Отговори
Та, накратко. Ще продаваме имот в София, намерихме си агенция за недвижими имоти, чрез която да продадем апартамента.
Въпросът ми е от какво да се предпазим и от какво да внимаваме при сключване на договора с агенцията? Има ли уловки, които прилагат брокерите?

# 1
Ако искате попитайте в имотните теми.Там са най-опитни по въпроса.
https://www.bg-mamma.com/?board=567

# 2
Благодаря

# 3
  • София
Сигурно ви е за първи път да продавате, ама не знам защо ви е страх.
Всеки брокер си има тарифа. Съгласявате се на нея и подписвате.
Единственото е да не ексклузивен договор, базов за шест месеца.
Защото съм продавала и сама, без комисион за никого.

# 4
Няколко пъти съм продавала в рамките на 1 месец от обява, без ключар и туроператор. Каква е целта от тези дейности?? Иначе за покупка използвам адвокат - проверява всичко, поправя договори, тарифата е според време средно 300 лв. Като купувач имаме повече рискове

# 5
В момента има много голямо търсене на имоти на "разумна" цена, ако цената ви е такава, абсолютно не ви трябва брокер.

Наемете адвокат за проверка на документите преди сделка и си го продайте сами.

3.6% от примерно 250 000 евра са 9000 евро! За толкова си струва да наемете и фирма да почисти и сами да изгубите част от времето си в показване на имота.

Вземете си временна сим карта, а на брокерите изрично кажете и напишете, че комисионни не давате.

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 12:15 от donevM

# 6
Повтарям навярно казаното от donevM. Защо Ви е нужен брокер при продажба? Три-четири документа на кръст/кои са ще видите в интернет/ или отивате при ноториус, при който възнамерявате да сключите сделката. При това търсене на имоти в момента задачата е само да отваряте, затваряте вратата. Което ще е същото и при наличие на брокер. Задължително предплатена карта!
И пак както са писали да не се вържете с ексклузивен договор, ако все пак решите чрез агенция.

# 7
Здравейте, попаднах на публикацията Ви и тъй като търся жилище в София, бихте ли споделили в кой квартал продавате?

Общи условия

Активация на акаунт