Обсъждане на имотни обяви - 38

• 43 013
  • 674
  •   2
Отговори
# 60
Здавейте,

Нямам обява, но ще е покупка директно собственик.
Дружба 2,; 3 мин от метро, 1 етаж (до асансьор), ~61км2, панел от 80те.
1 хол + кухня общо
2 спални
Баня и мокро помещение и антре.
2 балкона като единият е остъклен , но и 2та са с решетки.

Саниран с дограми освен прозореца на едната стая, където е балкона.
Състоянието е ок, последно ремонтът е правен отдавна, но не се налага нещо тежко, може би банята трябва да се оправи, но нищо не е спешно. И едно пребоядисване. Балконите са с плочки. Подът е плочки и паркет.

Каква цена бихте му дали  като се има предвид, че се спестява от брокер?

Последна редакция: пн, 19 май 2025, 08:21 от MDD91

# 61
  • София
150 000 Е от мене.
Но ако го купуваш имай предвид, че ще чуваш асансьора нощно време. Отделно ще се блъскат врати, ще е шумно. Дано да няма пейки наблизо, че и пейка-парти ще търпиш почти целогодишно.

# 62
150к не е ли прекалено за 1ви етаж нпанелка, все пак не е ново реновиран..и най-вече шумът, който и мен ме притеснява?

# 63
150к не е ли прекалено за 1ви етаж нпанелка, все пак не е ново реновиран..и най-вече шумът, който и мен ме притеснява?
А виждаш ли някъде по-изгодна оферта?
Принципно човек търси по-ниска цена, ако съществуват такива.
Дай линк отнякъде.

Направих сърч в имот бг, 3стайни, панел и епк, дружба 1 и 2,
от 37 обяви имаше един 122к евро с пра-старите дограми и мебели;
И един 142к евро, който беше 44квм, 2 спални и кухня. Хол нямаше.
Всички останали бяха почти 200к.

# 64
Не бих купила такова нещо, че и с решетки. Мани.
Ще излезе нещо по читаво.

# 65
So Lucky, защо не? На мен лично решетките ни ми пречат, само дали ще ми е шумно, но смятам да направя вдин тест да видя как се чува в спалнята и вече да си преценя.

# 66
Виж каква е входната врата на блока - ако е нова, няма да се чува много, обикновено се затварят плавно. Ако е стара метална, с чип, много се тряскат и тропат, чуват се 2-3 етажа нагоре. И вратата на асансьора как е - ако не е регулирана/не може да се регулира (защото асансьорът е стар и няма части), всяко отваряне и затваряне е шум, който се чува. Аз съм до асансьор от социалистическите - въпреки че е тухла и до асансьора има баня и кухня, пак се чува и навътре, не много силно, но се чува.
С кудкудякащи съседи, които са решили да си чукнат лафче на входа, пред  асансьора, няма как да се справиш. Разговорите в един момент стават дразнещи.

# 67
  • Пловдив
И моят апартамент е до асансьор, но в нов блок. Непосредствено до стената на асаньора е банята, а до нея е спалнята. Асансьора не чувам изобщо, но ако говорят хора пред него - чува се.

# 68
Вратата е от новите с чип, преди няколко години е сменяна. Асансьора е стар, но тези дни ще отида да тествам как с ечува при най-силното тряскане. Със сигурнист няма да е пълна шумоизолация, но не знам колко зле е .

# 69
Не само за тряскане, а за обикновено затваряне. Обикновено хората пускат вратата да се затвори сама. Със старите асансьори се чува, различно шумно е в зависимост от вратата на конкретния етаж. При мен проблем има с вратата на асансьора на моя етаж, на други етажи няма. Много пъти е гледана/регулирана вратата от асансьорните техници, временно (за 1-2 седмици) се подобрява положението, а после пак се връща същото. Според асансьорните техници няма вече части за тези стари асансьори (80-те години на миналия век), така че няма как да сменят амортисьори или каквото там се казва, за да се затваря плавно, сама, и без шум.
Пробвай и със захлопване на вратата на асансьора - ако има хора, които да "затръшват" вратата на асансьора. Същото направете и с входната врата. При мен току-що сменихме входната врата на блока с нова, има голяма разлика. Старата врата (метална), въпреки механизма за плавно затваряне, много се тряскаше, чуваше се 3 етажа нагоре. Новата е много тиха, магнитна и т.н. Не знам как ще се държи във времето, защото е съвсем нова.

# 70
Здравейте. Не знам дали е точната тема, но търся мнение за инвеститори Нова Билд БГ (били са Нова Билд СТ, Нова Билд, Нова Билд София) и ЕРА, както и за Stonehard/Luximmo, които май са посредници за ново строителство. В търсене на жилище за живеене съм, като донякъде даже предпочитам панел, но разглеждам и новото строителство в района като искам да знам колко са надеждни инвеститорите (най-вече ме притеснява дали ще се получи АКТ 16).

# 71
Здравейте, при механизмите и договорите, които инвеститорите ползват:

- обикновено всяка сграда се строи от чисто ново ООД с малък капитал, което няма пряка връзка с предишни и други сгради на строителя.
- договорът ви не е вписан никъде. т.е. няма проблем примерно един апартамент да бъде продаден 10 пъти, после вървете се съдете.
- договорите не съдържат никаква банкова гаранция, застраховка или подобен механизъм, който да ви защити
- не сте по никакъв начини защитени от забавяния по обективни причини - например енергото бави битовия ток.
- схемите на изплащане стават все по-тежки за купувача.
- няма ескроу сметки, от които строителя да може да консумира пари само при постигнат етап.
- при евентуален фалит, банката има предимство пред вас.
- ако строителя например не изпълни договора и прехвърли апартамента на друг, можете да съдите ООД-то, но може да се окаже, че въпросното ООД е останало с 500лв капитал.

На кратко, разбира се, че може да получите акт16 на време, но (почти) нищо не ви защитава ако не получите. като целия риск е при купувача.

Последна редакция: ср, 21 май 2025, 15:25 от Анонимен

# 72
Да споделя за шума като живяла 10г в панелка, 1 етаж, до асансьора. Входната врата е нова, с чип, но въпреки това се чува, защото всички я пускат да се затвори свободно и прищракването се чува вкъщи. Вратата на асансьора е стара, също се пуска да се затвори сама, дразнещо е, но през деня не се забелязва толкова. Вечер е друг въпрос, защото редовно някой се прибира в 3ч и блъска, други излизат за работа в 5-6ч и ако не ставаш толкова рано се чува, защото е пълна тишина иначе.
Най-дразнещо от всичко са, че съседите докато се прибират и чакат асансьора си говорят я по телефона, постоянно някой говори на високоговорител, защото се прибира с торби, нечий телефон звъни, тези които са с малки деца - на няколко пъти децата се подпират на вратата ни или чукат, следва забележка от родител. Редовно се случва да се засекат съседи пред асансьора и да се спрат да си говорят отпред, единия път дори забравиха, че го чакат и така 15-20мин пред нашата врата седяха две баби в неделя 7 сутринта, направихме им забележка, слязоха до входната врата и продължиха там. Отделно доста съседи пушат в асансьора или слизат на площадката на 1 етаж - цялата миризма е вкъщи. Пред блока има пейка до входната врата - до 1-2 вечерта се събират тийнове, през деня пенсионерите  си говорят, за пушене също излизат редовно там, та ако отворим спалнята да проветрим се чува все едно ти говорят и пушат в стаята. Другият шум в панелките е, че редовно някой си ползва мазата за работилница и отново се чува. Това е моят неприятен опит, с конкретно нашите съседи, които масово са 60+, но има и няколко млади двойки и няколко тийнейджъра. Освен шума - добавям и че е хладно, защото дърветата отпред правят голяма сянка, а подът от мазите също има нужда от допълнителна изолация, но това по-скоро се касае и за доста първи етажи.
Най-големият минус за мен си остава, че целият поток съседи минава пред нашата врата по всяко време на денонощието, независимо за стълбите или асансьора - повечето се качват с него, и никой не се съобразява, че ти е пред вратата.
Нещо, за което вината си е моя, но пред вратата на апартамента бях сложила изтривалка за обувки, защото вратата се отваря навътре и към банята, та не беше удобно да я сложа в апартамента - всички съседи решиха, че е обща, въпреки че виждат, че е пред нашата врата, а не пред асансьора и си бършеха калните обувки в нея - еми, махнах я, няма да чистя и тяхната мръсотия.

# 73
Благодяря, за цигарите дори не се бях замисляла, а това  ми е най-ужасният мирис след изпаренията от колите.

Мрън, бях се навила, но нещо започвам да се отказвам. Все пак тези дни ще опитам да тествам тряскането как се  чува..

# 74
Здравейте, харесах жилище, което е с перфектното разпределение за нас, на локация, на която търся от месеци, етаж, изложение,  изобщо всичко е топ и тук идва голямото НО! Входът…. Входът е нямам думи да го опиша, неподдържан, на етажа има общо помещение, точно до въпросния апартамент, заключено и пълно с какви ли не боклуци! И неостъклено, в което кацат гълъби и си вършат работата… всякакви боклуци по етажите, а дори и входната врата на самия вход е счупена от месеци и не се затваря…толкова ме е яд, точно жилището, локацията, разпределението, изложението, което търсех от месеци и този вход:(( за справка кварталът е Мусагеница, престижен квартал, супер зелено, птички пеят, поддържано, метро близо, с уж интелигентни хора и тн и този вход …знам, че човек все с нещо трябва да направи компромис, но вие бихте ли направили компромис с такъв вход? Явно нещата са от години така и надали ще се оправят

Общи условия

Активация на акаунт