Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 827
  • 730
  •   1
Отговори
# 585
scarlett, съжалявам за разочарованията, но какво точно имаш предвид? Каква би могла да е причината за неразбиране? Просто се чудя, особено ако става въпрос за много близки хора…или са с някакви остарели разбирания за нещата? Че прекалено много се тревожим или мързелуваме? Ще се радвам и други мами да се включат Simple Smile

# 586
Болна тема - нито с първата, нито сега имам разбиране от някого, освен от мъжа ми. Нито с баткото помагаше някой, нито сега се очертава сега. Моите родители нямат абсолютно никакво желание, за три години са го гледали ако е много спешно за 30-40мин и това е било малко пъти. Те са на принципа - ,,Който си има деца - да си ги гледа." Доста болна тема, защото не очаквах от собствените си родители да ме забравят, но..така стана, здраве да е. Свекърите са далече, майка му идваше първите няколко месеца като се роди баткото за по няколко дни, но освен да стои като статуя и като си дойде мъжа ми да ме плюе,друго не правеше, така че - не,мерси. 😀

Относно спрея за комари, миналото лято моя бременна приятелка забърка смес от някакви масла, подходящи за бременни и спреят вършеше страхотна работа. Ще се опитам да намеря рецептата.

За дрехи аз заложих на SHEIN и летни рокли + къси панталони с ластик и държат положението засега.

Миналата седмица разбрахме пола - момиче 🎀 Някак си вече нямам търпение! И имам малко по-интересен въпрос към вас. Откакто сте казали на близките си за бременността, имало ли е случай да сте разочаровани от липса на разбиране, да не ви влязат в положение или нещо такова? Смятам, че близките трябва да са хората, които да ви пазят гърба и да осигуряват грижа през този период, но за жалост вече имам няколко разочарования и ми е интересно дали и при вас се е случвало.

# 587
Относно спрея за комари, миналото лято моя бременна приятелка забърка смес от някакви масла, подходящи за бременни и спреят вършеше страхотна работа. Ще се опитам да намеря рецептата.

За дрехи аз заложих на SHEIN и летни рокли + къси панталони с ластик и държат положението засега.

Миналата седмица разбрахме пола - момиче 🎀 Някак си вече нямам търпение! И имам малко по-интересен въпрос към вас. Откакто сте казали на близките си за бременността, имало ли е случай да сте разочаровани от липса на разбиране, да не ви влязат в положение или нещо такова? Смятам, че близките трябва да са хората, които да ви пазят гърба и да осигуряват грижа през този период, но за жалост вече имам няколко разочарования и ми е интересно дали и при вас се е случвало.

Много съжалявам че така се случва. При мен е напълно обратно, даже чинии не ми дават да мия. На моменти ми се налага да припомня ня всички че не съм болна и мога да си върша всичко както преди.

Надявам се като видят принцесата ти да се промени отношението Heart

# 588
И аз съм така ,никой не е идвал да ми помогне дори за 5 минути .
Спрях да търся семействата да се оплаквам и след кратко време си заживях щастливо Simple Smile
Сега с второ ,още не сме казали и не бързаме никой не го интересува освен нас Simple Smile. Помощ не очаквам нито ще искам ,както се надявам всеки да е наясно че от мен помощ няма да види вбъдеще .
И не е като да имат работа дядовците и бабите ,не искат а свекървата освен да тъпче с антибиотици едните си внуци и да обижда друго не прави ,да си седи вкъщи  най-добре Simple Smile
Мъжът ми  една година го нямаше по 2 седмици, 2 беше при нас ,никой не дошъл да ми помогне и така Simple Smile
Живи и здрави да са ама да стоят далеч ,най-добре ,това че ме изоставиха трудно се прощава..

# 589
Абсолютно на същото мнение съм, Flower! Толкова съм плакала, толкова съм им обяснявала как се чувствам и нищо. Накрая спрях да имам нужда от когото и да е било - наистина животът си е супер така 😀❤️

# 590
Ние откакто по Великден казахме на свекървата, че съм бременна, дори не е звъняла да пита как сме, та от нея не очаквам да имам помощ. Евентуално от майка ми, но с племенницата като че ли не беше много активна, та се опитвам да не очаквам прекалено много. За щастие съпругът ми има доста хубаво работно време, та повечето работни дни си е вкъщи до 14 часа, така че ще можем да си разделяме следобед грижата за бебето и домакинската работа.

# 591
В интерес на истината родата от страна на мъжа ми са златни, направо на ръце ме носят. За него даже няма да коментирам…каквото и да кажа ще е малко колко много ни обгрижва. В моя случай интересното е, че майка ми съвсем не се съобразява, има си някакви нейни си битовизми и никога не предлага помощ с нещо, никога не прави първата крачка. Иначе на думи сигурно ще го износи за мен това бебе.

Друга изненада са част от приятелите ни, които не се усещат на моменти, но честно казано на тях им е простено. Това е на кратко, майка ми е голямата изненада и е доста кофти, но ние цял живот сме в странни отношения и последните 10 години по-скоро аз съм родителя във връзката.

И за да не е толкова негативно това включване, аз си купих слънцезащита от Eucerin за тяло и Биодерма за лице. Минерална е едната, а другата с изчистен състав. Проверявам ги в едно приложение.

scarlett, съжалявам за разочарованията, но какво точно имаш предвид? Каква би могла да е причината за неразбиране? Просто се чудя, особено ако става въпрос за много близки хора…или са с някакви остарели разбирания за нещата? Че прекалено много се тревожим или мързелуваме? Ще се радвам и други мами да се включат Simple Smile

# 592
Аз оставам с впечатлението, че за две съвсем различни неща говорите, но може просто при мен да е различно.

От гледна точка помощ с децата майка ми ще помага колкото може, има уж мерак, вече е пенсионер, с предишните бебета още работеше, но все пак през уикендите гледаше често деца.

Баща ми вече физически не може да помага, трудно се движи и няма как, та на него няма да разчитам.

На приятели пък никога не съм разчитала да гледат някое дете, та това съвсем не го разбирам. По-скоро ще търся детегледачка да помага, когато има нужда, за да мога аз и да поработвам по малко.

Но иначе за негативното отношение към бременността - аз си го изпитвам от някакви хора (уж приятели), които изглежда не приемат идеята да имам бебе сама Simple Smile това донякъде ме напряга мен, но гледам да не го мисля толкова много, а да си се радвам на бременността. Толкова бързо минава Neutral Face въпросните хора гледам да ги бутам по в периферията на живота си Simple Smile

# 593
Колко тежко в кг можем да вдигаме? Дъщира ми е 17кг а се налага да я вдигам понякога за съжаление в парка ми прави циркове и се тръшка а мъжа ми работи

# 594
Не, нищо общо между приятелите и гледане на дете. Тук става дума за разбиране и отношение по време на бременността. Далеч сме още от деца и оставянето им.

Иначе за мерака, те много хора го имат като стане дума за внуци, но когато се наложи, не винаги се отзовават. Ние с мъжа сме си доста самостоятелни, но не винаги имаме възможност да покрием всички фронтове.

Та така, ще видим на есен с песен как ще са нещата, дано на всички да им се наредят плановете така, както се надяват ❤

# 595
С баткото не съм разчитала на никого, включително и на таткото за абсолютно нищо. Голяма грешка от моя страна, която в момента лака полека се опитвам да поправя и му делегирам разни неща в момента, просто защото нямам никакви сили, за да ги върша аз. Той естествено взе да прави намеци, че като се роди бебето ще имаме нужда от помощ, но със свекърите сме в странни отношения и по- скоро биха ми пречили, вместо да помагат. Майка ми не ми е помагала, понеже беше болна и почина преди 2 месеца, а баща ми не мисля, че физически ще се справи, така че и сам войнът е войн 🤣
 Моето дете е 15кг и избягвам да го вдигам, като съм му обяснила, че ще имаме бебе и мама не може да го носи. Проявява разбиране по принцип, но има моменти на истерия, когато просто няма как да се случат по друг начин нещата. Точно заради това се опитвам да го изпращам вечер с баща му в парка, но той все си намира някаква друга работа и се налага да разчитам ня повече разбиряне от детето, от колкото от баща му. Добре, че ми е душица и в повечето време се справяме 🥰
 Единственото което мега ме дразни е, че роднините от страна на мъжа ми се отнасят все едно аз не съществувам и видиш ли ти, милия той - неоправдания, едва ли не сам с всичко се справя, но да са живи и здрави 😡

# 596
Моят дребен също е 15 кг и Бога ми ,за да не го вдигам по стъпалата в детската ,го награждавам със сушени плодове ,защото изпадаше в дива криза и действам като с кученце .
След прегледа преди няколко дни му показаха бебето и вече сам казвам ,че трябва да пазим бебето ,за да е усмихнато .
Избягвам да го вдигам ,сам се качва и в колата .

# 597
  • София
Аз също нося рокли от Shein, широка кройка, свободна и попълвам с дрехи от Waikiki, защото още ми е трудно да се ориентирам в номерацията за бременни и предпо читам на място да намеря, когато имам възможност.
Все още не съм казала на семейството защото рядко ги виждам планирам към края на месеца да отида и да ги изненадам, но също не знам как ще реагират и очаквам всякакъв вид реакция, защото ми е първа бременност. Гледам да не го мисля кой как ще реагира, защото най-важни сме аз, бебо и мъжа ми като ново семейство, не желая да допускам никакви негативни вмешателства. Даже за мен е по-добре минимално да се споделя сега, така го усещам.

Аз също пия магнерот заедно с но шпа, при мен подейства в началото на тази седмица, днес ми е седми ден по ред и намаля болката, контракциите, които имах заради стрес.

# 598
Здравейте. Имате ли проблем с подуването на краката. Аз забелязах, че моите се надуват през деня. В 18 седмица съм.

# 599
Ива, малко по-нагоре го коментирахме - при подуване много помагат компресионни чорапи, могат да се купят от всяка аптека.

Общи условия

Активация на акаунт