Проба манту преди първи клас

• 36 103
  • 374
  •   1
Отговори
# 75
Aз съвсем се обърках.Моя син е роден в Испания-там не се прави БЦЖ.Сега е на 4г и няма такава ваксина.Та питам се:да му слагам или не?! newsm78 Според педиатрите-да,защото имало засилване на случаите на туберкулоза.Според хомеопатите-не,нямало смисъл от ваксина,която не е сигурна..А сега де... Crazy

# 76
Aз съвсем се обърках.Моя син е роден в Испания-там не се прави БЦЖ.Сега е на 4г и няма такава ваксина.Та питам се:да му слагам или не?! newsm78 Според педиатрите-да,защото имало засилване на случаите на туберкулоза.Според хомеопатите-не,нямало смисъл от ваксина,която не е сигурна..А сега де... Crazy

Чудя се, след този професионален пост на Бърди, дали да се нагърбя с тежката задача да ти дам съвет... Rolling Eyes Embarassed
На твое място не бих си ваксинирала детето, мисля че твърде много преувеличават педиатрите, като тръбят каква опсност има от заразяване и плашат гаргите (пардон - майките Wink). Ти поне не си лишена от правото на избор! И щом лекуваш детето с хомеопатия, какво те притеснява, не разбрах?

# 77
Привет,
Нищо объркващо няма.
Повечето европейски страни преосмислят практиките си спрямо БЦЖ.
Редица страни спряха да я правят изобщо.
Тези, които продължават да я правят, я правят в голяма възраст-над 12 месеца сигурно.
Препоръките са-ако пътувате в област, или страна с висок процент ТБЦ, би трябвало да я поставите.
Аз лично съм привърженик на БЦЖ. Но само в една доза, и направена в подходяща възраст-над 12-15 месеца, например. Ваксината е защитила себе си след толкова години приложение.
Наскоро (писах това и друг път) големи проучвания от Бразилски автори за пореден път показаха надеждността и ефективността на БЦЖ.

Опасността от Туберкулоза е реална.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 13:05 от Birdie

# 78

И щом лекуваш детето с хомеопатия, какво те притеснява, не разбрах?
Ами хомеопата не отрече ваксината,а само ми каза,че тя не е 100% бариера за болестта,тоест дори и ваксинирам може да се разболее.Вярно ли е?

# 79

Убедена съм, че сте повече от компетентен във вашата си област, но нали не смятате че традиционната медицина е единствения вариант за справяне с болестите? Идея нямам какво ви е мнението за хомеопатията, нито смятам да пропагандирам тук.., но аз лично останах с впечатление, че майката лекува детето си по този начин. Дори ако приемем хипотетично, че рискът от заболяване не е малък (за което се съмнявам) и детето успее да се зарази, тази болест е лечима. Това беше аргументът на Kalina0303(в полза на ваксината), която посочи колко трудно се лекува и колко вреди ще нанесат лекарствата, в случай че се наложи да се лекува човек от ТБ.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 13:36 от I.

# 80
Ами хомеопата не отрече ваксината,а само ми каза,че тя не е 100% бариера за болестта,тоест дори и ваксинирам може да се разболее.Вярно ли е?
Ами да - 100% гаранция няма. Предполагам, че и хомеопатата ти е лекар и не би те подвел.

# 81
Здравейте!Влязох във форума ви в почивен ден ,но се "застоях"..........  .Новак що се маскирате под др.име??Започвам да отговарям от зад напред т е първо на вас.И днес имам/ новооткрита  /Туберкулоза на бял дроб.При пациентка на 36 г ,която до болка познавам и симтомите и бяха като на една протрахирана вироза- 37.5 гр,кашлица ,обща отпадналост ,размазана и 4 кг спадане на тегло за 20 дни и леко сочно гърло, поради което реших ,че 99% е вироза ,но нейната майка преди година "лежа" от белодробна туберкулоза и САМО по тая причина я помолих да си направи графия на бял дроб....Естествено ,около боледуване на майка й я бяха изследвали и беше здрава.Има я тая т н Жълта гостенка.Новак,Тя сама по себе си е инвалидизираща-Всеки активно болен получава 2 -ра група инвалидност in law,.лечението е дълготрайно,с години.И вярвам ,че  срещата с ваксинален щам и неизмиримо по- безобидно и щадящо от едно разболяване.Вярвам още в индивидуалния подход, както към самия пациент така и за всяка страна ,съобразено с патологията й.Имам пацинтче, което се роди в Испания и наистина няма БЦЖ.При обсъждането на имунизационния му статус с майката решихме да не го ваксинираме с БЦЖ ,защото през по-голяма част от времето си то живее пак в Испания.Ако се върнат в БГ обаче си мисля ,че ще е уместно след Манту да се ваксинира.

# 82
Здравейте!Влязох във форума ви в почивен ден ,но се "застоях"..........  .Новак що се маскирате под др.име??...

Не съм се маскирала, просто това което смятате за име излиза автоматично, в зависимост колко постинги имате публикувани. А иначе съм I.  Wink
По въпроса - вероятно има туберкулоза, но не разбрах какво се опитвате да ми кажете. Вашата пациентка не е ли ваксинирана? Аз съм на близка до нейната възраст и имам направено БЦЖ. Ако е ваксинарана, не можете да ползвате този случй в поткрепа на тезата си, нали така?

Ако ще ме убеждавате мен лично, че ваксините са полезни, не си хабете времето. Вече имам мнение по въпроса. Пиша в тази тема единствено и само, защото смятам че това подпомага моята идея. А тя е - да се даде право на избор на родителите. Аз моят съм го направила!

# 83
Кристиян,не е ли очевидно противоречието в изказванията ви??В БГ законите ни "промиват" в ЕС законите са великолепни .....За мен законите са правила и те трябва също да са съобразени с особеностите на страната ,за която са предназначени.Второ ако бях си направила труда да ви отговоря на дебелашки зададения ви въпрос за определение на имунитет щях да го "препиша"от Имунологията ,а не от микробиологията.Трето доказахте ми ,че има ваксина за варицела и това е поредното ви противоречие ........има опит да се направи такава, но няма държава ,в която да се прилага като задължителна.Проверете ,ако не ми вярвате.

# 84
Няма нищо по-хубаво от това всеки да има ясна представа и личен избор.И слава богу ,че има и хора които знаят какво всъщност искат.но големия % са тези които винаги стоварват отговорността на медици ,съдба ,късмет ,страха и...........никога никаква критичност към самите себе си.Голям фен съм на Информираното съгласие !!!
А Тя е ваксинирана и се надявам по тази причина болестта й да протече кратко и в лека форма.Но ако разчитах на нейния избор днес трябваше да я пусна с лечение.Възрази ми ,че е проверена за ТБК.Няма 100% покритие и за това съм за реваксините.

# 85
  моля да ме извините ,че пообърках името ви но при  нападението ,което претърпях........е обяснимо.Много ми беше интересен коментара ви.И ви моля обаче да конкретизирате твърденията си  и да изтъкнете конкретни аргументи.Като това напор.че локалните реакции идват от обстоятелството че не се темперират ваксините преди прилагането им.Абсолютна истина е.Бихте ли си направили труда за всичките си твърдения да посочите и правилния начин.Моля ви.

# 86
Молбата и последното ми изказване са към G-n Birdie.

# 87
@Kalina0303
Писаното НЕ е лично. Няма лична насоченост. Никакви нападки-просто наблюдения и обективни съждения...

Ето Вие самите се сблъсквате с реалността-пациентката Ви е ваксинирана-и съм сигурен повече от един път. Защо тогава се разболява? Защото ваксината работи в около 80-85% от случаите. Затова и повечето страни изоставиха БЦЖ ваксината. Ако пациентката Ви НЕ беше влизала в контакт, нямаше да се разболее. Но кой лекува и наблюдава майка и, и по какви критерии? По никакви-по Руски. Затова и белите после.
Затова и повечето страни днес се насочиха в друга посока по отношение профилактиката на БЦЖ. И десет дози БЦЖ да сложите, резултата по-добър няма да е-реваксинацията НЕ играе роля тук...

# 88
Моля за повече яснота.Диспансерите , както знаете обхващат болните.Моята дейност е свързана с профилактика и диагностика.Може ли да ми помогнете в тази насока.
Не съм се чувствала нападната от вас.Точно обратното мненията ни се доближават в много отношения ,но не го  споменах  напр .за Акт -хип  и и т.н.Много  ме безпокоят  автоимунните   процеси и тая поголовна и неконтролируема употреба да добавки и имуномодулатори.Имате ли мнение по тези въпроси?

# 89
Няма нищо по-хубаво от това всеки да има ясна представа и личен избор.И слава богу ,че има и хора които знаят какво всъщност искат.но големия % са тези които винаги стоварват отговорността на медици ,съдба ,късмет ,страха и...........никога никаква критичност към самите себе си.Голям фен съм на Информираното съгласие !!!
А Тя е ваксинирана и се надявам по тази причина болестта й да протече кратко и в лека форма.Но ако разчитах на нейния избор днес трябваше да я пусна с лечение.Възрази ми ,че е проверена за ТБК.Няма 100% покритие и за това съм за реваксините.

А на информираното несъгласие не сте фен, така ли да ви разбирам? Grinning
Отговорността може да бъде на родителите, ако им се даде шанса те да вемат решенито. Не мислите ли, че това има още едно предимство - ще свали този товар от вашите плещи?Mr. Green

Мисля, че сте в грешка. Ако е ваксинирана вашата пациентка, защо тогава се разболява? Нали вие сте ЗА ПРЕВЕНЦИЯТА. Извинете ме за късогледството, но защо ли не Я виждам тука?

Общи условия

Активация на акаунт