Обсъждане на имотни обяви - 38

• 41 624
  • 663
  •   2
Отговори
# 45
Този луксозният апартамент под наем в "Лозенец" е толкова скъп само защото се намира в София. В провинцията ще е доста по-евтин.

# 46
Здравейте,
Купих си жилище с ипотечен кредит. Въпросът ми е къде мога да отида, за да си направя справка какви тежести има този имот. Целта ми е да видя, освен моята ипотека, дали имотът има други задължения.

# 47
Като сте изповядвали сделката и са вписали ипотеката от банката трябва да са поискали да изкарате тежести от АВ и да им ги занесете. Там пише.

# 48
Това се прави преди покупката
Щом е с кредит, банката няма как да не е изискала тежести.

# 49
А де. Фокуси.

# 50
За двустаен цената е прекалено висока. Това е модулна кухня от ИРИМ. Мебелите сигурно пак са оттам или Виденов.
Къде е този Хъс на бул. България? Около ПУ ли е? Там е извън града. Дори за студенти не мисля, че ще е ок. Само някой с кола.
Някой който има наблюдения за Пловдив може ли да сподели дали подобен комлекс добре обзаведен поръчкови мебели, наем 900 лв е много? С оглед на залетия от малки инвестори пазар в града...Доста се купува с такава цел. Питам конкретно калибъра на Хъс и периферна локация

https://bazar.bg/obiava-49377415/dava-pod-naem-2-staen-gr-plovdi … hristo-smirnenski

И тази сграда комлекс каква перспектива има за цел инвестиция, не собствено ползване

https://husestate.com/bg/sale/2

# 51
Аз най-накрая сколасах да щракна няколко снимки тип "усмивки от старите ленти" Laughing - вестник "Софийски имоти" (едновремешния имот-бе-ге) от 14 декември 1998 г. Доста по-добре събрана информация, например по улици (приблизително), а не Център, да речем. Има снимки от продажби (вкл. парцели), има и от наеми.

Скрит текст:

# 52
Сега ако някой има машина на времето да услужи. Joy

# 53
Цените и тогава хич не бяха ниски, спрямо тогавашните доходи.
Но може да се разсъждава доста при сравнение на сегашните обяви с тогавашните. Вестникът ми е останал от времето, когато аз търсех. Търсех малко жилище, в център или близо до центъра. Прави ми впечатление, че сега има много по-малко обяви в тези райони. Явно дотогавашните собственици в центъра са тръгнали да продават, собствеността се е сменила, може би се е превъртяла още веднъж за тези 30 и кусур години, и сега не продават.
В Студентски град няма обяви за жилища, само за парцели. Може да се сравняват продажни цени спрямо наеми. Добре е да си спомним, че тогава на практика банково кредитиране практически липсваше, поне за обикновените хора. Т.е. потенциалният таргет на старите обяви са хора с кеш, обикновено продали друго жилище и добавили някаква сума отгоре. И аз бях в това положение - продажба/делба на жилище, известна сума допълнително.

# 54
Някой който има наблюдения за Пловдив може ли да сподели дали подобен комлекс добре обзаведен поръчкови мебели, наем 900 лв е много? С оглед на залетия от малки инвестори пазар в града...Доста се купува с такава цел. Питам конкретно калибъра на Хъс и периферна локация

https://bazar.bg/obiava-49377415/dava-pod-naem-2-staen-gr-plovdi … hristo-smirnenski
Ако наистина се вземат такива наеми, сравнено със София ми се вижда по-добре.
За този специално не знам, но ето какви излизат под него на този сайт:

За под 100к ще го довършиш и получаваш наем 450е. А за София ще ти трябват над 200к и получаваш наем 6-700е.

# 55
Тези големи комплекси в Пловдив, които се настроиха не са ОК, чувала съм за оплаквания, вярно само слухове, но все пак. И доста хора се местят от Пловдив в София, т.е има там нещо, което не е ок, мен много ме е яд за този град...Познавам хора върнали се във Варна, Ямбол и т.н., но в  Пловдив не. Пак се повтарям, но там си струва само в център, където може и за краткосрочно отдаване да се ползва.

# 56
  • Вече на светло в София
Предлагам да видите една за мен странна обява. Не схващам каква й е целта на публикуване.https://www.imot.bg/obiava-1b174720869235737-prodava-dvustaen-ap … ofiya-banishora-4

# 57
-Вдигане на средната цена за района
-Учене на някой нов “брокер” как да пуска обяви
-Някой със силно чувство за хумор..

# 58
Аз пък прегледах обявите на тази "агенция". Още една единствена обява написана крайно неграмотно  с безброй елементарни правописни грешки. То явно в този бизнес с НИ без критерии и изисквания всеки, дори хванат от гората може да си каже, че е брокер.

# 59
  • Пловдив
chris78, не знам от коя година е този скрийншот, но цените в Пловдив сега са почти двойни на това, което се вижда там.

Общи условия

Активация на акаунт