Светът се пренарежда, идва ли нов световен ред

• 101 752
  • 2 131
  •   1
Отговори
# 1 665
Какво значи дали е проверена информацията? Сумите на отделните страни спрямо световния БВП? Те със сигурност са точни.
Това е мнението на аналитик за новините за желанието на САЩ да заложат на нов съюз на глобалните сили. И аргументи за състава му и какви сметки си прави Америка, за да контролира тихоокеанския район.

# 1 666
Дали е потвърдена информацията, че САЩ опитват да създадат нов съюз C5. Това попитах, виж целия контекст. Защото се говори за непубликувана част от НС на САЩ.
Също попитах за Г5 или за C5 става въпрос в коментара ти.

Цитат
G5, или C5?  Не зная дали ще се случи. САЩ уж искаха да разделят Русия от Китай, а сега да правят съюз с тях.
Потвърдена ли е тази информация?
......................
Според непубликувана част от националната стратегия: САЩ разделят Европа и създават нова организация вместо Г-7 – C5 с Китай, Русия, Индия и Япония

# 1 667
Не е потвърдена в официално изявление или документ.
Става дума за С5, грешката е моя при редактиране на превода.

# 1 668
Аз не виждам резон в C5 да присъства Япония например, макар че те като феодал на САЩ може би ще бъдат контравес на Китай.
Може би САЩ ще оставят Китай да вземе Тайван, Русия - Украйна, а те да прилапат Венецуела.
Обаче в тази схема ми е чудно как ще делят Африка.

# 1 669
И аз не виждам Япония в C5, най-малкото, че дава 6 млрд помощ за Украйна

# 1 670
  • София
Европа е и остава най-богатият пазар. И да ми говорят за БВП на Китай, Русия, Индия, то пазарът им остава изключително ограничен и беден. Поставете се на американско място и продавате Айфони - къде ще ги лансирате? В Германия, където всяка година хората могат да си позволят новата версия или в Индия, а не дай си Боже Русия, където айфонът остава недостъпна футуристична технология за масовия руснак извън Москва? Тръмп май се е заел да фалира САЩ окончателно.

Само една единствена Италия е с по-развита икономика от Русия. Какъв G5 ги гони по-точно тях?

# 1 671
ДРМ
Цитат
Френският президент Макрон ще посети ОАЕ, за да обсъди ситуацията в Йемен с лидерството на Емирствата.

🇸🇦 Според френски медии саудитският престолонаследник Мохамад бин Салман се е свързал с няколко европейски лидери, призовавайки ги да окажат натиск върху действията на ОАЕ в Йемен и региона на Африканския рог.

🇮🇱🇰🇼🇶🇦 По-рано излезе публикация на Middle East Eye, цитираща кувейтски официални лица, според които Израел има таен пакт с Обединените арабски емирства за удряне на ролята на Саудитска Арабия като регионален лидер в Персийския залив. Саудитска Арабия се очаква да се сближи отново с Катар.

------------------------

Американските военни започнаха мащабна атака срещу цели на „Ислямска държава“ в Сирия, след като трима американци бяха убити миналата седмица при засада в Палмира по време на съвместен патрул със сирийските правителствени сили.

Десетки цели са били ударени от самолети F-15 и A-10, бойни хеликоптери Apache и ракети Himars.

# 1 672

Аз може и да бъркам, ама идеята на С5 според мен не е, че те са съюзници и налагат на останалите, а са нещо като комитет с различни гледни точки, примерно нещо като съвета за сигурност на ООН. Не знам всъщност Тръмп какво мисли, то никога не е ясно какво има предвид, щото утре ще е обратното.

# 1 673
Аз не виждам резон в C5 да присъства Япония например, макар че те като феодал на САЩ може би ще бъдат контравес на Китай.
Може би САЩ ще оставят Китай да вземе Тайван, Русия - Украйна, а те да прилапат Венецуела.
Обаче в тази схема ми е чудно как ще делят Африка.
https://obektivno.bg/martin-soneborn-globalniyat-yug-veche-ne-is … rabvan-ot-zapada/
Струва ми се,че Африка иска да е обединена,а не поделена.

# 1 674

Аз може и да бъркам, ама идеята на С5 според мен не е, че те са съюзници и налагат на останалите, а са нещо като комитет с различни гледни точки, примерно нещо като съвета за сигурност на ООН. Не знам всъщност Тръмп какво мисли, то никога не е ясно какво има предвид, щото утре ще е обратното.

И аз така разбирам обяснението за тази идея.

# 1 675
Много анализатори така я разбират и най-вероятно е така. Не само Япония, а и Индия имат за противовес на Китай. По тая причина не съм съвсем убедена, че такъв съюз ще го бъде. Какво ще убеди Китай да участват?

# 1 676
Тръмп затвори доста врати за Китай, те не му останаха длъжни. Опитва да погали котето. Съвсем наскоро Китай отказаха да купуват едни чипове с идеята да развият технологията на своя земя. Орязват всякакъв достъп на САЩ до пазарите си.

# 1 677
След като не е потвърдена официално тази новина, може и да е само слух, да опипат почвата.
Тръмп не искаше ли да върне обратно Русия  и пак да стане Г8?  Но Путин отрича и не искал връщане на Русия.
Като че ли Тръмп се преориентира и като видя, че не можа да разбие съюза на Русия с Китай, сега иска да разбива ЕС. Защото какво друго е тази идея за съюз C5, освен опит за елиминиране на европейските държави и разделяне на Япония от тях. Все разбиване му е главата.

# 1 678
Core 5 е от изтекли неофициални чернови на NSS. И донякъде има потвърждение от четене между редовете на официално публикуваната. Още повече, Белият дом го определи като, слагам го в кавички, "Концептуална дискусия"

# 1 679
Точно, опипват почвата. Някоя от другите страни казала ли е нещо по въпроса?

Общи условия

Активация на акаунт