Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 28 886
  • 730
  •   1
Отговори
# 150
Бъдещи мами, четете ли някакви книги? На тема бременност, раждане, след това.. Направила съм си списък с предложения събрани от тук и от там, дълъг излезе. Как мислите, рано ли е?

gadolina, моя приятелка ми препоръча книгата на Мари-Клод Дьолае - Аз съм бременна. Всичко за бъдещата майка. Чета си я, много е любопитна. Дава ти всички необходими факти, какво се случва във всяка седмица от бремеността, намирам я за много полезна.
Отделно се радвам, че генетичният тест излезе без рискове. Очаквам момиче, интуицията не ме е подвела Revolving HeartsRevolving HeartsRevolving HeartsRevolving Hearts

# 151
Според мен сега е чудесно време за четене на такава литература, стига да имате времето за това Blush

На мен ми е четвърто и мисля, че ще се справя и без четене този път Joy ако ми остане време за четене, по-скоро ще се фокусирам върху други жанрове Wink

# 152
Sunshine, 4то.. шапка ти свалям, прекрасно Simple Smile
За мен е второ, аз също мисля да не се фокусирам толкова в четене на книги и т.н. всичко си е до дете, няма  универсални техники, които ще свършат работа при всяко бебе.
Аз минах преглед днес, за щастие всичко е наред, пуснах си и пренаталния тест, сега ще чакам резултат. Питах доктора дали може да даде предположение за пол, но не можа. 11+5 съм, та това ме навява на мисълта, че може да е момиче. Иначе усещането и на двама ни с мъжа ми е , че е момче.
Само да е здраво, друго не ме интересува като цяло.
Някой беше писал за храните, първата бременност и аз много се бях притеснила какво може, какво не може ..... Сега единственото , което не ям е суши (а, колко обичам ....).

# 153
Здравейте, и аз да се включа в темичката. Първа бременност ми е и съм 12с+5. От бургас съм, правих пренатест , но се налага да дам пак кръв заради ниска фетална фракция. Пожелавам лека бременност на всички 🌻☺️

# 154
И на теб лека бременност 🥰
От пренатеста всичко е наред, очакваме щастие в синьо💙 от ден първи знаех , че ще е момче.
Относно книгите се чудя за една, която е като наръчник за съня на бебето, но не й помня името.

# 155
Извинете ако въпроса ми е глупав, но ЖК от какво е съкращение и какво обхваща?

# 156
ЖК - женска консултация, тоест прегледите за проследяване на бременност. Може да разгледате тази брошура относно какво обхваща.

# 157
Момичета, има ли значение каква е апаратурата за феталните морфологии, тоест в тази връзка и намирането на специалист - следите ли за нещо специфично?

# 158
Аз исках да е сравнително нова клиника и избирах по специалисти, доста мнения събрах преди да запиша. Апаратурата е на доста добро ниво в Марковс и това ми беше достатъчно.

Относно феталната, ние във вторник имаме час и за БХС и исках да питам - няма никакъв проблем да закуся и да пия вода сутринта, нали? Сравнително рано сме, но ако не ям, сигурно ще ми стане лошо и ще ми се догади.

Иначе последните дни, както не повръщах до 12 седмица, нещо се активизира и гушвам тоалетната вечер 😂 Не е приятно, но поне не е в работно време.

# 159
Никакъв проблем да се яде или пие преди БХС. Аз за моя ходих към обяд.

# 160
Момичета, здравйте! Записвам се и аз при вас, втора бремнност ми е.   11 + 5. седмица. Искам съвет от вас, тъй като днес бях на фетална диагностика в оскар клиник, но съм тотално разочарована от Стратиева. Чакането от 3 часа и половина го преживях, къде ли не съм чакала. Но при прегледа се оказа, че бебчето е с гръб и не може да се огледа, при което докторката взе със всичка сила да ме натиска с ехографа по корема, доста ме заболя и много се притесних. След това каза, че трябва с вагинален ехограф и ме прегледа, като цялата процедура продължи 5 минути и нищо не ни обясни.  Не се знае и кога ще ни изпратят някакъв документ. Та въпроса ми е може ли да стане беля от този силен натиск, много ми е притеснено и да търся ли друг лекар за този преглед? На 42 години съм инвитро, много надежди възлагах на този преглед, а то се оказа истински кошмар.

# 161
Момичета, здравйте! Записвам се и аз при вас, втора бремнност ми е.   11 + 5. седмица. Искам съвет от вас, тъй като днес бях на фетална диагностика в оскар клиник, но съм тотално разочарована от Стратиева. Чакането от 3 часа и половина го преживях, къде ли не съм чакала. Но при прегледа се оказа, че бебчето е с гръб и не може да се огледа, при което докторката взе със всичка сила да ме натиска с ехографа по корема, доста ме заболя и много се притесних. След това каза, че трябва с вагинален ехограф и ме прегледа, като цялата процедура продължи 5 минути и нищо не ни обясни.  Не се знае и кога ще ни изпратят някакъв документ. Та въпроса ми е може ли да стане беля от този силен натиск, много ми е притеснено и да търся ли друг лекар за този преглед? На 42 години съм инвитро, много надежди възлагах на този преглед, а то се оказа истински кошмар.

За Оскар всеки път като чуя и мненията са абсолютно едни и същи за сега. 3+ часа чакане и съответно претупване на прегледи.
Иначе и моето бебе беше лошо застанало и трябваше и мен с вагинален за малко, после пак през корема продължи да гледа след като се измести.
Иначе и мен ме понатисна по едно време, но май е нормално, не знам?
Но пък сме изключително доволни ние от Марковс, д-р Елена Павлова и часовете се спазват.

# 162
Момичета, здравйте! Записвам се и аз при вас, втора бремнност ми е.   11 + 5. седмица. Искам съвет от вас, тъй като днес бях на фетална диагностика в оскар клиник, но съм тотално разочарована от Стратиева. Чакането от 3 часа и половина го преживях, къде ли не съм чакала. Но при прегледа се оказа, че бебчето е с гръб и не може да се огледа, при което докторката взе със всичка сила да ме натиска с ехографа по корема, доста ме заболя и много се притесних. След това каза, че трябва с вагинален ехограф и ме прегледа, като цялата процедура продължи 5 минути и нищо не ни обясни.  Не се знае и кога ще ни изпратят някакъв документ. Та въпроса ми е може ли да стане беля от този силен натиск, много ми е притеснено и да търся ли друг лекар за този преглед? На 42 години съм инвитро, много надежди възлагах на този преглед, а то се оказа истински кошмар.

За Оскар всеки път като чуя и мненията са абсолютно едни и същи за сега. 3+ часа чакане и съответно претупване на прегледи.
Иначе и моето бебе беше лошо застанало и трябваше и мен с вагинален за малко, после пак през корема продължи да гледа след като се измести.
Иначе и мен ме понатисна по едно време, но май е нормално, не знам?
Но пък сме изключително доволни ние от Марковс, д-р Елена Павлова и часовете се спазват.

Мен също ме понатиснаха леко, за да размърдат малко бебка, но нищо болезнено или агресивно.

Не съм сигурна дали си заслужава да продължавате в Оскар, ако това е отношението.

Ние също бяхме в Марковс, само че при д-р Гьошева и останахме доста доволни, също.

# 163
Здравейте! Пак съм аз с декемврийското бебе, но много ми харесва вашата тема ❤. Надявам се да нямате против. Има ли някоя от вас, която ще прави или вече е минала ФМ+БХС в Надежда при д-р Михова? Бихте ли споделили отзиви, дава ли таткото да присъства? И също аз съм инвитро правено в Надежда. Досега ме следеше репродуктивната, насрочи ми скрининга за 30.05. Но след това не каза пак ли при нея се връщам или не? Забравих да я питам от вълнение. И също когато започне ЖК ли се взимат кръв и урина, цитонамазка и т.н?

Днес имах фм при др.Кристина Чачева но ми се стори дръпната и саркастична- не обичам сарказма особено когато е за прегреди и бебе.Та от следващият път си продължавам при Михова.нея най -хвалят бях с нея при 1ва бременост.

80% момиче.всичко наред с фм.бхс чакам резултат

# 164
Няма да се върна никога там. Натиска беше наистина силен и агрсивен, доста си ме заболя. Репродуктивния ни изпрати там и за това отидохме, съжелявам, че не проучих по обстойно, а се доверих.

Общи условия

Активация на акаунт