Общежития на ПУ

• 1 282
  • 1
  •   1
Отговори
Здравейте, тази година ми предстои да камдидатствам в Пловдивския университет "Паисий Хилендарски" със специалност Софтуерно инженерство. Имам два важни въпроса. Първият е дали е вярно, че са необходими връзки и контакти, за да успееш да се класираш за общежитие на ПУ и по-конкретно за общежитие зад Новата сграда на ПУ в един от четирите блока?
И вторият ми въпрос е ако евентуално се класирам за общежитие на ПУ, възможно ли е да се настаня в него заедно с един приятел, който също ще бъде студент първи курс Медицина в Медицински университет - Пловдив? Или пък аз да бъда приет в общежитие на МУ-Пловдив, въпреки че съм студент на Пловдивския университет, и пак да бъдем в едно общежитие? От университетите допускат ли го? Благодаря Ви предварително за отговорите!

# 1
  • Пловдив
За класиране в общежитието си има критерии описани в страницата на съответния университет.
Не мисля, че трябват връзки, но има много хора с предимство. Сираци и полусираци, студенти с ТЕЛК, подоходни критерии, успех, самотни родители, семейни студенти с деца, студенти  от многодетни семейства, студенти с неизвестен родител, студенти от домове, чуждестранни студенти и един куп други условия.
Доколкото знам нямаш право да си избираш съквартиранта. Освен това в новите общежития зад ПУ в стая са по 3 легла.
Дъщеря ми учи 5 години в ПУ и от приятелите й имаше 1-2 успели да се класират за общежитие и то само през първата година.

Общи условия

Активация на акаунт