Виждате ли плоден сак на снимката?

• 609
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте искам да ви попитам виждате ли плоден сак на снимката която прикачих..??
Имам 15 дни закъснение последната менструация е била на 10март на 25.04.2025 бях на лекар и ми каза че матката се подготвя за зачеване, Но тъй като не ми каза дали вижда плоден сак.. тези който са запознати с тези работи според вас на снимката виждате ли плоден сак..???
Желана е бременоста  

Последна редакция: сб, 26 апр 2025, 00:15 от Не се сърди, човече

# 1
15 дни закъснение и “матката се подготвя за зачеване” … сменете лекаря . Как се посготвя тази матка ? Те не ви ли обясни какви са предполагаемите причини за закъснението ?

# 2
Не са ви потвърдили наличие на плоден сак,аз също не се наемам да пиша предположения.
Отидете на друго мнение,настоявайте да ви обяснят подробно.

# 3
  • Sofia
"Матката се подготвя за зачеване" за мен означава удебелена лигавица.

Как сте с яйчниците? ПКЯ? Правите ли задържани фоликули? Редовен ли Ви е цикъла?

# 4
"Матката се подготвя за зачеване" за мен означава удебелена лигавица.

Как сте с яйчниците? ПКЯ? Правите ли задържани фоликули? Редовен ли Ви е цикъла?

Каза че нямам никакъв проблем високо е на ред нямам кисти.. Ааа цикъла ми е много редовен на 28дни
Също така ми каза същото което казахте и вие удебелена лигавица какво ще рече това не съм много наясно с нещата ще съм благодарна да ми обясните…
Сега на 5-Май съм пак на преглед при него дано всичко е на ред

# 5
  • Sofia
Всеки месец лигавицата на матката нараства. В края на цикъла тя става удебелена, за да позволи на ембриончето да се имплантира. Ако няма имплантация (бременност), лигавицата започва да "пада" и идва менструацията. След менструацията лигавицата е тънка (защото горният й слой се е "изчистил" по време на менструацията) и с новия цикъл започва всичко отначало (нарастване и удебеляване на лигавицата).
Ако има имплантация (бременност), лигавицата става още по-удебелена.

ПП: Това вече не се ли учи в училище?

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 12:19 от Brin de muguet

# 6
Всеки месец лигавицата на матката нараства. В края на цикъла тя става удебелена, за да позволи на ембриончето да се имплантира. Ако няма имплантация (бременност), лигавицата започва да "пада" и идва менструацията. След менструацията лигавицата е тънка (защото горният й слой се е "изчистил" по време на менструацията) и с новия цикъл започва всичко отначало (нарастване и удебеляване на лигавицата).
Ако има имплантация (бременност), лигавицата става още по-удебелена.

ПП: Това вече не се ли учи в училище?

Много ви благодаря вече ми е ясно
Вече 17ден нямам цикъл и си мисля щом нищо не се видя на ултра звука явно съм била с късна овулация

# 7
  • Sofia
Вече 17ден нямам цикъл и си мисля щом нищо не се видя на ултра звука явно съм била с късна овулация
Аз затова попитах дали сте с редовен цикъл. При нередовен цикъл може да се мисли за късна овулация. При стриктен/редовен цикъл късната овулация е по-скоро изключение.
Може също така да става въпрос за ановулаторен цикъл.
Затова попитах и как са яйчниците. АГ установи ли, че овулацията е минала (наличие на жълто тяло на яйчника - corpus luteum)? Или ако не е минала, каза ли че има доминантен фоликул ? Тоест разясни ли Ви в кой период на цикъла сте?

А всъщност най същественият въпрос - ЧХГ какво показва?

Последна редакция: нд, 27 апр 2025, 12:47 от Brin de muguet

# 8
Аз затова попитах дали сте с редовен цикъл. При нередовен цикъл може да се мисли за късна овулация. При стриктен/редовен цикъл късната овулация е по-скоро изключение.
Може също така да става въпрос за ановулаторен цикъл.
Затова попитах и как са яйчниците. АГ установи ли, че овулацията е минала (наличие на жълто тяло на яйчника - corpus luteum)? Или ако не е минала, каза ли че има доминантен фоликул ? Тоест разясни ли Ви в кой период на цикъла сте?

А всъщност най същественият въпрос - ЧХГ какво показва?

Ами нищо друго не ми каза даде ми да пия фолиева киселина и ме вика след 10 дни пак
До се съмнява за бременност

# 9
  • Sofia
Как така се съмнява за бременност?
ЧХГ какво показва?

# 10
Явно и доктора не каза на жената да пусне ЧХГ, щом "се съмнява". Според мен отидете към друг АГ за второ мнение, че тук липсва обстоен преглед и нормални обяснения.

# 11
  • Sofia
Едно е сигурно - на снимката няма отчетено плодно сакче.
Ако имаше, щеше да пише каква му е големината и на каква гестационна седмица отговаря.

А това, че АГ се съмнява за бременност ме обърква. Има уринарни тестове, има и кръвен, който хваща бременност с много ниски стойности. Ако има бременност, поне кръвният тест ще я засече. Ако има положителен тест за бременност, следващата стъпка е да се потвърди с ехограф местоположението й (а не тепърва да се съмняваме за бременност).

Общи условия

Активация на акаунт