Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 835
  • 730
  •   1
Отговори
# 570
Аз все още абсолютно нищо ново не съм купувала (17та седм.) Вече доста неща не ми стават, но имам и доста дрехи, които ми и ще изчакам още време преди да отида да си взема нещо ново. А за банските - може би за всяка ще е различно, но аз лично вече имам няколко чифта долници, които се регулират и ще мога да използвам и с доста голям корем, просто ще взема удобни горни според новия размер на гърдите и така😄

# 571
Аз отсега се запасих с няколко разкроени рокли и смятам да карам с тях цяло лято. Взела съм си стандартния номер, защото така или иначе моделите са по-широки и има достатъчно място и аз да се разширявам в тях. 😆 От предната бременност имам и един чифт дънки за бременни от h&m, плюс няколко еластични клина, тях ще ги нося последните 1 - 2 месеца като разхлади.

# 572
Аз вече обмислям рокли да си взема, но нямам никакъв опит та ще трябва да разуча каква кройка е подходяща. Ако някой има примери, моля да сподели 🙏
Иначе въртя два панталона, които си купих преди месец, защото вече в нищо друго не влизам..

# 573
И аз започнах купуването на рокли. Взимам еластични. Супер се чувствам в тях.

# 574
Ехаа,каква история! 😍

Вписвам се в темата за първи път Yellow Heart С малко куриози.
Миналата седмица бяхме на преглед и ехограф, където ни сервираха новината, че бебето е доста по-голямо от очакваното. Веднага погледнах войнствено към мъжо, който е бил бая голямо бебе. Confounded В крайна сметка по размера установиха, че не съм в 13та седмица... а в 17та. Цял месец по-напред. Доста бях шокирана, с оглед на това, че според календара ми съм имала 5 дневен цикъл в първите 40 дни. Лекарката ми лаконично отсече "не е било цикъл това". След което, докато ми попълваше данните, ми хвърли един поглед и каза "ти затова изглеждаш така... Имам предвид, толкова голяма." Вървях към колата със дим от ушите. Smiley
Така че, чакаме скорпионче вместо стрелче, и имигрирах от инкогнито четенето на темата за декември при вас.

Въпрос от мен, мили дами, макар и ужасно повърхностен -- Как се справяте с летния гардероб? Осмелявате ли се да пазарувате за напред във времето, или чакате да се появи ясна нужда от нов размер/модели извън това, което вече имате в гардероба? И какво правим с банските за лято на плажа - на части, цял в по-голям размер, или?

# 575
Аз си купих няколко рокли - повечето са тип стегнати до бюста и разкрояващи се надолу и задължително поне до коляно дълги, защото бедрата ми винаги се търкат, та ще слагам клинче под тях.
Купих си и един гащеризон който е доста свободен поне засега и е най-носената дреха от мен в момента.

Панталони не мисля да обувам докато е топло, освен ако не са за бременни и по изключение, просто не ми е комфортно.

Озадачих се какъв размер дрехи за бременни да си взема, тъй като не бях сигурна дали С,М,Л размерите са просто същите размери но за бременни или какво..та едната от роклите ми е като чувал за момента 😂
Купих си и две много сладки блузки които са точно за бременни, пак такива разширяващи се около коремчето.
На мен ми предстои море след около седмица и половина и реших да заложа на цели бански, нямам нерви за половинчати изпълнения, които да ми стягат на корема. 🫠

Също по тази тема прекарах известно време в търсене на слънцезащита, която да е подходяща за бременни. Не мога да повярвам, че почти на никоя марка на опаковките не пише за тези неща, и накрая заложих на Авен.

# 576
Помня, че имаше хора, които си бяха правили първата ФМ в Марковс. Може ли да ми кажете къде си видяхте резултатите от БХС? В сайта, в секция Лабораторни изследвания имам Хормонален анализ (PIGF, PAPP-A, free hCG), ФМ 1-ви триместър (прикачен е документът, който ми дадоха и на място) и образно изследване (снимките от ФМ).

Може би все още не е готов БХС, вчера ми взеха кръв, но все пак, ако знаете, къде трябва да очаквам резултат?

А на хормоналния анализ са ми излезли резултатите. Ще ги пратя на лекарката като са готови всички. Как ви се струват?

PIGF - 37.8
PAPP-A - 3771.0
free hCG - 52.8

# 577
tooclose, БХС е хормоналният анализ. Вече тези резултати се тълкуват от лекаря, заедно с измерванията от ФМ, за да се изчислят рисковете.

# 578
tooclose, БХС е хормоналният анализ. Вече тези резултати се тълкуват от лекаря, заедно с измерванията от ФМ, за да се изчислят рисковете.

Значи е само това, да не чакам нещо друго? Очаквах документ, на който да има Вашият риск за Синдром на Даун е 1 към 10000, примерно. Такива съм виждала на други момичета.

# 579
Здравейте. Едно бързо включване и от мен. Бях на фетална днес , всичко е наред. Изместиха ми термина за 11.11. Бих казала че корема ми си промени формата. Не е изпъкнал ами кръгъл , не знам как да го опиша.

Също един ден яката се преуморих до степен на крампи, но лежах следващия и мина.

Сега драмата са летните дрехи. Не ми харесват как ми стоят и май ще ходя на шопинг терапия.
Съчувствам за дрехите😁
Сега втората фетална ли минахте?
Аз съм с термин 7.11 и се записах на 20ти за втора фетална и реших,че от нетърпение съм избързала, защото първоначално ми предложиха 24,25,26 юни като дати, та звъннах да я изместя с една седмица напред, но ми казаха, че на 20ти съм си в 20та седмица и не е рано,а вторите фетални започват от 18та седмица. 😊
За комарите мислех също да ви питам как се справяте, една приятелка каза,че е пръскала Бочко, вчера дори се пръсках и аз. Мисля че повече би навредил някой комар/буболечка, отколкото спрейчето на Бочко, но знам ли ... Ще попитам и в аптеката след малко и ако ви кажат нещо безопасно ще го напиша тук.

Бях на ранна фетална за 16-18 г.с, тъй като първата в 12та я пропуснах защото правихме НИПТ.

За дрехите - при мен проблема е, че не ми харесва как ми стоят. Иначе си ми стават. Роклите ще ме спасяват. Имам няколко ама ще купувам още , да има. За банските - аз съм си на морето и кажи речи всеки ден се разхождам по брега. Банския ми е от две части напълно обикновен отстрани е с връзки и не ми стиска, Ще се пробвам да избутам с него.

Слънцезащита - и аз съм в чуденка, преди ползвах Авен , но не знам дали и с кой ще го сменя. На 16ти ще съм на контролен и ще поразпитам. За комари също , ако някоя мама чуе нека сподели моля 🌷

# 580
tooclose, ако са правени на едно и също място ФМ и БХС не би трябвало да е необходимо да й ги пращаш, тъй като вече трябва да ги вижда, но ако искаш ги прати за всеки случай. След това тя трябва да ти изготви още един документ, на който вече ще се вижда риска, както го очакваш. Аз например на следващия ден след БХС трябваше да мина, за да ми дадат и него, в Марковс не знам дали пак за ден става или за повече време.

# 581
Ясно, благодаря. Да, на едно и също място са правени и се разбрахме като излязат да й ги пратя.

# 582
Вчера получих този спрей за тяло против комари и кърлежи: https://woodenspoon.eu/produkt/outdoor-body-spray/#reviews. Мирише много хубаво, но опаковката е малка и сега прочетох коментари на вече използвали го, че не при всички е ефикасен. Ще споделя когато го започна.

# 583
Относно спрея за комари, миналото лято моя бременна приятелка забърка смес от някакви масла, подходящи за бременни и спреят вършеше страхотна работа. Ще се опитам да намеря рецептата.

За дрехи аз заложих на SHEIN и летни рокли + къси панталони с ластик и държат положението засега.

Миналата седмица разбрахме пола - момиче 🎀 Някак си вече нямам търпение! И имам малко по-интересен въпрос към вас. Откакто сте казали на близките си за бременността, имало ли е случай да сте разочаровани от липса на разбиране, да не ви влязат в положение или нещо такова? Смятам, че близките трябва да са хората, които да ви пазят гърба и да осигуряват грижа през този период, но за жалост вече имам няколко разочарования и ми е интересно дали и при вас се е случвало.

# 584
Да се похваля и аз днеска бях на преглед❣бебчето е добре расте си даже е с 3 дена напред. Аг ми изписа малтофер и магнерод пили ли сте?

Общи условия

Активация на акаунт