Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 451
  • 753
  •   1
Отговори
# 90
Обява от частно лице, блок 16 в ж.к."Илинден",  триетажен. Подозирам гредоред. Апартаментът е купен през септември 2024 г. и сега се продава след пълен ремонт. Последен етаж без тавански отгоре. Преходни спални от дневната (само едната е снимана, доста тясна). Малки прозорци високо под тавана. Предполагам, че за гредоред банките не отпускат кредит при добри условия. Смятате ли, че си струва?
https://www.imot.bg/obiava-1c174724083847220-prodava-tristaen-ap … dlZiEQGl-sFRsteLw
Не бива да се подмамват купувачите по напудрени жилища или по мебели. Болшинството три/четири етажни сгради в Илинден са гредоред. Ако е правен бетонен под е едно, но, ако е само слагане на теракот върху гредоред е друго. Това трябва да го провериш. Бетонен под трябва да се направи на цялата сграда, аз поне не си представям само на един апартамент да се направи. 
Прозорците са смущаваши. Да, малки са и са високо разположени, осветеността на жилището сигурно страда. На снимка може да ти го направят и най-светло. Въобще, снимката дава само първоначална представа. Това е ясно, че някой го е напудрил и го препродава. Облицовал е стените на спалнята и не само, може да е имало мухъл.
Спалничката е безумно малка, трябва да се хвърляш на нея отстрани, за да легнеш. Опитай си да си представиш какво е било преди ремонта там. Може и цигани да са живели, в района има много.
Иначе, като място е ОК, близо е до метро, и до центъра,  транспорт по "Стамболийски" и "Константин Величков. Потърси нотариалния акт на предишния собственик, да видиш дали е било жилище, или таванско, ателие. И ако е сменен статута, или ако е надстрояван блока, адвокат да провери всичко.
Аз не бих си го купила -- сграда гредоред, без асансьор, без светлина, последен етаж. Приспособили са площтта, че да се продаде като тристаен, като, че е 62 м2, по-скоро като квадратура на двустаен.
По-добре е сама да си вземеш едно такова смотано жилище и да си го направиш, поне няма да плащаш огромни печалби на флипера, който трябва да си плати ремонта + печалба.
Иди се разходи в квартала, качи се в подобни блокове, едно циганско семейство да има, е достатъчно да поискаш да го продадеш и ти.

# 91
Тези винкели и железни мрежи по кухненските шкафчета на живо как ще изглеждат и изобщо някой харесва ли ги?
Странно ми е, че дизайнерско студио ги е "турило" в "проекта".
А и като гледам диванчетата без облегалки и с 2-3 възглавници.
На снимки, как да е, ама на живо, си е като затворническа килия.

Столчетата на кухнята и те от някаква тел и арматура.
И едно столче "за цвят" в "хола".

А колко е центъра К.Величков, нямам идея, не ми е любима зона. Ама за моя лаишки вкус е "далеч" от център (буквално и преносно).

В банята, същия винкел-стил.
Шкафчето на мивката и над нея, все едно е от 60те останало, само са му лепнали една боя.
Това някакъв анти-дизайнер ще да е Simple Smile

Иначе, цената е умерена.
Ама и то (апартаментчето) е колкото за парите си.

# 92
  • София
Аз харесвам металните структури, мога да потвърдя, че са актуални и използвани в Западна / Северозападна Европа.
Ако ти е интересно, с търсене на industrial interior design, излизат хиляди подобни версии . Разбира се, няма универсален вкус и не е очаквано всички да харесваме едно и също.
Бих обзавел жилището си така, ако исках да влагам парите си в това.

# 93
Апартаментът ми харесва, но е на последен етаж, доколкото разбирам. Затова и цената е умерена. Ако беше на среден етаж щеше поне 40000 отгоре да е.

# 94
На мен също ми харесва, не сбирщайн от всякакви ненужни боклуци, мислено е по дизайна.
Но тия малки прозорци ме депресират юнашки, това е за мен най големия минус(ако се абстрахираме дали е гредоред или не)

# 95

Някой може ли да обясни какво му е "нужното" на тоя средния вертикален винкел, дето една чиния няма да можеш да измиеш от него. А гарантирам и честичко засичане с глава, ако не си в кондиция или просто залитнеш.

Ако питаш мен, цялото е "ненужни боклуци".

# 96
  • София
Сложи очилата, това е отражение на онова Grinning

# 97
Дани, понеже сам си майсториш нещата по апартаментите, сигурно знаеш, че трябват напречни подпори, за да не провисва дълга плоскост. Примерно, на дълъг мост над река/пропаст има напречни греди (наричат се "ферми") под моста или, алтернативно, висящи въжета отгоре. Или пък се сети как изглежда дървен скатен покрив отвътре - има пак напречни (към пода) греди.

Аз също си падам по industrial design. Дизайнът на жилището ми харесва, локацията и сградата - не. Надстрояван таван, с всички произтичащи последствия за височината на жилището и осветеността. Проверката от собствен адвокат за законност на надстрояването е задължителна, няма да е лесна.

Иначе ето няколко картинки на кухни в индустриален стил

https://www.durasupreme.com/blog/get-the-look-how-to-design-an-i … -kitchen-or-bath/

# 98
Индустриалният стил и на мен ми харесва,но е много специфичен и пасва на много малко сгради.
 Идва от преправянето на стари фабрики в Ню Йорк, Лондон , Чикаго, където имаш огромни прозорци, тухлени и бетонни стени, големи черни метални прозорци. Да набиеш тухлички в панелка или тези винкели и тъмни цветове в преправено таванско с малки прозорци не е ОК.
Христо Шомов има един такъв проект и правилната формула е външни греди, максимално светли цветове и прозорци на тавана ако е възможно.

# 99
  • София
Мисля, че тези винкели са набити до долу, за да държат новата конструкция, барабар с двата етажа отдолу Confused

https://www.google.com/maps/@42.7016452,23.2943163,3a,51.4y,319. … MDSoASAFQAw%3D%3D

# 100
Дизайнът си е съвсем приличен, то или му харесва на човек този стил или не. Но всичко останало не става, ни сграда, ни самото жилище, ни прозорци, ни локация...

# 101

Христо Шомов има един такъв проект и правилната формула е външни греди, максимално светли цветове и прозорци на тавана ако е възможно.

Кой е тоя? Thinking А, бил някакъв нереализирал се учител начален курс. Не знам дали разбира от педагогика, но светли цветове в индустриален стил (класически индустриален стил) - явно само с картинки от Пинтерест не става.

Дизайнът си е съвсем приличен, то или му харесва на човек този стил или не. Но всичко останало не става, ни сграда, ни самото жилище, ни прозорци, ни локация...

+1

# 102
Здравейте! Искам да попитам дали някои от членовете в групата има опит с фирма Ермитаж класик? Или да е чувал някакви отзиви за тях ?
Спряхме се на апартамент в жилищен комплекс Елида в кв. Малинова долина. В групата на квартала прочетох само 2/3 негативни отзиви за тях и договорите им. Та поради тази причина търся мнение и тук от вас. Благодаря!

# 103
Голяма суша е в имот-бе-ге-то откъм обяви за СС и готови апартаменти. Сигурно 90% от обявите са в строеж. Спорад вас защо е така - собствениците на СС или готово НС изчакват ли (още повишение, въвеждане на еврото и т.н.) или просто са се отказали да продават?

# 104
В как суша  - Луна си продава мезонета за 539 К ( по памет цената) с бонус тоалетите и.

Общи условия

Активация на акаунт