Термин Ноември 2025 - Тема 2

• 30 843
  • 730
  •   1
Отговори
# 540
Аз забравих да ви спомена и какво друго приятно ми се случва - имам ,, restless leg syndrome,,  от скоро и мен това ме буди..повече след това не мога да заспя, много е неприятно..

Хоупче, бях писала за същото скоро. Но откакто нося компресионни чорапи, нямам този проблем (ако съм ги носила цял ден). Но например в жегата ако съм с рокля не мога да ги нося и веднага усещам вечер изтръпване в краката

# 541
Здравейте мина Феталната Simple Smile
Добре е бебчо отговаря си за 12 г.с. + 2 дни ,не се видя нищо притеснително и отново остава мистерия от къде зацапвам .
Направихме НИПТ тест до 10 дена ще имам резултатите и полът,според доктора по скоро е момче Simple Smile

# 542
Аз забравих да ви спомена и какво друго приятно ми се случва - имам ,, restless leg syndrome,,  от скоро и мен това ме буди..повече след това не мога да заспя, много е неприятно..

Хоупче, бях писала за същото скоро. Но откакто нося компресионни чорапи, нямам този проблем (ако съм ги носила цял ден). Но например в жегата ако съм с рокля не мога да ги нося и веднага усещам вечер изтръпване в краката

Хей хей, аз нямам такъв проблем с краката, но ми стана интересно от къде се закупуват такива чорапки? Четох, че помагат също и да предотврати отичането с краката свързано с бременността.

# 543
И аз точно пишех да попитам какви са 🤗

# 544
В аптеките продават компресионни чорапи. Аз съм с разширени вени на краката, та още от началото ми казаха направо компресионен чорапогащник да си взема, та него не успях да намеря в аптеките и поръчах онлайн. Доста съм доволна и нямам никакво отичане или изтръпване на краката дори след дълги разходки.

# 545
Искам да ви споделя за интересното приложение което ползвам от самото начало и случайно намерих : Pregnancy + от Philips. За мен е изключително интересно защото по седмица има съвети какво можем да очакваме и най вече бебето е като живо как расте и се променя с най важните промени.В playstore  е и е безплатно.Незнам дали има и български на английски е.

# 546
Моите са от интернет, но аз не съм в Бг така че не мога да дам съвет. Моята гинеколожка ги изисква и ако се пътува със самолет та затова реших да си купя от рано и да пробвам и за другия проблем. Не че е голямо удоволствие да ги нося 😣

# 547
Искам да ви споделя за интересното приложение което ползвам от самото начало и случайно намерих : Pregnancy + от Philips. За мен е изключително интересно защото по седмица има съвети какво можем да очакваме и най вече бебето е като живо как расте и се променя с най важните промени.В playstore  е и е безплатно.Незнам дали има и български на английски е.

Аз си изтеглих буквално първото което видях и е безплатно - със зелена иконка на две бебешки стъпки, казва се Pregnancy app. На мен също ми е полезно заради съветите и също опциите с които може да си следиш теглото, да правиш Кегъл упражнения, да си направиш галерия със снимки на коремчето, да следиш дневно ритането и др. Доста са удобни и са като джобен дневник.

# 548
Ох,през миналата бременност си бях изтеглила мисля,че същото приложение и нали без други деца бях тогава,на всяко ритане влизах и отчитах - такъв филм не съм изживявала.. В единия ден се панирах,че не е ритал много,в друг,че е ритал много и че е в стрес.. 😅

# 549
Идвам да се похваля, че момата вече е 280гр и всичко изглежда наред с нея. 🥰 Следващия ми преглед пак е след три седмици, но тогава ще съм на фетална ехокардиография да видим хубаво сърчицето дали е добре. При сина ми разбрахме, че има много малък междукамерен дефект, но за щастие на профилактичния преглед след раждането вече се беше затворила дупчицата и всичко беше наред.

Иначе и аз имам проблем с трудно заспиване. Обикновено си лягам към 22:00 часа и тогава нямам драми, но сина ми се буди веднъж около 01:00 през нощта да хапва и аз после час и половина, два се въртя като пиле на грил и не мога отново да заспя. 😅
Хей, много се радвам с всички, когато чета положителни постове😊
А ти в коя седмица си?
Аз днес бях на преглед 17+3г.с. и доктора каза,че е около 170гр. та като гледам как вървите вие се чудя ок ли е теглото на бебка за седмицата (което знам,че е ориентировъчно и едва ли толкова точно, но все пак)? 😊
Иначе бебка започнах да я усещам доста по-осезаемо,но не всеки ден. Днес на прегледа пак спеше 😄

# 550
Момичета може ли да ми кажете как са резултатите? Докторката каза, че резултатите не били много ок и трябвало да следим плацентата, но ми е писала на Вайбър и днес ще звъня да видя какво може да се направи и кое не и харесва

# 551

Ползвам приложението откакто разбрах, че съм бременна, по препоръка на друго майче оттук и съм много доволна, има супер много опции да следиш бебето, да си вписваш данните, да си качваш снимки на корема и какво ли не Two Hearts

# 552
Foxy9, аз съм с две седмици напред, затова има такова голямо разминаване в теглото. Не се притеснявай, щом доктора нищо не е казал по време на прегледите, значи всичко си е в реда на нещата. 😊 Определено не може да им се вярва на 100% на ехографите. Сина ми ден преди раждането го измериха 3,2кг, а се роди 2,8кг, което хич не е малка разлика. 😀 Колкото повече растат бебчетата, толкова по-трудно стават измерванията.

# 553
Привет и от мен! Вероятно другата седмица ще съм на преглед и вече хич нямам търпение. Иначе и на мен не ми казват теглото на бебето, но ще попитам следващия път, че ми стана интересно. Аз все се притеснявах, че върви мъничка, в 12,2 ГС беше 55 мм, но предполагам е от значение, че бяхме в началото на ГС, лекарите казаха, че е нормално всичко, вкл. резултата от ФМ. Шегувам се с мъжа ми, че ще е миньонка като мен и жените от неговия род 😁
Иначе и мен ме налегна една умора с оправянето на времето и след силно стресовия период миналата седмица, направо е мъка да се концентрирам на работа, а вкъщи всичко е зарязано за като "има време". Даже и гадене се появи пак сутрин, но май и недоспиването влияе. Идва ми енергията вечер късно, та не мога да заспивам рано и после сутрин е ад ставането за раб. Ако нещо много съм се вълнувала през деня, не мога да спя въобще спокойно, голямо въртене пада. И при мен се появява  нещо като леко мравучкане и/илитежест в краката понякога, даже и сутрин, а като съм стояла дълго на офис стола без да стана, и лек оток. Но аз и преди си го имах това при настъпване на лятото и рязко стопляне на времето. После отшумява, а като превенция си лежа с възглавница под глезените. Чудя се дали да не си взема и аз от тези чорапи, които споменахте по-горе, звучи ми сякаш ще имат ползва и при мен.

# 554
Малко по-страничен въпрос - някой има ли опит с кола маска на интим по време на бременност? Правите ли? Окей ли е? Какво е чувството, по-зле ли е от иначе?

Общи условия

Активация на акаунт