Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 13 882
  • 254
  •   2
Отговори
# 135
  • Сливен
Някой ползва ли новата боя на SCHWARZKOPF КРИЙМ СЮПРИЙМ ?По принцип се правя с Пермесе 9.1 и се чудя дали да експериментирам.

# 136
  • София
Аз съм се заклела да не пипам Шварцкопф. Все някакви кални резултати съм имала с тях.

# 137
  • на майната си
Момичета, само вие ще ми помогнете. Имам лична драма с постигане на бежаво-русо.
1. Имам доста бяла коса, всяка от ползваните бои покрива
2. Използвала съм безамонячни от рибката: Андреа, Олиосета, преди това Иноа
3. Няколко месеца съм с 8 на олиосета
4. Последно се омазах с дрогерийна Лореал безамонячна 8U, която обеща неутрално нюд русо - ами не, жълтее яко.
Повечето ми докарват жълт нюанс, ако са пепелни - зелен подтон.
Слагам резултата от вчера и желания цвят

Търся нещо подобно - ако някой може да даде насоки за безамонячна и да препоръча номер или комбинация от цветове - ще съм много благодарна.

Последна редакция: вт, 09 сеп 2025, 07:57 от Parsy

# 138
  • В полите на Пирин планина
Защо не пробваш да смесиш 8 и 9, може и 9-ка с някакъв отенък?

# 139
Хммм, при мен изглежда еднакво.

# 140
Понеже коренът ми израсна, а косата ми стана доста суха покрай бременност/кърмене, чудя се дали да не я потъмня и само в краищата да остане светла. Изсветлявана е с блондор и ме притеснява, че ако сложим тъмна боя, то тя ще се отмие. Не знам дали да продължавам с кичурите, сякаш искам естествения цвят да си оставя (нямам бели коси все още). Вие какво бихте ме посъветвали?
Сега е така:

Искам нещо такова:

# 141
  • В полите на Пирин планина
Не знам доколко ще се задържи боя върху блондирана коса. Може да се пробва с бои от типа на Диаричес и Диалайт, с нисък оксидант, но имай предвид, че доста потъмняват, т.е. да се съобрази какъв номер боя да се вземе.

# 142
Според мен ще хване косата в корена. Обикновено проблемът са краищата.

# 143
То идеята е за след корена - междинната част. Коренът ще си го оставя моя (тъмно кестеняво) и искам надолу (до към средата) да сложат по възможност същата боя, като моя цвят и само краищата да останат светли. Но не знам на тази средна част дали ще хване кестеняв цвят боя.

# 144
Е, това вече не знам дали ще стане. Има гоооляма вероятност да се окажете в трикольор след време, просто да знаете.
Аз бих пробвала може би смес от 6 и 7 като номер бои. Но пак ми се струва малко стреляне на "сляпо", защото не се знае косата как ще поеме и колко.
Според мен трудно хваща в краищата блондираното, в корена би трябвало да хване добре.

# 145
Няма сама със сигурност. Ще отида на фризьор, но се чудя точно дали няма да се отмие и да стана с три цвята. Дали да не изчакам да израсте просто повече и после някакво преливане да не направи, че да не е драстична разликата.

# 146
Не мога да сам съвет. Това, което търсите като резултат е правено по обратния ред. Какво ще се получи сега не знам. Не съм фризьор, имам ипит само с моята коса.

# 147
Не бих пипала косата. Твоето е най-лесно - просто си оставаш твоята да расте и не я боядисваш. Е, изисква малко търпение, но аз бих била готова да чакам, пред това да се налага да се боядисвам на 20-30 дни, както при мен. Ама здраве да е Grinning

# 148
И аз май до този извод стигам. Иначе рискувам да стана като трибагреник впоследствие. 😅 Ще трябва да проявя търпение.

# 149
Според мен ще се получи хубаво, но не знам дали ще се възприемеш, малко по-тъмен цвят прави голям шок. Аз съм го правила по два начина: Първи вариант - мажа с 9 само израстналия корен, следващия месец с 8, следващия месец с 7. 7-цата направо ми се стори черна (беше пепелна),иначе се получи преливане. Втори вариант - боядисвам корена с 7-ца и след като съм готова с корените по цялата глава и постоя 15 минути, мажа и около 25 см от косата до корена на горния слой (не мажа косата на тила с тъмния цвят, а само горе на темето) и стоя около 5-10 минути. Но ми беше доста тъмно и после правих кичури, че не се харесах.

Общи условия

Активация на акаунт