Коронки, фасети...

• 485
  • 7
  •   1
Отговори
Здравейте, обръщам се към по- компетентните, моля да не прескачате  темата, тъй като ми е супер важна.... Зъбите ми са изключително слаби, вината е комплексна, като малка явно не съм имала кой знае какви изискващи родители към грижа към зъбите или съм била инат, нямам точен отговор, а оправдания винаги ще чуя. Та, както ще видите от снимката предните ми зъби са умъртвени, на снимката десния преден преди 2 месеца се отчупи  до корен, отново писах тук, беше ужасно предложиха ми със щифт да го изградят, изпаднах в ужас като се видях в огледалото без зъб... на предните зъби  имам бондинг  или нещо като бондинг  върху зъбите ми има фотополимер  и изглеждат удебелени.... Решила съм категорично да поправя доколкото е възможно щетите по зъбите си, предлагат ми циркониеви  коронки, хвалят ми румънския зъболекар Рафаел Зийд... Парите не са за подценяване разбира се, но се притеснявам, да не сбъркам, някой ми казват млада си за коронки( ще стана на 29) но зъболекарите  ми казват, че е необходимо, предвид състоянието на съзъбието  ми. Прилагам 3д снимка, за по -компетентните ако играе някаква роля тя за вас.... ретиниралия мъдрец хоризонтално го извадих преди месец....

Приемам всякакви съвети  и мнения за наистина добри зъболекари . Благодаря!

# 1
Ами те коронките не знам дали са чак толкова специално нещо, че чак до Румъния да стигаш. И спокойно, на мен същото ми се случи още на 20. Отидох при, Николай Колев(ако не се лъжа) доволна съм много от него, не знам дали още работи, а и бе във Варна. Но минаха над 10 години.

# 2
Чувствам се ужасно, постоянно ми говорят колко е опасно с коронките, гранулом щяло да стане, трябвало на 6 месеца обстойни прегледи и че ще ми изпилят зъбите до неузнаваемост, но те така или иначе са ми покрити с фотополимер...

# 3
Фотополимер е едно, коронка е друго. По-добре намери читав зъболекар в България, и тук има стоматолози на много високо ниво, но цените са ужасно високи.

# 4
За пръв път чувам такива неща. Нямала съм проблеми, нито съм ходила на 6 месеца, нито нищо.

# 5
Здравейте! Първата ми коронка е сложена на около 20г., няма млад или стар, има необходимост от коронка, за да се облече счупен зъб и да се запази зъба и дъвкателната дейност. На снимката се вижда чудесно, че каналите ви са добре обработени, ще обясня. Ако каналът е така, както са вашите, плътна бяла черта означава, че кореновото лечение е било добре извършено, ако чертата е прекъсната, като все едно избледнял някъде флумастер, означава, че е по-добре пак да се пролекува зъбът. Щифтът е добро решение, изграждат ви и пънчето и ви залепят циркониевата коронка отгоре. Тя е едно от двете най-добри решения, не задържа храна, пази естествените зъби, има по-малко триене в сравнение с метало-керамиката с тях и много по-висока естетичност и здравина. Скъпички са, масово едната е от 600 до 800 лв., само коронката, не влиза лечението, ако е необходимо такова. Лечение на канал, щифт, пънче, всичко това е с отделен ценоразпис. Другото е литиево-дисиликатното изграждане, там се изрязват от робот коронките и са с друго залепяне. Но са още по-скъпи, снемането на отпечатък е със снимка, много стоматолози не разбират и нямат необходимата техника. Циркониевите са най-добрите за момента. Не чакайте, направете си зъбите, защото всички са важни, няма предни, няма задни. И последно: може просто генът да ви е такъв, не е само до грижата или до действията на родителите. Има хора, които много се грижат за зъбките си и те въпреки това се рушат. Хубавото е, че можете да си възстановите зъбите, не отлагайте, за да не ги загубите, че после става много сложно. Няма никаква опасност с коронките, не знам кой ви ги говори тези глупости, напротив, те ви спасяват зъба от вадене и ви връщат нормалната дъвкателната функция. Циркониевите се усещат едно към едно като ваш зъб, гладки, красиви, въобще не се притеснявайте.

Последна редакция: пн, 28 апр 2025, 22:24 от Rumi11111

# 6
  • София
Здравейте, проверих инстаграма на доктора от Букурещ, който сте избрала.
За съжаление аз не виждам да има някакво уникално конкурентно предимство. Прави супер бели зъби, предимно с изпиляване, което не е кой знае какво. Според мен ви трябва много добър зъболекар, който да прави уникални зъби-за справка-вижте в инстаграм dr.sche (Виктор Шербаков), за да направите разликата, какви изкуствено бели зъби прави румънеца и какви зъби прави този руски колега. При руския колега до колкото знам се взема 2000 долара на зъб. Не ви го давам , за да ви кажа да идете при него, а за да видите, какво е истинска естетика и уникални зъби и ако ви хареса, да търсите това, когато избирате зъболекар
Изглеждате сериозен човек и бих ви дал препоръки в България за такива колеги, защото те са много малко
Няма да си позволя да давам имена тук, защото веднъж препоръчах дадох препоръка и се оказа конфликтен човек, който създаде проблеми на мой колега. С Уважение!

# 7
Здравейте, проверих инстаграма на доктора от Букурещ, който сте избрала.
За съжаление аз не виждам да има някакво уникално конкурентно предимство. Прави супер бели зъби, предимно с изпиляване, което не е кой знае какво. Според мен ви трябва много добър зъболекар, който да прави уникални зъби-за справка-вижте в инстаграм dr.sche (Виктор Шербаков), за да направите разликата, какви изкуствено бели зъби прави румънеца и какви зъби прави този руски колега. При руския колега до колкото знам се взема 2000 долара на зъб. Не ви го давам , за да ви кажа да идете при него, а за да видите, какво е истинска естетика и уникални зъби и ако ви хареса, да търсите това, когато избирате зъболекар
Изглеждате сериозен човек и бих ви дал препоръки в България за такива колеги, защото те са много малко
Няма да си позволя да давам имена тук, защото веднъж препоръчах дадох препоръка и се оказа конфликтен човек, който създаде проблеми на мой колега. С Уважение!

Благодаря Ви ❤️

Общи условия

Активация на акаунт