Проба манту преди първи клас

• 36 110
  • 374
  •   1
Отговори
# 165
Е,иzвинявай,не сьм те раzбрал тогава... Peace

Цитат
Но, съгласете се, че схващането, че, например, е "поради" ваксината, също е твърдение с относителен, не абсолютен характер, тъй като се основава на същия метод
Има си строго регламентирани странични реакции,които са докаzани не по теzи методи.Иначе хората интерпретират много неЩа след ваксините като постваксинална реакция,но не  може да се докаже,а само се предполага.Но и това не оzначава,че ваксините се иzключват автоматично като причинител.
Сложните химични процеси,които следват след една поставена ваксина никога не могат да бьдат предвидени и то на индивидуално ниво,zатова всяка ваксина крие потенциален риск сама по себе си.

# 166
Хубаво е,че го виждаШ като греШка.Може би неzнаеШ,но в медицината пове4ето диагноzи и "научни" открития са на тоzи принцип.Особено zа ваксините."Ваксинирах се и zатова не се раzболях",но ако не бях ваксиниран,неzнаем дали Щях да се раzболея.Но понеже вьрвим на тоzи принцип,се получава точно това " След zначи поради".

... Но, съгласете се, че схващането, че, например, е "поради" ваксината, също е твърдение с относителен, не абсолютен характер, тъй като се основава на същия метод. Тъкмо затова смятам, че човек има право на избор, но това не ми пречи да смятам собственото си мнение за по-правилно от чуждото, както, струва ми се, смята всеки човек...

Браво на теб, че си променила мнението си и смяташ, че все пак трябва да имаме избор. И да, права си - ваксините не са прекия причинител на заболяването, те са просто отключваща причина за болести, към които всеки е предразположен. Има дечица, чийто проблем са кожните лезии, на други слабото място е белия дроб.. Това много обърква лекарите, защото не могат да направят връзката с ваксинирането, тъй като те смятат, че причинители за определени болести са вируси или бактерии. А не, че е нарушено равновесието в човешкия организъм, и тези микроорганизми, с които иначе си живеем без задължително да са патогенни, изведнъж ни създават проблеми. Но това е друга тема..

# 167
[quote author=gergandi link=topic=176979.msg3679028#msg3679028
Браво на теб, че си променила мнението си и смяташ, че все пак трябва да имаме избор. И да, права си - ваксините не са прекия причинител на заболяването, те са просто отключваща причина за болести, към които всеки е предразположен. Има дечица, чийто проблем са кожните лезии, на други слабото място е белия дроб.. Това много обърква лекарите, защото не могат да направят връзката с ваксинирането, тъй като те смятат, че причинители за определени болести са вируси или бактерии. А не, че е нарушено равновесието в човешкия организъм, и тези микроорганизми, с които иначе си живеем без задължително да са патогенни, изведнъж ни създават проблеми. Но това е друга тема..

I., Аз винаги съм била на това мнение, просто по-рано се изразих много рязко, за което признавам, че съм сбъркала. Колкото до последното, което казваш, че лекарите не схвящат, че истинският проблем е нарушеното равновесие в организма, за това напълно, ама напълно, те подкрепям! Peace

Кристиан, по какви методи са доказани тези строго регламентирани реакции? Наистина нямам идея newsm78

# 168
Здравейте!!Поздравления към всички .Вече има смисъл и логика във всяко от изказванията.Не съм съгласна само с " че лекарите не схващат, че истинският проблем е нарушеното равновесие в организма,.......""Всяко боледуване е нарушено равновесие.И причините ,които водят до нарушаването на баланса са неизброими.И това е една много интересна тема, но и необхватна.Конкретно по темата за ваксините обаче никой не отрича ,че има потенциален рикс.И по тази причина на  ваксинация се подлагат само клинично здрави, и когато от анамнезата няма информация за фамилна обремененост.Новак ,недоносените са освободени до определен момент ,а някои и трайно.
Същественото е ,че към ваксинопрофилактика се пристъпва за много тежки ,животозастрашаващи заболявания.Отчита се съотношение :полза /риск.Когато има витални индикации всички контраиндикации отпадат.Това е максима.

# 169
Кристиян, /специално за вас / не съм мислила  за инцидента с брат ми по този начин, но е интересно ,наистина.Нещо като "Феномен на отвличане "?!?!Трябва да го коментирам с колеги.
За варицелната ваксина наистина ще кажа ,че не съществува и че такава не се прилага.И е така.Но аз не се присмивам на пациентите си.Допускам да ме питат за всичко ,отговарям според възможностите си ,а понякога искам и време за да си направя справка.
С вас постъпих лошо ,но интуитивно се водех от поговорката на Новак"Каквото повикало -това отговорило"......... не бяхте образец на тактичен човек при първите ми" влизания" и си върнах.
За "задължителните" ваксини в ЕС всъщност имаме недуразумение.И в това вината е моя.не се изясних правилно.Осъзнах го късно.Вие имате пред вид "Де юре" и сте напълно прав ,аз пък отстоявах мнението ,че те си имат имунизационна политика  и задължителни имунизационни календари ,в смисъл за правилна ваксино профилактика за желаещите.Успях ли да обясня??
И в тези методични имунизационни календари Варицелата не влиза.
Форума обаче е страхотен.Много ми харесахте всички.

# 170
Ех,Калина...какви са теzи мисли пак...
Цитат
За варицелната ваксина наистина ще кажа ,че не съществува и че такава не се прилага

Сигурен сьм,че всяка една мама тук Ще ви иzвади по един линк zа таzи сьЩествуваЩа ваксина.Прилага се в Америка и други страни.И в ЕС я има,но не е в календара,а по желание.Недейте моля ви се,сьвсем ме отчаяхте... Rolling Eyes

Цитат
не бяхте образец на тактичен човек при първите ми" влизания" и си върнах.
Това ми хареса,рядко хората приzнават когато си врьЩат и това ви направи голяма чест,zа което аz се иzвинявам в ответ на нетактичното си дьржане. Peace

Цитат
И по тази причина на  ваксинация се подлагат само клинично здрави,
Какво става с деца привидно zдрави в инкубационен период на някое zаболяване?Как се преценява дали не са в такьв?

# 171
Кристиян, и аз се извинявам за упорството си.
Ами ако всичко в живота изобщо и в медицината в частност беше ясно и предсказумо щеше да е много лесно....и към въпроса  ви"Какво става с деца привидно zдрави в инкубационен период на някое zаболяване?Как се преценява дали не са в такьв?"  Разчитаме на информация от майката  за предшестващи  контакти,наложени карантини и нт И  може би няма да имам по -подходящ момент от този да изясня ,че абсолютно всичко касаещо заболяванията е задължение ,цел и резултат на взаимодействието между лекаря и пациента или близките му ,ако е дете.Адси удобно е да прехвърлиш отговорност ,вина ,упрек върху лекуващия и дори и през ум да не ти мине ,че носиш отговорност и си ангажиран да съдействаш ,ако се стремиш към добър резултат.

# 172
Здравейте!!Поздравления към всички .Вече има смисъл и логика във всяко от изказванията.Не съм съгласна само с " че лекарите не схващат, че истинският проблем е нарушеното равновесие в организма,.......""Всяко боледуване е нарушено равновесие.И причините ,които водят до нарушаването на баланса са неизброими.И това е една много интересна тема, но и необхватна.Конкретно по темата за ваксините обаче никой не отрича ,че има потенциален рикс.И по тази причина на  ваксинация се подлагат само клинично здрави, и когато от анамнезата няма информация за фамилна обремененост.Новак ,недоносените са освободени до определен момент ,а някои и трайно.
Същественото е ,че към ваксинопрофилактика се пристъпва за много тежки ,животозастрашаващи заболявания.Отчита се съотношение :полза /риск.Когато има витални индикации всички контраиндикации отпадат.Това е максима.

Това "клинично здрави" не показва предразположения. Извинете, но ако отворите картона на детето ми от раждането, ще стане ясно какви са предразположенията. Обаче какво означава това за лекарите? В момента е в добро общо състояние.. значи подлежи на ваксинация. А какво може да предизвика ваксината.. на кого му пука, освен на майката?! Да, комисията отложи ваксините и премахна само коклюша... защото е доказано рисков фактор (и то във висок процент) при недоносените. Достатъчно случаи на деца - инвалидчета има, и ги е страх. Аз лично гледах такова предаване - косата да ти настръхне!! Ще кажете, че нашия случай е частен. Да, обаче - не! Другите просто са малко по-издържливи, и по-леко го понасят, но МНОГО РЯДКО без последствия. Дори имам чувството, че ако се обяснят всички възможни реакции на майките и те наблюдават вниматено, няма да има дете, което е изключение. Те просто НЕ ЗНАЯТ какво да наблюдават. Както и вие междувпрочем.. Мисля си го заради еризипела на брат ви, който тълкувате... най-малкото странно.

И честно се замислам, наблюдавайки децата на мои приятелки, които са нормално родени - почти няма дете, което не реагира на ваксините, най-малкото със сополи. Алергиите много често се провокират точно от това. Обаче като слушам - няма GP, което да ги е предупредило, или поне да го отчита като постваксинална реакция. Ами много са странни критериите.., които са ви зададени.

Време е да ви осъвременят табличките, за да не се пренебрегват този тип... "малки" проблеми. Много често децата започват да боледуват и респираторните болести се хронифицират. После започват едни антибиотици, правят чести бронхити, пневмонии... защото детето имало Staphylococus aureus,  дето по принцип не е патоген.. Обаче..

А пък ако се разболеят от болестта, срещу която се ваксинират, това какво означава? За мен - че насила са ми заразили детето. За доктора, че нещо ваксината не е наред.. И пак питам - на кой му пука?
Ох, Калина, защо така? Ясно ви е уж всичко, само не искате да разберете защо не желаем да си ваксинираме децата!

# 173
Новак  - как може да си мислите ,че не  ни пука?!?!Да изключим професионалния ни интерес ,в които вероятно не вярвате ,ние сме и родители ......... и носещи отговорността,като преки извършители.Много неща наистина знаете,може би имате и медицинско образувание ,но да се отчита всяка реакция като пост васкинална!!! това е много едностранчиво мислене.Тези мъничики гадинки са много древни и невероятно устойчиви,мутират и се приспособяват ,има ги навсякъде....въпреки че напоследък равновесието се изтегля къв вирози ,опортюнистични инф,атипични  причинители и т н и много по - малко бактерии,но това не се дължи на ваксините , а на безразборното  приложение на антибиотици като един основен фактор.........но не и единствен , А стрептококус ауреус е условно патогенен ,ако трябва да бъдем точни........ Ваксините са си биопродукт и наистина може да има и проблем в производството ,което е пак трудно доказуемо и с което искрено се моля да не се срещна в практиката си.И много старателно спазваме" хладилната верига "и  т нСмятам ,че избираме по-малката злина.....Но Гергенди е права . Peace...всичко е относително ,емперично и няма възможност да се създаде 100% сигурен модел на достовеност ..........всеки решава за себе си....
За инцидента с брат ми пък.........бебетата не са в стерилна среда /и това е нормално/,ако е вярно че съществува такъв механизъм на усвояване на "защитните сили"това би трябвало да може да става с всеки външен агент ,с които се среща мъничето??!!??Завиждам на тези които си мислят ,че всичко им е ясно??!!и нямат съмнения в собственото си становище......... newsm78

# 174
  Наблюдението/ права сте / е абсолютно задължителен момент .И новата система за БГ за семеен лекар дава много възможности в тази посока .Не разбирам кое не е ясно и не може ли всяка жена дори и най-примитивната да разграничи практически здравото дете.И за  всяко отклонение от това да се информира личния лекар.Вярно е ,че и не всички възможности са предварително известни и на нас.Трудно е да се предвидят особеностите на всеки организъм,всеки е уникален ,даже и еднояйчните близнаци не са на 100% идентични в реакциите си.И наблюдението и своевременното отреагиране решават проблема.....в много голяма степен успешно....И още един въпрос как ще обясните факта ,че и не ваксинираните деца боледуват?При тях какво е обяснението ?По индукция от ваксинирано съседче ?? или ......... Laughing

# 175
  Наблюдението/ права сте / е абсолютно задължителен момент .И новата система за БГ за семеен лекар дава много възможности в тази посока .Не разбирам кое не е ясно и не може ли всяка жена дори и най-примитивната да разграничи практически здравото дете.И за  всяко отклонение от това да се информира личния лекар.
Е, как да няма варицелна ваксина? Моля да не се излагате-тук я правим редовно (макар и аз да не съм и много почитател).
Здравната "система" в Бг е нерационална, неработеща и е плод на недоразумение. Единствената и цел е естествения подбор. Във всяка друга Европейска страна досега да се е вдигнала революция. Българина НЕ получава никаква здравна помощ на ниво-квалификаията е ниска, липсите безкрайни, положението-трагично. Корупцията-страхотна.
Единственото право, което има Бг пациент е да умре-и то в мъки. Дехуманизацията на Бг общество е със застрашителни размери, морала-упадъчен.
"Личен" лекар е гнил английски модел на расово-класово здравеопазване. Единственото преимущество на личния лекар е безкрайно ниската му квалификация.

# 176
Освен квалификацията има и други ограничения. Здравната система в Б-я е един капан и за лекари, и за пациенти - Ригидна отживелица, която връзва ръцете на всички!

Цитат
И още един въпрос как ще обясните факта ,че и не ваксинираните деца боледуват?

Калина, едва сега някои майки си позволяват да нарушат закона и да се опълчат на системата.. Колко са неваксинираните деца? И какво значи боледуват, от какви болести? Да, сигурно боледуват, докато организма им се "научи" да се справя с агресивността на външната среда. Но пак вашата практика да изписвате лекарсва за щяло и не щяло, особено АБ, ги лишава от тази им възможност. Убедена съм, защото познавам и друг тип майки - които не се преитесняват да оставят детето си с 39Т и да чакат естествената реакция на организма.., без да го тъпчат с шепа лекарства, пълнейки джобовете на фармацевтичната индутрия. И ефектът не закъснява - за 3 дни детето е на крак, при това далече по-малко боледува впоследствие. Да ви кажа честно - аз съм "за" такива болести...

# 177
Бърди,
има един доста показателен виц.
Разговор между двама лекари, надвесени над леглото на пад пациента:
- Колега, ще го лекуваме ли?
- Не, ще го оставим да живее.

# 178
Бърди,
има един доста показателен виц.
Разговор между двама лекари, надвесени над леглото на пад пациента:
- Колега, ще го лекуваме ли?
- Не, ще го оставим да живее.
Това важи "там".
Тук може да има други неща, но не и това.
Уважението към професията и от двете страни е значително.

# 179
Не го приемайте като обида към професията - както във всяка друга има всякакви хора - корктни, некоректни, професионалисти, непрофесионалисти...
Както не ми е приятно, когато всички тук проектират негативите си върху Калина. Тя не е събирателен образ на медицината нито в Б-я, нито където и да било. Както и вие.

Общи условия

Активация на акаунт