Проба манту преди първи клас

• 36 110
  • 374
  •   1
Отговори
# 150
Новак,графиката за годишната смъртност не е ли в подкрепа на твърдението ,че вакситине намаляват смъртността от респираторна туберкулоза  те на дих.пътища.? newsm78

# 151
..........ваксиНИТЕ...... Naughty

# 152
Дериватът е туберкулин

Дериватът е клетъчен протеин от туберкулозна тъкан.
Но чия? На прасе, мишка, маймуна, или на умряло бебе..?
И още какво? Фенол, живак, или някаква друга отрова..?

Цитат
Сигурна съм ,че всеки биопродукт за такова масово приложение е многократно тестван за безвредност.....

Върху какво са тествани?

Цитат
Новак,графиката за годишната смъртност не е ли в подкрепа на твърдението ,че вакситине намаляват смъртността от респираторна туберкулоза  те на дих.пътища.? newsm78

Не, графиката показва естествения ход на болестта, и началото на ваксинациите!! Дали това ви направи впечатление? Тя е същата и при неваксинираните.
А променя ли се според вас хода на болестта от преди ваксините??!

И тази отрзява само годишната смъртност. Гледала съм графики и на заболеваемостта, които показват, че точно след ваксинирането се променя естествения ход (защото предишната все пак не изключва лечение). И то ИЗОБЩО не е в полза на ваксините. За съжаление още не съм ги открила в интернет, но ще се постарая, обещавам!

# 153
ОЩе на втора страница го бях сложил.
Цитат
http://www.eurosurveillance.org/em/v11n03/1103-222.asp
http://www.who.int/immunization_monitoring/en/globalsummary/time … tscoveragebcg.htm
http://www.eurosurveillance.org/em/v11n03/1103-223.asp

In 2005, all 25 EU countries, as well as Andorra, Bulgaria, Norway, Romania and Switzerland, participated in a survey on BCG vaccination in children. BCG was recommended nationally for children under 12 months in 12 countries, in older children in five countries and in children at risk (from origin, contact or travel) in 10 countries. Seven countries did not use BCG systematically. Revaccination was practised in four countries. In countries with universal vaccination, BCG coverage was high (83.0% to 99.8%). TB cases commonly occurred in vaccinated children (at least 30%-98% in five countries using universal or high-risk approach). Disseminated infection due to BCG was rarely reported in recent years (0-1/100 000  vaccinated). There is a wide variation among BCG recommendations in Europe, and nearly half the countries surveyed were considering revisions, at a time when the European Centre for Disease Prevention and Control is advocating for harmonised vaccine strategies. Data on monitoring of BCG coverage in target groups is important but often lacking in Europe. Information on BCG status and eligibility should be collected routinely through TB case notification. The incidence of severe adverse effects of BCG in children should be monitored. Given lack of evidence to its efficacy, revaccination should be discontinued.

На мен ми е интересно да zнам zаЩо се ваксинират новородени с БЦЖ (таzи практика я няма никьде в ЕС и други раzвити страни) в БГ?И zаЩо се ваксинират сьЩо до 24часа среЩу Хепатит В???
За Манту е иzвестно,че не е параметьр ,по който може да се сьди zа статус.ЗаЩо са теzи стари и греШни практики в БГ?

Калина,ако се регистрирате и под ваШето име Ще се иzпиШе "новак".Според броя на постингите се променя и "проzвиЩето".Името/Ника на моми4ето е само една буква и тя е I.

Цитат
Техологията е чужд ангажимент.
.Не само е чужд,ами е и дьлбока тайна.Предполагам нямате ни най малка представа какво става zад големите стени на фирмите проиzводители.Кьм zаплатите се zаплаЩат "вредни" наречени "иzвьнредни zа дискретност" и са над половината zаплата.

# 154

На мен ми е интересно да zнам zаЩо се ваксинират новородени с БЦЖ (таzи практика я няма никьде в ЕС и други раzвити страни) в БГ?И zаЩо се ваксинират сьЩо до 24часа среЩу Хепатит В???
За Манту е иzвестно,че не е параметьр ,по който може да се сьди zа статус.ЗаЩо са теzи стари и греШни практики в БГ?

Напротив, Кристиан, навсякъде, където прочетох Манту тъкмо е най-предпочитания метод, и то във въпросните "развити" страни. Освен това, спорът е безсмислен. Като някой не иска да му правят Манту, да не ходи, голямо важно!

The Mantoux test is used in the United States and is endorsed by the American Thoracic Society and Centers for Disease Control and Prevention (CDC). Multiple puncture tests such as the Tine test are not recommended. The Mantoux test is one of the two major tuberculin skin tests for tuberculosis used in the world. Until 2005, the Heaf test was used in the United Kingdom but the Mantoux test is now used.

# 155
Герганди,неЩо не си раzбрала от постинга ми.БЦЖ не се полzва в "раzвитите" страни.Мнението ми zа манту е друго и няма ниЩо обЩо с това дали се полzва или не. Peace

# 156
OK, може да не съм разбрала, просто ведях, че пишеш "За Манту е иzвестно,че не е параметьр ,по който може да се сьди zа статус.ЗаЩо са теzи стари и греШни практики в БГ?"р та затова, не за БЦЖ-то.

# 157
Здравейте!Много е напреднал форума.Кристиян ,не мога да се обръщам към личност с една буква само.Новак,моля те приеми ме за кръстница Grinning,слагам ударението на първата сричка.
Теста Манту е туберкулинов / не обичам израза/, не знам от къде се извлича този туберкулин ,казах го .Но е надежден .Няма 100% гаранция за достоверност ,но има ли такава някъде ........??? и в нещо?И с риск да се повторя ще кажа ,че  има съобразяване с конкретните особености на страната  ,при нас си има ТБК  ---  има и БЦЖ.И самия факт ,че я понасят и еднодневни кърмачета говори в полза на безвредността й.Фен съм и на реваксините защото има изчерпване на напрежението на имунитета  с времето   ............
Кристиян ваксината за  Хепатит В ,пък е едно осъвременяване на имунизационния ни календар считано към второ полугодие на 1991г.В Еврозоната години преди това си ваксинираха хората и нямат такива проблеми с хепатита и късните му усложнения.И схемата и там започва от нулева възраст.И пак ще кажа ,че изпадате в противоречие.........от една страна видимо сте фен на "Развитите " страни/ предполагам ЕС/ ,от друга  не отчитате ,че техните и нашия имунизационни календари имат минимални различия при нас БЦЖ , а при тях Акт -хип, Пневмо 23 ,Имат комбинирана  за двата вида хепатит/ А и В/.и т н .Бих ви разбрала ако имате по-ясна позиция -  "За" или твърдо "ПРОТИВ"ваксинопрофилактиката.ОК?? newsm78

# 158
# 159
Цитат
В Еврозоната години преди това си ваксинираха хората и нямат такива проблеми с хепатита и късните му усложнения.И схемата и там започва от нулева възраст.
Моля ви се информирайте се преди да пиШете такива неверни неЩа.Ваксиниране от нулева вьzраст в ЕС няма.Започва се след Шестата седмица.В родилните домове не се слагат поголовно ваксини,а при педиатьра след 6 седмици на рутинен преглед се питат родителите дали искат детето им да бьде ваксинирано.Актове и глоби не се правят на нежелаеЩите.
Може ли да сравнявате такива две коренно раzлични  практики????

Бьдете фен на каквото си искате,но се информирайте.За собствените си деца поемете риска и отговорността.Чуждите си имат собствени родители и могат да преценят сами. Peace
Поzицията ми е пове4е от ясна.Не ваксинирам децата си,нито себе си.Работя постоянно с крьв и хепатит А,В и С и няма да си сложа ваксина.Работил сьм и в ТБц болница и са ми каШляли в лицето и пак не сьм си слагал ваксина.И манту тест не бих си направил никога.
За имуниzационните календари на ЕС и тн ви моля да се информирате zаЩото досега не видях неЩо актуално,нито пьк вярно. Peace За ваШе добро и zа доброто на пациентите ви.

Герганди...няма проблеми,понякога хората ме четат по диагонал. Wink

# 160
" Peace За ваШе добро и zа доброто на пациентите ви."-Кристиян с какъв назидателен тон ми говорите!!!Говоря верни неща ,прилагани в практиката.Хепатит В ваксината е френска и я прилагаме по указание на производителя!При нас ваксинациите/ без хепатитната и БЦЖ /започват от 8 седмица. Ако не вярвате -проверете.И схемите на реваксинациите са почти идентични.По стария календар/ преди 1990 г./  схемите за  реваксинации бяха много по-агресивни-  при надминат максимален срок между приемите се започваше цялата схема от начало.Сега не е така -всеки прием се зачита.Но пък тогава имаше нещо много щадящо според мен -  в горищините не се правеха ваксини.И е добре да се взаимства полезното ,но и да се запазва и да се вижда ,че и при нас си има много полезви веща.
И една подробност - моя прат също имаше като бебе тежка кожна инфекция след БЦЖ в родилно о-е.майка ми си спомня ,че е  имал "червен вятър"- еризипел ,което е стрептококова инф.И аз мисля ,че е имало нарушение на асептиката при самата манипулация, а не е постваксинално усложнение." След "не значи "поради" !!

# 161
След "не значи "поради" !!

Това е най-често срещаната грешка, която хората са склони да правят. Не само за ваксините, за всичко. Sad

# 162

Това е най-често срещаната грешка, която хората са склони да правят. Не само за ваксините, за всичко. Sad

Ако става въпрос за някакъв инцидентен случай - да, но когато има поредица от това "след" при много хора, няма как да не се приеме като "поради". Самата етимология на думата "последица", която произхожда от "след" е достъчно показателна.

# 163
В никакьв случай не исках да проzвуча наzидателно.Но ако пациент ви попита дали има варицела ваксина Щяхте да му се присмеете ли(както на мен)?Или да му каzвате,че в целия ЕС ваксините са zадьлжителни? Както и да е.

Цитат
като бебе тежка кожна инфекция след БЦЖ в родилно о-е.майка ми си спомня ,че е  имал "червен вятър"- еризипел ,което е стрептококова инф.И аз мисля ,че е имало нарушение на асептиката при самата манипулация, а не е постваксинално усложнение." След "не значи "поради" !!
Раzбира се,напьлно е вьzможно,НО.При директен сбльськ (в крьвният поток) с патогенен параzит(в случая туберкул) цялата енергия (имунна система) на органиzма отива сьсредото4ено да се бори с него.Напьлно нормално е след ваксина да се родят "zаболявания" от бактерии(нормални обитатели по човеШкият органиzьм),които след иzчеzването на равновесието (zаради ваксината) да се раzмножат и да дадат видима симптоматика.Така,че косвено,един ерисипел в случая е постваксинална реакция,но не се води zа такава.Така е и с много други оЩе по тежки zаболявания,които са в други графи.

Герганди,

Цитат
Хубаво е,че го виждаШ като греШка.Може би неzнаеШ,но в медицината пове4ето диагноzи и "научни" открития са на тоzи принцип.Особено zа ваксините."Ваксинирах се и zатова не се раzболях",но ако не бях ваксиниран,неzнаем дали Щях да се раzболея.Но понеже вьрвим на тоzи принцип,се получава точно това " След zначи поради".

# 164
Хубаво е,че го виждаШ като греШка.Може би неzнаеШ,но в медицината пове4ето диагноzи и "научни" открития са на тоzи принцип.Особено zа ваксините."Ваксинирах се и zатова не се раzболях",но ако не бях ваксиниран,неzнаем дали Щях да се раzболея.Но понеже вьрвим на тоzи принцип,се получава точно това " След zначи поради".

Ооо, напротив, не само че го зная, но и мислех да го напиша, само че мисля, че е ясно това положение. Тъкмо това казвах. При емпиричния метод на доказване никога не може да се докаже изцяло пряката недвусмислена връзка между причина и следствие. Науката се опитва да се изкара като 100% валидна, но с тези методи на доказване, това няма да стане никога. Но, съгласете се, че схващането, че, например, е "поради" ваксината, също е твърдение с относителен, не абсолютен характер, тъй като се основава на същия метод. Тъкмо затова смятам, че човек има право на избор, но това не ми пречи да смятам собственото си мнение за по-правилно от чуждото, както, струва ми се, смята всеки човек...

Общи условия

Активация на акаунт