Проба манту преди първи клас

• 36 109
  • 374
  •   1
Отговори
# 60
Примера с филма ми е много интересен ,вероятно лансира идеята за самоограничаващите се възможности на болестния процес.Нещо като при чумата,например....имало е единици оздравели и милиони загинали !!!......сега я няма!!!слава богу.

И още един въпрос - кое ви дава основание да смятате, че липсата (или намаляване заболеваемостта) на определена болест е следствие от ваксините, а не естествено самоограничение на болестта?

# 61
Цитат
Кристиян,често правя мед.удостоверения за студенти отиващи в чужбина на бригади или да следват.познавам имунизационната политика на повечето Евространи и на САЩ  -  също.НЯМА ваксина за Варицела.В някои държави Испания напр.нямат БЦЖ ,наистина.Това не я прави излишна.Подходено е съобразно особеностите на заболеваемостта .Напр.за Африка е необходимо да се постави ваксина срещу жълта треска ,при нас я няма.В Авсрия е задължителна и срещу хемофилус инфл тип В и Пневмовакс също ,при нас са само препоръчителни.Но няма модерна ,развита страна ,която да споделя алтернативно то ви мнение и да е отменила имунизациите.Няма начин да ви докажа каква е професията ми и този въпрос го пропускам.........ваше право е да не вярвате.но сте ми задали много въпроси типични по-скоро за лаик

Мнението ви да не кажа голяма дума е доста иzвьн актуалната информация.
В целия ЕС няма zадьлжителни ваксинации (както в БГ с zакон и наредба) и това лесно може да се провери.Не живея в БГ и следя отблиzо точно таzи област.Всяка промяна получавам веднага на хартия и електронно.
В нито една ЕС дьржава не се полzва БЦЖ.От доста отдавна,причините ги каzах.На страниците на МЗ има обяснено zаЩо..."поради неефективност и силни странични ефекти".Моят брат почина от БЦЖ ваксина.ЗаЩастие приzнаха в следствието ваксината като причина и семейството ми получи обеzЩетение (беz да вьрне любимият ми брат).
Нарочно ви zадавам лаик вьпроси,но както виждам и на тях не можете да отговорите или не искате.Надявах се отговорите ви да са от полzа zа четяЩите тук,не толкова zа мен.

Ваксина zа варицела има .Информирайте се.Само написах в гугл думата и ми иzлеzе...
http://www.cdc.gov/nip/vaccine/varicella/default.htm   
И как да продьлжаваме някаква дискусия при такива процепи в zнанията и информираността.

Дайте дефиниция на "имунитет",zа трети пьт ви питам. Peace

# 62
Дайте дефиниция на "имунитет",zа трети пьт ви питам.

Подгответе се и с дефиниция на "имунен отговор".

# 63
А как разбирате колко е добър имунния статус на едно дете ?
И защо да се правят ваксини на новородени от БЦЖ ,като след това има пропуск ,както казвате .И то в много по- контактна възраст Thinking
Между другото много искаха да ваксинират детето ми но не позволих .Знаех ,че имунната му система не е наред ,даже и тук съм съм го писала - тогава ми задаоха един въпрос -а вие как опознахте имунната система на детето си ? Няма да кажа как ,всяка майка знае факт е че се окзах права .

# 64
Аз съм от хората, които са имали тежка алергична реакция срещу  БЦЖ ваксината.
До колкото помня от майка си, за да ме спасят от смърт са ме инжектирали с кортикостероиди. ( дано правилно да помня) 
До тук спирам с коментара - от прочетеното мога само да кажа, че се надявам преди хората да взимат решения, да се информират.

Последна редакция: чт, 05 апр 2007, 15:30 от Lennie

# 65
...
Трудно ми е да обясня - вярвам ,че ние сме прави ,но  и страничните реакции и опасности от усложнения не игнорирам.И това е една огромна отговорност - задължението да оцениш .......само лекар може да ме разбере.
...

Моля да погледнете в темата на колегата си тук - ето още едно различно от вашето мнение, въпреки че и с него не съм напълно съгласна. Темата е доста набъбнала за да се включа сега, а и не ми се влиза в безмислени спорове.

# 66
Здравейте!Първо много благодаря на Ентусиаст 1,че ме запозна с отговорите На Бертие.Интересен,полезен  и много логичен коментар.Аз много късно се включих,както виждам.
Второ Кристиян ,съзнателно не ви отговарям на въпроса Що е имунитет и има  ли .........??? LaughingПърво не съм на изпит .Второ -даже и да не го знам ,което явно искате да внушите ,мога да препиша от последните публикации по въпроса.Трето -прилича ми повече на заяждане.Дискусията  е изключително интересна, но явно трябва да се насоча към по-специализирани лекарски форуми.Принизявате нещата.Влизате в явно противоречие сам със себе си.Един пример - цитирате законодателствата!!!  ....и в същото време ги отричате.Пълна каша! И е твърде малоценно.Просто с вас си губя времето.Спора е найстина безсмислен .Ентусиаст отново съм съгласна с вас.И пак ви благодаря!

# 67
Раzбира се...иzмькнахте се по пантофки....Тьрсете форум,в който да няма критика на остарелите практики.Може би Ще ви е по комфортно.
Цитат
Влизате в явно противоречие сам със себе си.Един пример - цитирате законодателствата!!!  ....и в същото време ги отричате.Пълна каша

Няма такова неЩо.Кьде си противореча?Какво отричам?

Не си губите времето.Научихте от мен,че ваксина среЩу варицела сьЩествува,както и това,че в целия ЕС няма zадьлжителни с zакон имуниzации.Както и това,че в целия ЕС БЦЖ ваксината е отречена и отхвьрлена.Това не е малко.

# 68
Кристиян, аз пък моля (ако не представлява за вас огрмен проблем) да запознаете мен и аудиторията (все пак сте лекар) с изследванията на Бертие!

А нима очаквахте, че тя (толкова е крехка) ще поеме на ременете си целия товар на това законодателството?! Моля - бъдете снизходителен, нещата има шанс да се променят. Все пак дали имате идея колко малко са личните лекари, които се опитват да да получат информация от нета в Б-я?! Сигурна съм, че е отделила от личното си време..., да не споменавам колко нападки изтърпя!

Изобщо - усилията, които полагаме заедно, се оказват доста по-подходящи...  Wink Mr. Green

# 69
На мен можете да ми напишете единицата за преписване. Снощи потърсих в моя учебник по Микробиология търсеното определение, а имено:
Цитат
Имунитетът е съвкупност от биологични процеси и механизми, насочени към защита на вътрешната среда на макроорганизма от молекули, кретки и микроорганизми, които носят белези на чужда генетична информация.

# 70
На мен можете да ми напишете единицата за преписване. Снощи потърсих в моя учебник по Микробиология търсеното определение, а имено:
Цитат
Имунитетът е съвкупност от биологични процеси и механизми, насочени към защита на вътрешната среда на макроорганизма от молекули, кретки и микроорганизми, които носят белези на чужда генетична информация.

Поздравления! Simple Smile
Всъщност не намирате ли, че употребата на тази дума във връзка с ваксините е някак неуместно..? newsm78

# 71
Кристиян, аз пък моля (ако не представлява за вас огрмен проблем) да запознаете мен и аудиторията (все пак сте лекар) с изследванията на Бертие!

Кой е тоя Бертие? Да не е Бирдие, т.е. Бърди?  Grinning

# 72

Кой е тоя Бертие? Да не е Бирдие, т.е. Бърди?  Grinning

И аз това питам...  Embarassed, да не е пък някой много умен доФтор, дето е измислил нещо гениално? newsm78;)

# 73
Съдя от тоя коментар на калина:
Здравейте!Първо много благодаря на Ентусиаст 1,че ме запозна с отговорите На Бертие.Интересен,полезен  и много логичен коментар.Аз много късно се включих,както виждам.
Той беше в следствие на линка към темата на бърди, който ти й даде Simple Smile. Тя се обръща към теб по титлата ти явно, до скоро беше Новак Simple Smile.

# 74
Catch има връзка - някои ваксини -паротитната напр.обостря алергиите и при пациент с  тежък алергичен статус е едно от противопоказонията й.И  ако пациента има алергия към яйчения    белтък,също има категорични противопоказания ,тъй като някои ваксини се произвеждат като се култивират върху кокоши ембрион .........
За последния отговор отстъпвам "думата "на Кристиян ,ако я желае разбира се.
Това не е така.
Това важеше за стария тип ММР-в новите типове ММР белтъка е в следи, и не е проблем. Латекса в новите ваксини ММР може да предизвика проблеми.

По въпроса за БЦЖ.
Практиките, с които БЦЖ се използва в БГ са ТОТАЛНО погрешни, защото:

*не почиват на нищо достоверно и научно издържано
*не се правят "нулеви дози" из родилните домове, защото няма доказателства че тези дози наистина работят.
*Манту-то не е, и НЕ може да бъде критерии за успешността на една предшестваща БЦЖ ваксинация, защото просто от резултата на едно (+) Манту не може да разберете на инфекция, или на ваксина се дължи. Теориите, които се "спрягат" в Бг че видите ли от размера му "те" можели да разберат, само усмивки предизвикват.
*наличието или отсъствието на белег НЕ Е, и не може да бъде критерии за успеха на една предшестваща доза БЦЖ. Отдавна е известно, че ако правите БЦЖ в малка възраст, може и да няма белег. Защо тогава правите БЦЖ из родилните домове? За да си намерите поводи после да ги ваксинирате пак? Това не е издържано изобщо. Разполагате ли са научно издържани факти, че дозата БЦЖ, правена в родилния дом е ефективна? Разполагате ли с факти, че от епидемиологична гледна точка правенето на БЦЖ из родилните домове е оправдана практика? Има ли изобщо начин и критерии по който да оцените ефективността на една БЦЖ с лабораторни методи?  Simple Smile
*никой и никъде в цивилизованите страни (освен Русия, натам ли искате да отиваме? Simple Smile ) не прави повече от една доза БЦЖ-няма абсолютно никакви доказателства за това, че повече от една доза работи по-добре.

За нуждата от БЦЖ Бг трябва сама да реши. Съобразно националните си епидемиологични особености.
Ваксината е работеща и надеждна. В една доза. За две и повече, никой не знае...

В Бг в момента НЯМА компетентни и знаещи професионалисти по въпросите на ваксинациите. Тук там срещате хора попрочели, информирани, но това не променя общата картина. Липсата на знаещи хора се заменя от слухове, нашепвания на "ухо" и ваксини ДТК "в гръбчето". Положението е трагично-мнозинството от Педиатрите не знаят къде точно се слагат детските ваксини-всеки боде където му хрумне. Ваксинациите по принцип от лекари се извършват-не от сестри.
Тези тотални липси дават пряко отражение върху ефективността на ваксинационните практики. Скорошните епидемии в Пловдивска област с Хеп А са поредното доказателство за нуждата от промяна. Тайното премахване на 5-тата доза Полио (съпроводено с незнанието на масовата педиатрия за това и оправданията за продължаващото правене на 5 дози с аргумента за "стокова наличност") десетилетия след премахването и в другите страни е срамно и тъжно като факт. Липсата на задължителна и масова ваксинация с Акт-Хиб автоматично поставя Бг в категорията на треторазрядните страни->> "там от Изтока, от Ориента".
Практиките на масовата Бг педиатрия по въпросите на ваксинационните практики са дълбоко анахронични и рискови.

Ако искаме да резюмираме:
*време за тотална промяна и проветряване на мухлясъли мозъци.
*НЕ НИ интересува какво правят в Русия, Турция, Казахстан, Азербейджан. Интересува ни какво се прави в САЩ, Германия, Англия, Дания, Швеция, Норвегия.

Последна редакция: пт, 06 апр 2007, 11:50 от Birdie

Общи условия

Активация на акаунт