АПРИЛ идва, време е вече, приготви се да те гушна, мъничко човече!

• 18 506
  • 293
  •   1
Отговори
# 165
Честито момченце Светослав на новата мама geri_s Simple Smile

И на мен ми остават броени дни (едва 6) до термин и вече съвсем ми се изчерпа търпението. Днес пак водих Руми (или по-точно себе си) в парка на дълга разходка. Отбих се и до консултацията да чуят тоновете на бебчо. Той си е добре - обърнал се е - до сега беше с гръбчето отлява, а сега е отдясно, но слава Богу главичката продължава да си е надолу. Рита доста или по-точно бута и се мести постоянно и май хич не ще да притихне и да тръгне навън. Аз се чувствам уморена, но не мога ди си позволя да се отпускам много много......

petq, по-принцип се чака две седмици след термин, но в България нямат чак такова търпение. Радвай се, че ще те чакат 10, на мен ми казаха само 1 седмица.

brambar
, предна означава, че ти е от предната страна на матката. Знам, че долна плацента е опасна, защото пречи на бебето да излезе, но за предна нямам идея..... дано някоя мама е запозната и ти отговори.
А за нормите на таза най-добре ги забрави. Много сме обсъждали с акушерката и тя е на мнение, че и поднормени си раждат нормално, а в норма и пр. се закучват - Божа работа си е. Не забравяйте, че главичката на бебето се конфигурира, т.е. източва се като топка за американски футбол и си минава без проблем, ако е писано и през поднормени тазове, а и самият таз се отваря още повече в процеса на раждането Simple Smile. А по чуждите сайтове съм чела, че жена над 1,50 си е нормална и може да си роди голямо здраво бебе по естествен път. В Б-я и тези цифри много се злоупотребява и излишно се психясват родилките.......

mariniДобре дошла у дома Simple Smile.

Приятен ден ви пожелавам!

# 166
честито на мама гери маного да се радват и слушкат

днес си капарирах количката и утре ще си я вземем  newsm44

днес неочаквано ми изникна проблем. пералнята ми не иска да центрофугира  smile3511 оставих я да си почине и сега пробвах пак и нищо. в момента съм я пуснала само на изплакване + цебтрофуга да видим дали ще стане ако ли не ще се викат майстори а не ми се занимава

# 167
 newsm44  номера с плакнене и центрофуга свърщи рабора ура

brambar моята плацента е предна и на консултациите винаги са ми казвали много добре така че всичко е ок.  Laughing

# 168
  • Пловдив
Веси, каква количка си хареса, по-точно запази? Аз нещо не мога да си избера, тези които съм си харесала са много скъпи  ooooh!

# 169
  • София
Днес бях на консултация. Дадоха ми документите за болницата. Докторът каза, че бебчето вече е съвсем развито и доносено и може да си се ражда. Продължава да е с главата надолу- слава Богу  newsm10 .Каза също, че засега имам всички необходими признаци за нормално раждане- широк таз, предлежание, нормален размер на плода и т.н. Дано така и да си остане. Водите са ми наред- противно на моите притеснения, че все нещо ми изтича, ама то с тез течения...  ooooh!
Почвам да ходя веднъж седмично за слушане на тоновете и да чакам бибо.  newsm03
Пак имах премеждия с парите за болничните, но понеже не ми се пише отново, може да прочетете в "Дом и семейство" темата по въпроса за новата система на болничните и коментарите ми от днес, ако ви е интересно.

# 170
Веси, каква количка си хареса, по-точно запази? Аз нещо не мога да си избера, тези които съм си харесала са много скъпи  ooooh!

ето тази само че с единична гума тази е принцес рол а аз си харесах само пеинцес. струва 240 лв от щъркел. утре като я взема ще я снимам.

http://www.shtarkel.com/m1.html

# 171
  • Пловдив
Благодаря ти, аз се чудя между Мак Ингланд, Кенгуру или Джордани. Първо бях решила да е Чиполино, но май взех да се отказвам. Тези дни трябва да разгледам и да си харесам най-накрая, макар, че имам още малко време.

# 172
  • Far away from here...
Здравейте и от мен,мили мами! Hug
И аз днес бях на лекар,бебчо тежи около 3 кг и си е все така седалищно разположен.Иначе е добре,има си всичко необходимо и не дава никакви признаци за скорошно излизане. Joy Лекарката ми каза да си избера дата за секцио след 10 април,така че ако някой има някакви предложения, базирани на поверия за повече ксъмет или астроложки прогнози Wink, с удоволствие приемам.
Лека и спокойна вечер на всички и най-вече-търпение! Mr. Green Макар,че и моето се изчерпа вече hahaha

# 173
Здравейте маминки и бебчета!
Ха честито беборанче в отбора,мамо geri_s да е жив и здрав и много обичан!Viktoria_27 Аз бих си избрала 12 познавам 2-ма души на 12 и са ми много добри приятели и хубави хора!
КоличкитеАз много я харесах на Чиполино-пуки тазгодишния модел , даже някой скоро се хвалеше с такава, но аз като си купувах тя още нямаше цена та нищо не знам за това.

Цитат
petq, по-принцип се чака две седмици след термин, но в България нямат чак такова търпение. Радвай се, че ще те чакат 10, на мен ми казаха само 1 седмица.
Аз се надявам, ако пренося да ме изчакат максимално дълго, колкото и да нямам търпение! Страх ме е да ми предизвикат раждането Embarassed
Цитат
1. Плацента предна какво ще рече някой знае ли?
2. Какви са нормите за тазовите размери?
Моята и тя е предна , на предната стена на корема -нищо страшно, лошо е да не е отдолу на изхода!
Размери на тазаСега като бях в патологията имаше едно момиче с 18см. беше за уточняване вида ан родоразрешението и и казаха , че ще ражда нормално! Hug
В стаята в която бях всички 5 момичета бяха за секцио (3 от тях по желание) и много ме сдухаха Confused направо се изумиха , че не съм платила на доктор и ще имам смелостта да раждам нормално.
Бенитаблагодаря за линкчето всичко изчетох-мнооого интересно и успокояващо ми повлия
Хайде милички до скори писаници

# 174
  • БГ
аз си купих такава количка за 315 лв. минаия ден от Пловдив 1stroller, сива с розови кантове, с кошче за кола е и чанта,много съм доволна че я намерих,колко е здрава ще видим тепърва.за кощчето само не знам от първия ден дали е подходящо да сложим бебо в него, но ще чета упътването. newsm01

# 175
И да ви питам -дали би било удачно да си носим аулин и спазмалгон , ако съвсем ни зарежат по време на раждането ooooh! В смисъл това ли дават за болките(освен или вместо упойката де)
Аз съм решила да си взема малко радио със слушалки за в болницата. Ей хора много се стресирах от болницата(нагледах се на тъпотии и безхаберие) #2gunfireи очаквам   и изненади всякакви , така че ще опитам да се подготвя!
И за пъпчетата никой не каза -лепенките само при къпане ли се слагат?tevolere Ако има напълно легнало положение е ОК да го сложиш направо бебчето.

# 176
  • Beyond the Frontiers
И да ви питам -дали би било удачно да си носим аулин и спазмалгон , ако съвсем ни зарежат по време на раждането ooooh! В смисъл това ли дават за болките(освен или вместо упойката де)
Аз съм решила да си взема малко радио със слушалки за в болницата. Ей хора много се стресирах от болницата(нагледах се на тъпотии и безхаберие) #2gunfireи очаквам   и изненади всякакви , така че ще опитам да се подготвя!

По време на самото раждане не бих пила на своя глава обезболяващи, но в чантата си съм приготвила 2 аулина за след това.
За изненадите: вече всичко очаквам! Настроила съм се много бойно и ако отношението е гадно определено няма да си мълча.
 #2gunfire #Cussing out
Тези лепенки за пъпче казват, че вече са излишни. Първо пъпа може и още в болницата да падне, второ сега се използват за вързване щипки, т.е. няма го това притеснение от намокряне, както е било преди.

# 177
момичета лекарката от ЖК много ме дразни. едвам си взех документите за болницата, но още не ми е дала направлението за хоспитализация. каза ми ако не съм родила до края на тази седмица да отида за слушане на тоновете и сега като и се обадих ми заяви да отида чак ако преносвам и да ме следи лекарката която ще ме изражда  #2gunfire да ама аз искам да си ползвам всичко по здравна каса не мода всяка седмица да ходя на частно. даже лекарката която съм ангажирала ми каза така да процедирам за да не ходя при нея и да ми взема пари да си ползвам всичко по каса. даите ми инфо ако имате от някъде да мога да го разпечатам и да си отида утре на преглед защото втора поредна седмица ми отказва час и ако не ме приеме ще подам оплакване в НОИ, не може така да постъпва и да си играе с живота на мен и детето ми.

благодаря ви предварително

# 178
Здравейте  preggo,
Тъкмо се връщам от ЖК с две добри новини Grinning. Първата е, че според новите изследвания хемоглобинът ми се е качил от 80 на 100  newsm68 newsm44! Пак е под нормата, но има напредък към добро. На всички мами с нисък хемоглобин мога да препоръчам диетата си от последната седмица - по едно твърдо сварено яйце всяка сутрин, всеки ден месо (аз преди рядко хапвах - не съм вегетарианка, просто не ми се дояждаше...) и салата от червено цвекло (то е ужасно на вкус, но ако в салата се настърже ябълка и морков става почти поносимо)! Действа беотказно!!! Аз 4 месеца пих желязо и не успях дори с една единица да си вдигна хемоглобина, а сега за една седмица съм +20!
Другата добра новина е, че въпреки страхотните гимнастити, бебчо си е в правилна позиция с главата надолу newsm32. За съжаление не дава признаци, че скоро ще излиза - околоплодните води са доста и плацентата няма признаци на застаряване  Rolling Eyes
Чао засега и да погалите коремчетата!  Hug

# 179
  • Попово
Здравейте мамчета, и аз бях на консултация днес. Имала съм намалели околоплодни води и размери на бебето които отговарят на 38 седмица, плацентата ми е 3-та степен Embarassed никакво разкритие, никакви такива екстри... то още ми е ранко де  ooooh! кръвното ми и то продължава да си е височко. Чудя се да искам секцио по желание ли или не, ако док не ми предложи поради тези причини...  newsm78

Общи условия

Активация на акаунт