Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 13 810
  • 250
  •   1
Отговори
# 165
Понеже е много светло бих заложила на 9.1 или 9.11, но не знам как би се получило. Трябва да пробвате и да прецените сама дали Ви харесва. При мен мат се отмива до седмица.

# 166
Момичета , боядсиах се на друго място и съм много недоволна-леко кафяв и оранжев ми  екорена , надлу цветът е супер ,но има ли някакъв вариант да се отмие корена по-бързо? Отворена съм към всякакви съвети и препоръки.

# 167
  • В полите на Пирин планина
Възможно е да не е добре изсветлен, затова да е такъв цвят.

# 168
В рибката ми препоръчаха тонер на лакме ,но ме е страх да се мажа сама , някакви други идеи да падне по-бързо?

# 169
Пробвай с дълбоко почистващ шампоан.

# 170
  • София
По принцип с малко сода за хляб в шампоана падат доста разни тонери, оцветители и пр. За боя не знам дали ще подейства, но не пречи да пробвате. Аз така веднъж се отървах от един ужасен балсам-оцветител на ДМ. Стоях повечко време със сместа обаче и всичко се отми (беше си доста упорит иначе Simple Smile
П.П Имайте предвид, че малко изсушава косата и не трябва да се прилага често.

# 171
Candy_girl нали се сещаш че като падне това кафявото,ще остане оранжево. Дали не е по-добре да замажеш с някакъв цвят докато дойде време за следващо боядисване

# 172
Здравейте момичета, аз съм малко начинаеща в самостоятелното изрусяване. Преди години се боядисвах на фризьор с боя в цвят светло русо с меден оттенък, помня, че само веднъж ме обезцветиха, впоследствие израсналите корени и цялата дължина бяха третирани само с боя. Нямам представа какъв е бил оксидантът. В момента косата ми е обезцветена, но корените са с естественият и цвят - кестеняв, искам да постигна цвят 10.4, дали би станало само с боя и съответно с какъв оксидант трябва да се съчетае? Имам и бели коси и при последното обезцветяване на корена той стана почти бял. Фризьорката не ми казва конкретен процент, който използва, а и доколкото знам,  с обезцветител се прилага определен процент оксидант, с боя - друг.

# 173
  • София
Много зависи каква боя ще използвате. Аз съм с тъмен корен 5  и изсветлявам само с боя до 10.
Но аз използвам силно изсветляваща серия на Oway, като окислител лятото само с 9%, а зимата добавям и малко 12%

# 174
Ясно. Много благодаря. Аз се колебаех между 6 и 9 процента, но явно минимум 9 трябва. Така ще пробвам първо, че косата ми е слаба и с 12 ми се струва рисково. Мерси отново.

# 175
  • на майната си
Здравейте, момичета, имам нужда от малко консултация.
От кои безамонячни бои, ниво 8-9, сте доволни? При мен с Андреа и Олиосета не успях да харесам цвета - или зеленее или жълтее. След няколко месеца на новата Олиосета, установих, че косата ми по дължините е накъсана. Вчера се ядосах и взех една дрогерийна L'Oreal Excellence 8.1 Natural Ash Blonde и всичко е наред - косъма е запечатан, няма го накъсването по дължината - та вие от кои марки сте доволни?

# 176
  • Марс
Аз, лично, от нито една безамонячна не съм доволна. Не са за моята коса - накъсва се. Ползвам си амонячна и съм доволна. Но това е за моята коса Simple Smile

# 177
И аз предпочитам амонячни, на принципа на изпробваното и рафинираната захар, която смятам в малки количества е по-бвзвредна от химическите подсладители.

# 178
  • на майната си
Благодаря, може и амонячни да споделяте, от които сте доволни - да си имам по-широк избор за проби Simple Smile.

# 179
Аз харесвам ето тази:

Взела съм си 1 л. оксидант (аз ползвам 6% и смесвам 1:1 с крема, нищо, че по указания е 1:1,5) и смесвам 2/3 9-ка с 1/3 8-ца, но моята естествена коса е светла, не целя изсветляване повече от един тон, а повече държа да покрия белите коси.

Понякога я сменям с Лакме Колаж, но от нея слагам само 9-ка, със съвсем малко 8-ца, заради белите коси, че при нея резултатът е по-тъмен, но и Лакме-то излиза по-скъпо, защото боята е 60 мл., а тази по-горе, която е амонячна е 100 мл.

Общи условия

Активация на акаунт