Светът се пренарежда, идва ли нов световен ред

• 96 849
  • 2 042
  •   2
Отговори
# 150
Без да съм сигурен, не вярвам да има забрана за технически средства или непрестанно облъчване, това са съвременни неща, които преди двайсетина години като се писаха законите и конституциите ги нямаше.

Абе има голяма доза "който е на власт си тълкува нещата". Тръмп не само че излезе невинен, ами и го избраха след погрома на Капитолия, нищо че всички го видяха как насъсква митинга и после се скри.

# 151
При  Тръмп е друга бира. Имаше нещо, че на бащите на конституцията, не им е минало през ум, че може осъден да се кандидатира за президент, за да го предвидят. Май по едното дело имаше вече осъдителна присъда, другите не бяха приключили. И като взе властта, започна да атакува съдиите и да не спазва решенията.
Виж, че и от конфликта на интереси вече не му пука. Джуниър обикаля, Витков май е договорил в Русия да строят Тръмп тауър.

Таргетираното облъчване в социалните мрежи напоследък се засили. Промените в законодателството  са тромави, в сравнение с технологиите.  А с такива недемократични методи, на много места завземат властта и най-вероятно няма да инициират забрани. Получава се омагьосан кръг.

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 15:15 от Diorela

# 152
Скрит текст:
Да, това им е идеята. Но имаше и такива трактовки за ненапускане, затова го написах. А и в последно време конспиративните теории нещо много взеха да се реализират, та знам ли.

Не знам дали резултатите в Румъния са плод на руска пропаганда.
Според мен за днешния резултат най-голямо значение има отменянето на първия тур и преследването на Джордеску.
Постъпват като Путин, после обясняват как в Русия е диктатура.
Скрит текст:
От друга страна източноевропейците са много чувствителни към налагана линия чрез пропаганда и лозунги, с които е пълна европейската политика.

Следващата драма ще е в Германия, където според проучвания АДФ минава пред ХДС.
Мерц някак спечели изборите, но веднага след това сервира на избирателите такива политики, че напомпва директно АДФ.
И започнаха да ги пресират, с първите заплахи, че ще ги забранят.
Австрия действат с по-меки ръкавици, но и там от избор на избор крайнодесните да със все по-високи резултати.
Все пак Джорджеску се издигна благодарение на неправомерно влияние в тик ток. Според мен е правилна забраната. Това е наложено мнение чрез използване на технически средства за придобиване на популярност и  налагане. Той не стана популярен чрез действията си, чрез политиките си, възгледите си, а чрез непрестанно облъчване на хората.  Не ми звучи демократично, нито законно.

Не знам, аз последните новини, които видях по темата са, че няма доказателства, че кампанията му е тик ток е била неправомерна или кой знае колко голяма. По спомен някъде се споменаваше, че кандидата на управляващите е бил с много по-мащабна рекламна кампания в Тик Ток.

Но момента това няма никакво значение, очевидно е, че отмяната на предишните избори и забраната да се кандидатира на настоящите доведе до вдигане на протестна вълна в негова полза. Виж резултатите му на предишните избори и вчерашния резултат. Ако тогава не бяха го спънали толкова грубо не се знаеше дали щеше да спечели в крайна сметка. сега изглежда почти невъзможно да се обърне преднината.
И според мен, управляващите просто не успяха да докажат твърденията си, че е руско прокси и избирателите го възприеха като жертва.

# 153
Виждам какво става - Симион и Дан на балотаж. Според Дан, дебата ще е за и против ЕС. А Симион се е заканил да върне Джорджеску във властта.
Дори и да не са съгласни румънците с политиките на ЕС, това не означава, че искат да минат на страната на Путин. Нещата не са само черно и бяло - или с ЕС , или с Путин. Има нещо гнило в това.

Много ще е кофти за нас, ако Румъния стане пропутинска, граница са ни, а и с Украйна.

https://blitz.bg/svyat/simion-otpravi-strashna-zakana-i-otseche- … _news1082112.html
Цитат
Джордже Симион е категоричен, че ако бъде избран за президент, ще се опита да постави на ръководен пост Калин Джорджеску, който спечели анулирания първи тур миналата година, но не беше допуснат до изборната надпревара тази година.

# 154
Честно ли това се случва в Румъния?! Симион води, при това с двойна преднина.
Не просто води с двойна преднина, а има двойно по висока поддръжка от Джорджеску. Което следва да подскаже, колко грешна представа за ситуацията имат някой избиратели или разни които вярват в някаква намеса на Русия.
Не е проруска, по-скоро протръмска
Дори и да спечели, не, когато спечели ще е по-скоро в страната на мелони Фицо и Орбан. Образно казано. Няма нищо проруско в политиката на консервативно отношение към имиграцията и безусловната подкрепа за Украйна. И двете не означават Подкрепям Путин

# 155
Напълно съм съгласна с мнението на Санди.
Проблема е, че елементарно се свързват всички популистки десни партии с Путин.
Не е там проблема, на част от хората в ЕС им е дошла до гуша от провежданите политики и подозирам и паленето с Путин им е в повече.
Вместо управляващите европейски елити да се опитат нещо да променят те залагат на неспираща пропаганда как Русия ще ни изяде. А източноевропейците са много чувствителни и подозрителни към всяка прекомерна пропаганда.
И вече общественото мнение не може да се формира само с официални медии и телевизии.

И съм напълно съгласна, че избора на Тръмп даде импулс в Европа конкретно.
В румънския случай съм убедена, че има и протестен вот заради действията на всички власти да отстранят кандидат, който не им харесва.

# 156
Проблема е, че елементарно се свързват всички популистки десни партии с Путин.
Не е елементарно, а целенасочено

# 157
Не съм чела подробности за политиките на Симион, предадох това, което пишат в нета - популист проруски ориентиран. Но не съм очарована, че иска да върне Румъния в старите й граници, което включва и български земи.
Ако е протръмп ориентиран - приятелите на моите приятели...

Колкото до хибридни въздействия, мисля, че не са малко.  Виждаме го и у нас.

# 158
@Диорела. Нищо не се вижда. Изплува само това което но представят за вярно.
Само си представи следната ситуация. Ако Русия имаше такава власт и способности за обработка на общественото мнение, как изборите в България толкова често провеждани в България, не са спечелени от възраждане например, като масово определяна като проруска партия?
Вариантите са три. Или не са проруска, или влиянието и способността за манипулация на Русия не е толкова огромна или ... се сети третата възможност каква е! Sunglasses

# 159
Сетих се. Не представляват интерес, засега те да са първа политическа сила. Laughing

# 160
Не са. Много им се иска, но не са и няма да станат. Не е това вариант три.
Доста по-прозаичен е

# 161
  • София
Въобще не им се иска да са първа политическа сила. Сега им е най-удобно. кютат, гушат и плюят, без да носят отговорност.

# 162
И Русия има за цел да си стоят на тази позиция, а в Румъния да печелят?
Моля те...
Три варианта. По бръсначът на окам ... Най-простото обяснение е и най-приемливо

# 163
  • София
Путинова Русия и Тръмповите САЩ имат интерес от слаб противник и затова се стремят да създават хаос. Отделно, има недоволство сред избирателите, породено от вътрешни явления и външна хибридна война.

Я, кажи, как ДП от виден подкрепящ, че и награден, Украйна, се превърна в един момент в противник и яростен апологет на Тръмп. Ей това ми е интересно.

# 164
Интереса клати феса не съм го казал аз.
Русия и САЩ от кога мелят в една мелница? Американските самолети отново летят над Черно море...

Общи условия

Активация на акаунт