Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 842
  • 730
  •   1
Отговори
# 555
Малко по-страничен въпрос - някой има ли опит с кола маска на интим по време на бременност? Правите ли? Окей ли е? Какво е чувството, по-зле ли е от иначе?

Хей хей, аз за пръв път ходих края на април, когато бях все още в 3ти месец. Запазих си час за цели крака, интим и мишници и ми беше пръв път изобщо. За мен беше болезнено, но го отдавам на факта, че не съм ходила и не са ми посвикнали нервите, макар че аз също съм чувала, че при бременни жени има по-голяма чувствителност. Сега ще отида пак другата седмица за същите процедури, и не съм сигурна дали ще има разлика в болката. Мацката при която ходя работи доста бързо и поне от тази гледна точка ми олекна, че не висях там 2 часа.
Но за мен кола маската е решението от тук нататък, защото аз още от самото начало на бременността изпитвам много неудобство и трудности сама да се почиствам със самобръсначка.

Също така определено забелязвам разлика в растежа и гъстотата на косъмчетата *навсякъде*, така че съм доволна и смятам, че си струва.
Въпроса е да се престрашиш и да идеш, тя като те започне искаш-не искаш ще останеш да те довършат. 😂

# 556
Здравейте и от мен!
И аз ходя на кола маска всеки месец даже вчера бях за интимната зона,не мисля че има проблем.
Като цяло е болезнена процедура,но с напредването на бременността ще е по лесно вместо аз да се обезкосмя.

# 557
Здравейте! Какви симптоми имахте в 16г.с
при мен е че ми кърви носа и през половин час съм до тоалетна. И чак се притеснявам дали бебо е добре Simple Smile

# 558
Теглото на бебетата може да си видите и на ехографските снимки от прегледите. Прикачвам последната, която аз имам за пример.
Скрит текст:

Относно приложенията за следене на бременност, аз също ползвам Pregnancy+. Чета си всяка седмица какво точно се случва с развитието на бебето, въвеждам си моето тегло след прегледите и от време на време поглеждам за забавление с размера на какъв плод е бебето тази седмица. 😆 Ако някоя от вас си търси подобно на български, FEIA е много добро.
Скрит текст:

# 559
Здравейте! Какви симптоми имахте в 16г.с
при мен е че ми кърви носа и през половин час съм до тоалетна. И чак се притеснявам дали бебо е добре Simple Smile

Здравей, до колкото бях чела по въпроса е нормално да имаш по-чести кръвоизливи от пръскане на капилярите в носа, заради увеличения обем кръв, който сещо помпа сърцето ти.
А честото ходене до тоалетна също е нормален симптом от този период та и до края, просто защото бебчо расте и притиска пикучния мехур и ти се ходи често, дори и за почти нищо. Общо взето нормални неща са и двете.

Аз имам въпрос за другите мами в групата- как се справяте с вече наизлезлите комари и гадинки, които хапят лятото? Мен и без да съм бременна много ме ядат и си бях купила спрей на Бочко, но се оказа, че не е препоръчителен за бременни и кърмачки и съм отчаяна какво мога да ползвам, защото иначе се побърквам от ухапвания. Може ли някой да даде съвет ако имате идеи за подходящи мазила, спрейчета и тн?

Също така вие имате ли проблеми с дрехите, по начин по който да ви предизвикват сърбеж? Мислех, че може да е от праха за пране и минах на тео бебе, но за момента като си облека други дрехи за навън и излезем веднага започват сърбежи или около мишниците или по гърба и врата отпред 😞

# 560
Здравейте Мами,

Не мога да преценя дали прекалих с ходенето почивните дни (2*15км), или е нещо нормално. Но от вчера имам странни болки, понякога тъпа болка която отшумява, понякога рязка на много места отдолу, около пъпа. И преди имах болки, опъвания. Просто сега споделих с мамите пред блока и те ме пратиха бързо в спешен кабинет, това са контракции… Първа бременност ми е и направо се шашнах. Какво мислите вие?!

# 561
Papi_spesr, доста си се преуморила, ако можеш мини на преглед, ако не - си вземи но-шпа и почивай. Не мисля, че е необходимо да се стресираш, но задължително забави темпото за в бъдеще.

# 562
Папи, трудно ще ти опиша болезнените контракции, ако не си ги изпитвала никога, но най-общо усещаш стягане с болка за известно време, може да е 10-20 секунди, може да са 1-2 минути, след това те отпускат и стягането, и болката, и след малко/много - пак се случва същото. Контракциите са някак циклични, периодични. Ако изпитваш просто някаква болка спорадично, това не са контракции. Всички изпитваме някакви болки, особено когато се попретоварим. Почивай малко няколко дни, пий си каквото са ти дали и дишай, всичко ще бъде наред Hug

Момичета, моят корем порасна главозамайващо за няколко дни. Не знам какво се случи Astonished

# 563
Теглото на бебетата може да си видите и на ехографските снимки от прегледите. Прикачвам последната, която аз имам за пример.
Скрит текст:

Относно приложенията за следене на бременност, аз също ползвам Pregnancy+. Чета си всяка седмица какво точно се случва с развитието на бебето, въвеждам си моето тегло след прегледите и от време на време поглеждам за забавление с размера на какъв плод е бебето тази седмица. 😆 Ако някоя от вас си търси подобно на български, FEIA е много добро.
Скрит текст:

Мисля, че зависи от ехографа и лекаря, някои не дават снимки, моят засега ми качва клипове на диск. Тоя диск обаче се отваря само на мъжа ми на стария лаптоп, че на моя съм затрила драйверите, после ми праща и си ги гледам и правя скрийншоти. На тях само данни за ехографа има, но не и за бебето, не знам защо, а уж не му е стара техниката. И при другия лекар е почти така, той праща пдф-и с образа, но само размер има там. Или нещо не гледам на правилното място.. Ще питам следващия път задължително.

Относно кола маска, аз ходя, като явно има разлика в чувствителността, но казах на козметичната и тя супер внимателно действа. Притеснявах се как ще по-нататък с корема, като трябва да съм върху него, но тя обясни, че си има други техники и няма драма.

За приложението, и аз ползвам Feya и съм доволна. Също и в сайта на хипп чета понякога, както и от книгата на д-р Спок.

# 564
Много ви благодаря! Страхотни сте ❤

# 565
Здравейте. Едно бързо включване и от мен. Бях на фетална днес , всичко е наред. Изместиха ми термина за 11.11. Бих казала че корема ми си промени формата. Не е изпъкнал ами кръгъл , не знам как да го опиша.

Също един ден яката се преуморих до степен на крампи, но лежах следващия и мина.

Сега драмата са летните дрехи. Не ми харесват как ми стоят и май ще ходя на шопинг терапия.

# 566
  • София
Здравейте. Едно бързо включване и от мен. Бях на фетална днес , всичко е наред. Изместиха ми термина за 11.11. Бих казала че корема ми си промени формата. Не е изпъкнал ами кръгъл , не знам как да го опиша.

Също един ден яката се преуморих до степен на крампи, но лежах следващия и мина.

Сега драмата са летните дрехи. Не ми харесват как ми стоят и май ще ходя на шопинг терапия.

И аз бях в същата драма преди седмица с дрехите и обиколих, мога да споделя, че в Waikiki имаше най-голям избор и хубави модели за понаедрели коренчета.

# 567

Съчувствам за дрехите😁
Сега втората фетална ли минахте?
Аз съм с термин 7.11 и се записах на 20ти за втора фетална и реших,че от нетърпение съм избързала, защото първоначално ми предложиха 24,25,26 юни като дати, та звъннах да я изместя с една седмица напред, но ми казаха, че на 20ти съм си в 20та седмица и не е рано,а вторите фетални започват от 18та седмица. 😊
За комарите мислех също да ви питам как се справяте, една приятелка каза,че е пръскала Бочко, вчера дори се пръсках и аз. Мисля че повече би навредил някой комар/буболечка, отколкото спрейчето на Бочко, но знам ли ... Ще попитам и в аптеката след малко и ако ви кажат нещо безопасно ще го напиша тук.

# 568
Привет, момичета Simple Smile Вече знаем пола, днес на ехографа нашето момченце не успя да се скрие 💙
Много ми олекна, защото се бях попритеснила с всички странни болки, последните 10тина дни. Господинът върви в нормите 117 гр., а аз трябва да внимавам, освен прееклампсията, съм предразположена и към развиване на гестационен диабет. Лекарката ми забрани да ям захар и тесто. Качила съм 5 кг. 15 г.с. и 2 дни съм. От дрехите имам 3 чифта дънки, които успявам да закопчавам все още и два широки летни панталона с ластик, засега ще заложа на тях. След седмица, две мисля да се разходя по магазините. Много благодаря, hellokitty1993, че сподели за приложението. Изтеглих го веднага и е доста по-подробно от това, което гледах досега.

# 569
  • Бургас
Вписвам се в темата за първи път Yellow Heart С малко куриози.
Миналата седмица бяхме на преглед и ехограф, където ни сервираха новината, че бебето е доста по-голямо от очакваното. Веднага погледнах войнствено към мъжо, който е бил бая голямо бебе. Confounded В крайна сметка по размера установиха, че не съм в 13та седмица... а в 17та. Цял месец по-напред. Доста бях шокирана, с оглед на това, че според календара ми съм имала 5 дневен цикъл в първите 40 дни. Лекарката ми лаконично отсече "не е било цикъл това". След което, докато ми попълваше данните, ми хвърли един поглед и каза "ти затова изглеждаш така... Имам предвид, толкова голяма." Вървях към колата със дим от ушите. Smiley
Така че, чакаме скорпионче вместо стрелче, и имигрирах от инкогнито четенето на темата за декември при вас.

Въпрос от мен, мили дами, макар и ужасно повърхностен -- Как се справяте с летния гардероб? Осмелявате ли се да пазарувате за напред във времето, или чакате да се появи ясна нужда от нов размер/модели извън това, което вече имате в гардероба? И какво правим с банските за лято на плажа - на части, цял в по-голям размер, или?

Общи условия

Активация на акаунт