нали знаеш може да се види всичко, Naughty една жена раждаше, а друга лежеше в предродилна зала и й проверяваха разкритието. В първия момент се стъписах като видях момичето, което раждаше, но от друга се радвам, че сега зная какво е...Макар, че всички казват, че отстрани е много по-страшно. После вечерата съм сънувала това момиче.
Но колкото и да се вълнувам и притеснявам едновременно, от друга страна вече нямам търпение да идва бебо и да си го гушна:)) Това е най-важното, надявам се при всички да минава леко и безпроблемно раждането!!!

# 156
   bouquet  bouquet  bouquet ГЕРИ_С, ЧЕСТИТ НОВ МАЛЪК ГОЛЯМ МЪЖ В СЕМЕЙСТВОТО ВИ! мНОГО ЗДРАВ ДА РАСТЕ И ДА ВИ РАДВА!!! ЧЕСТИТО И НА ЛЕЛЯТАТА Simple Smile   bouquet  bouquet  bouquet baloni

Привет на всички останали,
Сега се връщаме от консултация, и казаха че бебе е около 2600, но това на опипване на матката, без да ни сканират. И че няма да бъде голямо бебе. А аз се бях уплашила сериозно, защото  съм се родила 3980, а таткото близо 4200.  newsm78 Та се чудехме какво ли бебе ще излезе. Е все пак имаме време до 21 ви април. То не се знае знае ли се Wink Мен, като че няма да ме проверяват за разкритие и подобни гинекологични прегледи преди да стигна до болницата с контракциите. Което от една страна е успокоително, като чета колко дискомфортно ви е било.

По повод на родилните отделения - момичета не знам как е в нашите болници, освен от форума и вашите мнения. Но ще ви разкажа тук как изглежда отделението, дано ви е интересно. На мен ми беше мнгоо. Та вчера бяхме на обиколка в родилното в болницата,където ще раждам, не е частна, обществена е. ТА, всяка родилка си е сама в стая, която е разделена на 2, в едната част има легло, достатачно широко и таткото ако сика да легне, докато родилката има контракции. Когато започне раждането, те местят на леглото за раждане, при всичките му кабели и приспособления, и се очаровах, като казаха, че веднага след като бебе излезе го дават на майката, ако всичко е протелко нормално. После нея си я шият, ако се налага......но не взимат бебчо, даже и при секцио. В първите минути следят пулса на бебенце и дишането. После ги местят на първото легло  и гледат първите 2 часа да не ги притесняват много много. Само веднага се прави опит за кърмене, и контакт с бебчо, защото първите 2 часа новородените били най-активни за целия следродилен период. Мерят бебе, естествено, но след първия 1/2 час. А отделно в съседна малка баня има квадратна вана, която се ползва за отпускане по време на контракциите, ако някой иска. А ако всичко върви безпроблемно, и без упойка, може и да родиш в тази вана.
И вчера разбрах, защо едно от децата, с който работя, обясняваше как е било от другата страна на завесата, докато майка и раждала, бащата до майката, и как веднага е видала новородената си сестра. Тя е била на 8 години. Сигурно ако е по-малко дете и не може да стой спокойно, няма да го пуснат, но и това ме впечатли силно.

Та почти нямам търпение вече, но не бързам. Пожелавам на всички нас раждането да е само хубави спомени  Flowers Sunflower (Контракциите няма как да ги избегнем  Joy

# 157
Искам да раждам в Дания! smile3514
Aleksi, завиждам ти съвсем благородно за условията във вашата болница  smile3503. Аз като дете съм лежала за операция на апандисит и от тогава имам голяма фобия от болници  newsm45 ... а условията в нашите отделения хич не ми помагат да преодолея това напрежение  smile3518

# 158
  • БГ
 smile3525честито бебче на мама geri_s !много да я радва! smile3504
здравейте от мен днес Hug, бебо е много спокоен, спи по цял ден, вечер малко ме побутва , все едно се опъва, не е толкова активен както преди,мога да кажа че не е от активните бебета явно,само ме болят вече ребрата като стоя облегната и ябълките като спя вечер, не мога да спя от това #Crazy иначе съм ок, приготвих си багажа наполовина за клиниката,макар че е рано. не съм изпрала всички дрешки още, и моите са много , ама да има и за други бебета.моя мъж иска да присъства на раждането, аз нямам против засега, ама  аз ще тръгвам от един град,той ще идва от друг и ако стигне навреме ще присъства. за самия момент като наближи не знам какво ще искам.нямам никакви контракции още  newsm78,и аз не искам да преносвам.Aleksi описанието на обстановката звучи много добре, за разлика от местните описания на  държавни болници. аз пак да питам някой дали си е купил колан за след раждането предварително newsm78 .аз не съм още , че не знам какъв размер ще съм след това,но смятам да си купя . хубав ден от мен   bouquet

Последна редакция: чт, 29 мар 2007, 17:00 от tevolere

# 159
Filka и на мен много ми си иска да дойда на някоя от лекциите, но все още си работя в къщи, и гледам да напиша някой документ преди обед, че после ми става едно такова мързеливоо, или излизам на разходка ако е хубаво времето, та няма да мога да дойда Sad. Но пък можем да се засечем при Йончев  Wink.

# 160
Честито син на мама Гери!

При нас положението е твърде спокойно... newsm78 уж наближава терминът, а бебка си стои вътре, рита доста активно най-вече късния следобяд и вечер, плацентата едва, едва има 3-та степен, има достатъчно вода и тоновете са 140...

нямам болки, а и контракциите ми почти изчезнаха  Rolling Eyes
не зная вече...

# 161
  • гр.Варна
Добър ден!
Честит ммомък на мама Гери_С!!!Много положителни емоции и здраве им желая!
Много голямо затишие е днес тук?Причината хубавото време ли е или да очакваме вълна от бебета? newsm78
лек ден  bouquet

# 162
Честито на новите мами ! Да са ви здрави и послушни бебчетата!   bouquet  bouquet  bouquet  bouquet  bouquet

Днес ходих на преглед и си получих най-накрая направлението. Та ми изникнаха няколко въпроса, да попитам ако някой е в час с отговорите :
1. Плацента предна какво ще рече някой знае ли?
2. Какви са нормите за тазовите размери?

хайде аз отивам да чистя че тук е паднала бомба Sad

Поздрави на всички и леко раждане на следващите на опашката  Grinning  Hug

# 163
Бръмбар,
плацента предна е, че е разположена на предна стена, както ти е пъпа.
не го обясних особено добре... съжалявам
важно е къде се намира плацентата заради раждането.

# 164
Здравейте, мили момичета!
Позачезналата, бъдеща мама от Румъния вече е на родна земя и не мога да повярвам колко много съм изпуснала през този месец без компютър! Party
ЧЕСТИТО НА ВСИЧКИ, КОИТО ВЕЧЕ ИМАТ ЩАСТИЕТО ДА ГУШКАТ МАЛКИТЕ СИ БЕБОЦИ! ЖЕЛАЯ ИМ ДА СА ЗДРАВИ И СПОКОЙНИ И ДА НЕ ПЛАЧКАТ МНОГО-МНОГО!
Аз съм от тези, дето продължават да чакат, въпреки че до термина има много време...
Почетох малко от изживяванията ви и напълно съвпадат с моите - болки в таз, кокали, танцуващо и правещо гимнастика бебе, липса на сън....въобще как да не му се иска на човек да ражда по-бързо!
Радвам се, че пак съм сред вас и ще мога да споделям изживяванията ви...така и така съм сама - съпругът ми остана в Румъния - поне вие ще сте ми пълноценна компания! smile3525

Общи условия

Активация на акаунт