Проба манту преди първи клас

• 36 105
  • 374
  •   1
Отговори
# 90
Абе вие заяждате ли се ?!?!Ясно съм записала ,че СЪМ ГОЛЯМ ФЕН НА ИНФОРМИРАНОТО СЪГЛАСИЕ!!!и НЕ СЕ СКЪПЯ ДА ОБЯСНЯВАМ.И да посоча 2 и повече възможности,защото нещата не са еднозначни.Най-честия отговор е ......."лекаря да реши...."и аз го правя по съвест и както бих постъпила за себе си или за член от семейството ми.А Тя защо се разболя ?!?!........не знам.И аз се питам днес целия ден  точно това.Ако не ми беше споделила за състоянието на майка си от преди две години щях да я задържа на емперична терапия ...........децата й са малки.Новак кажи най-после нещо приятно.Днес ми идваш в повече.

# 91
Някой може ли да ми отговори с една дума на въпроса:
 Сгреших ли, че отказах да се направи манту на седемгодишния ми син?  Crazy

# 92
Нелина,
НЕ,не си сгреШила.Оттьрвала си го от тежки странични реакции и други последствия. Peace

Госпожо Калина0303
С това ваШе иzкаzване вече сьвсем се иzложихте.Аz и линк ви сложих...ако не го отваряте само напиШете думичката варицела в гугл или кьдето си гледате и Ще ви иzлеzе ваксината...име,година и кьде се полzва...

Цитат
доказахте ми ,че има ваксина за варицела и това е поредното ви противоречие ........има опит да се направи такава, но няма държава ,в която да се прилага като задължителна.Проверете ,ако не ми вярвате.

И после при такива хора да водим децата си да бьдат "лекувани"...Добре,че ми е трудно да попадна тук,кьдето живея.

# 93
# 94
Последно?   Rolling Eyes

# 95
Мантуто не покаzва ниЩо.Каквото и zачервяване да има не може да се направи точен иzвод.
Отделно сьдьржа фенол.Тежко отровно.

# 96
Не, не сте сгрешили. Манту-то нищо НЕ може да ви каже по отношение нуждата от ваксинация или по отношение ефективността на направената от Вас доза в миналото.

# 97
Но може да сте ориентирана дали не е болно от Туб. -хиперергичното Манту не е за пренебрегване.

# 98
Кристиян ,послушах ви - проверих.Няма Варицела включена като задължителна.Вие правите ли разлика между задължителна по имунизационен календар и препоръчителна?!?!Същото важи и за ваксина пратив Хепатит А.Изяснете си понятиятя преди да изразявате становище.

# 99
Но може да сте ориентирана дали не е болно от Туб. -хиперергичното Манту не е за пренебрегване.
Да-само за това е пробата-установява контакт на детето с Микобактерия.
Оттам нататък Вие уточнявате останалото.
Няма начин, по който да различите дали едно (+) Манту е постваксинална реакция или заразено дете. Ами ако детето е било в контакт с нетуберкулозен щам Микобактерии? например Авиуминтрацелуларе? няма ли да имате пак (+) Манту? На ТБЦ ли се дължи? не, разбира се.

# 100
Има и фалшиво полложителни  проби ,но ще се провери .Има си за всичко алгоритъм.

# 101
Новак кажи най-после нещо приятно.Днес ми идваш в повече.
Ох, ами как да ви зарадвам, като гледам какво сте написали... Blush

Цитат
.Най-честия отговор е ......."лекаря да реши...."и аз го правя по съвест и както бих постъпила за себе си или за член от семейството ми.

Хем ви тежи да поемате отговорност, хем не давате достоверна информация (явно на вас ви липсва) и доколкото ви чета не смятате, че трябва да отпадне задължителното ваксиниране. Е, как да стане това?

Цитат
Абе вие заяждате ли се ?!?!Ясно съм записала ,че СЪМ ГОЛЯМ ФЕН НА ИНФОРМИРАНОТО СЪГЛАСИЕ!!!и НЕ СЕ СКЪПЯ ДА ОБЯСНЯВАМ.
Не, откровено не се заяждам, просто отстоявам позицията си. Моля, не го приемайте толкова лично!

Цитат
Тя защо се разболя ?!?!........не знам.И аз се питам днес целия ден  точно това
Всъщност половината работа сте я свършили - задали сте си въпроса (някои и това не правят). Остава само да си отговорите. Simple Smile

# 102
Няма лошо да отстоявате собствената си позиция.Но не е много коректно да ми ВМЕНЯВАТЕ определени качества- не съм казвала ,че ми тежи отговорността,и давам обективна информация за няколко то възможности и .....ако се наложи аз да взема решение го правя по съвест.Винаги се вслушвам в алтернативно мнение,но не смятам за задължително да се съглася.Ето и сега "влизам "по често в нета за да видя дали Ген Бордеи ми е отговорил.Разчитам ,че ще прочета нещо полезно.
А на вас ви благодаря ,че поне взехте отношение по днешния казус.Беше ми необходимо да споделя.

# 103
Много сори Г-н Бирдие !!! Embarassed

# 104
Birdie, благодаря!   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт