Обсъждане на имотни обяви - 38

• 49 444
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
Ако жилището ще бъде за лично ползване - може да направиш компромис. За отдаване под наем - категоричо НЕ.

# 76
  • в пералнята
Това помещение в общия вход ли е?
Няма ли някакви законови механизми да се разчисти - правила за противопожарна безопасност?

# 77
Аз бих купила, ако цената ме устройва.
Следва събрание на ЕС, гласуване, изчистване и така.
Но трябва нерви, време и гражданско самосъзнание.

# 78
Да, естествено, че не е законно така да си събират боклуците, но явно са си такива мърляви и не им дреме /повечето били и наематели/ и честно казано не вярвам, че това ще се промени, съобразно опита, който имам в годините. Аз дори бих сама разчистила инпооправила, ама такива хора понякога и това не дават и правят проблеми, ме им пипаш нещата /очевдино боклуци и неработещи уреди/. А и явно не са склонни да събират пари за разни неща..да си оправят входната врата, входа, да наемат някой да чисти. Притеснявам се, че ще се случи нещо по-сериозно - я асансьор ще спре дс работи, някой теч да се появи, да плъзнат някакви буболечки и ходи се оправяй сам..като всеки е вдигнал ръце, не знам защо сме такива:( да имаш жилище в едно от малкото останали зелени и хубави райони в столицата за сума ти пари и да изглежда така..иначе е за лично ползване

# 79
Според мен съжителството с тези съседи няма да е приятно.

# 80
С подобни съседи няма шанс нещата да се оправят в обозримо бъдеще. Колкото и събрания да се свикват. Ако въобще благоволят да дойдат, няма да се съгласят да дадат пари за нещо особено за общите части в близките поне 10 години. Освен ако съседите-собственици не са 70+ и да разчиташ на естественото развитие на събитията. След 10+ години може би. Дотогава нещата само ще се влошават. Пиша от собствен опит. И колкото по-малко жилища има в кооперацията/входа, толкова по-трудно се събира необходимия процент за решение, съответно пари за подобрения по общите части. Личните ми впечатления са, че в 12-етажен блок ЕПК бяха събрани пари и имаше подобрения по входа, а в малка къща с 3-4 собственика всичко става с клизма, само неотложни ремонти, и то частични, защото 1 собственик е 33%, и като не даде пари за останалите 2-3 е много да компенсират това, че този собственик не иска да дава пари.

# 81
MDD91, за цигарите зависи от съседите, но в нашия вход масово са пушачи и пейката отпред е залепена почти под терасата на кухнята, а спалнята ни е в съседство. Затова и се получава разнасянето на миризмата из нас още повече, а не само през входа.
За събирането на средства за общи части мога да се съглася, че колкото по-малко апартамента са във вход, то толкова по-трудно се получава. Във входа, където живеят родителите ми са 8 апартамента, в нашата панелка 27. При нас има такса за общите части, събрания на входа - смениха входната врата с чип, има камера пред входа, има камера и на стълбището на площадката на 1 етаж, смениха дограмата на 9те етажа, наехме фирма да почиства стълбищата, проблем с механизма за вратата към мазите беше обсъден и събрани пари за него за ден. Парапет до площадката на асансьора също заради малко по-трудната подвижност на единия съсед. Никакви драми с тези неща.
При нашите шахтите на мазите се пълнеха редовно при всеки дъжд, което в един момент започна да връща вода в тоалетните на първи етаж. Оставете че от мазето се наводняваше до стълбите за площадката на 1 етаж, отваряш входната врата и има локви с гнусотии. Съседите от 3 и 4 етаж казаха "що да давам аз пари, има време докато стигне до нас, това си е ваш проблем". Еми, нашите и другите съседи от първия етаж сами си събраха пари и платиха за всичко, защото не търпеше отлагане, особено като видяха че 2 пъти вече връща в тоалетните и наводнява и в нас. В същото време когато на този от 4 етаж му протече за пореден плочата на входа първи ревна да събират пари, че било общи части. Всички му отказаха със същия довод като неговия, защото всеки път участват, но ако има проблем на долните етажи той с цялата си наглост не се вълнува и прави диви панаири. И тук говорим за човек на ок.50г., в него момент другите от етажа му се бяха преместили от България, не можа да се свърже с тях и сам си плати ремонта горе. За входната врата, която не беше сменена, не се затваряше, блъскаше се, ставаше течение и за капак влизаха клошари във входа - отново отказа да даде пари, само той, него не го бъркало, той бил на 4етаж. Смениха вратата и му казаха, че може да си плати поне 2лв за изкарване на ключ - И ТОВА ОТКАЗА, масово се реши да не му дадат ключ. Е господинът останал неприятно изненадан като се прибира от нощна смяна в 5ч, защото не може да си отключи, блъска, рита и разби новата врата, започна да звъни на всички апартамента и да държи сметка защо няма ключ, искал вратата да е отворена долу, защото така му било по-лесно да се прибира. Е, не плати и ремонта на вратата, ключ му дадоха, защото на всички им писна от него. Но делът, който плащаш заради един-двама ей такива, които за някакви неща, които просто се налага да се направят, но решават да се правят на важни се усеща много повече от останалите съседи.

# 82
  • София
Обява от частно лице, блок 16 в ж.к."Илинден",  триетажен. Подозирам гредоред. Апартаментът е купен през септември 2024 г. и сега се продава след пълен ремонт. Последен етаж без тавански отгоре. Преходни спални от дневната (само едната е снимана, доста тясна). Малки прозорци високо под тавана. Предполагам, че за гредоред банките не отпускат кредит при добри условия. Смятате ли, че си струва?
https://www.imot.bg/obiava-1c174724083847220-prodava-tristaen-ap … dlZiEQGl-sFRsteLw

# 83
  • София
Деветте години интервал за въвеждането в експлоатация е червена точка според мен.
Говори ми за някакви неясноти и натъкмени неща - вероятно сградата е значително по-стара, а тогава е надстроявано. Как, от кой, са много важни въпроси.
Има приятно обзавеждан. Аз живея на тъмно по собствено желание включително допълнително целенасочено затъмняване, но на повечето хора това няма да им хареса - трябва да се отчете като факт.
Сградата ме притеснява повече, не жилището.
Не бих вложил. Там са няколко еднотипни редици и си лъха на мизерия.

# 84
Хахаха гледах сега една реклама на старо жилище без асансьор - представено беше като “безплатна кардио програма за теб и за бедрата ти” 😂😂

# 85
И аз го гледах, от дефект в ефект ама поне да се посмее човек.
“ Предверие достатъчно голямо за йога и семеен скандал едновременно”

# 86
Казва се "флип". Никакви дефекти. Хората са го взели тънко, оправили са, дали са стойност и препордават в случая с малка печалба. Според мен цената за района и състояние е супер.
Трети етаж е напълно приемливо без асансьор.

Какво е мнението ви за Охридско езеро Парк - защо са ниски цените

https://ohridskoezero.imot.bg/?act=22&id=a16643528670144683&idu= … 2=0&f3=&f4=&f11=2

# 87
Колко трябва да са според Вас?
Бяха около 1300 € на проект, паркомясто 28-30 хил.
Мисля че бяха около 900 апартамента, всеки инфлуенсър е взел по 5-10 апартамента( Юли Толкин , Иво Димовски ) защото схемата беше 20/80 или 10/90. Отделно не познавам брокер , който да не е капарирал . Затворен комплекс защото няма управия с толкова народ.
Ще е интересно как се развива вторичният пазар там при условие , че май още не са продали сградата.

# 88
На фона на безумието Кръстова Локва и Малинови шубраци са над тези цени. Охридско е нелоша локация и самия комлекс ще е приятен, макар и доста голям. Мисля, че Хъс ще се справят добре с менеджирането, по принцип съм им клиент в друг комлекс и имам добри впечатляние. Да, минус е многото имоти и трафика към/извън комлекса.

# 89
Факт е ,че е по-добре от Марсианските долини , където имат проблеми с тока , няма пътища и градски транспорт.
Охридско лично много го мислих когато излезе за инвестиционна двустайка и съм супер щастлив, че го пропуснах.
Аз лично се отказах не заради цената на апартамента, а заради цената на паркомястото. Мисля ,че беше 28% от стойността на жилището или нещо такова.

Общи условия

Активация на акаунт