Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 13 711
  • 248
  •   1
Отговори
# 195
Дължините са обезцветени 😀 Сигурно ще има драстична разлика корен-дължина ама не знам дали мога да си позволя лукса да тонирам дължините, тъй като последните пъти се боядисвах при фризьорка и честно казано косата ми стана сто пъти по-зле, много изтощена и накъсана.

# 196
В такъв случай смятам и с 12 ше има разлика.

# 197
Боите Колестон са много силни, какъвто е цвета на картинката, това става. 9 е достатъчно…..и само корен, без да разнасяте по дължините. Аз така си изгорих косата- правех се с 12.03 с 9 - получаваше се перфектен цвят, но винаги ми оставаше по малко боя и аз все си казвах хайде малко да освежа надолу и след година косата ми беше тотал- щета……Това е 12.03 с 9, естествената ми коса 6-ца

# 198
При мен резултата с Колестон е много далече от мостреника. Ползвала съм 12,81, 12,96 и 12,11 в различни комбинации. С 9ка оксидант в корена ставам жълта или рижа. С 12ка оксидант и добавени коректори  става по- добре в корена, но пак е на ниво 9-10. Естествената ми коса е 5ца.

# 199
  • София
В корена е желателно да се сложи чист цвят и то един тон по-тъмен от дължините. Например при Наталка - 10 или 11.

# 200
Идвам и тук да похваля серията на Редкен All soft. Имах мостра от поръчка и много ми допадна, затова си купих шампоана и балсама. Косата ми стана осезаемо по-мека и с много блясък. Доволна съм, дано така си остане и с последващата употреба.
Скрит текст:

# 201
  • София
Разполагам с Oway 9.0, 10.3 и оксидант 9%. Моля за съвет дали мога да ги съчетая и какво да добавя, за да избегна оранжавеенето и да постигна една идея по-светъл цвят.

# 202
Идвам и тук да похваля серията на Редкен All soft. Имах мостра от поръчка и много ми допадна, затова си купих шампоана и балсама. Косата ми стана осезаемо по-мека и с много блясък. Доволна съм, дано така си остане и с последващата употреба.
Скрит текст:

С какво се боядисвате?

# 203
Не е боя, правя кичури с блондор.

# 204
  • София
Разполагам с Oway 9.0, 10.3 и оксидант 9%. Моля за съвет дали мога да ги съчетая и какво да добавя, за да избегна оранжавеенето и да постигна една идея по-светъл цвят.
Ами просто е - не слагаш тази боя 10.3. Купи си 9.1 или 10.1.
Аз слагам даже 9.11

# 205
А бихте ли ми казали мога ли да пропусна блондора в корените, ако целя цвят 10.4. Боядисах се сама с Пермес 10.0 и 10.4 в равни части, с оксидант 9 %, но дължините ми са обезцветени, а корените не бяха (може би са към 5 или 6, имам и бели коси) и при тях се получи по - тъмен ръждив цвят. Дали да увелича процента на оксиданта следващия път или би могло да се получи и ако коригирам само съотношението на двете бои?

# 206
Херцогиньо,ти не беше ли с доста по-дълга коса?
С каква боя се боядисваш? Обикновено 10.3 е златисто,но знае ли човек...Ако е така,зарежи я.

Ваяна,a дали само с 10.1 няма да ти се получи цвета?!
Ако белите ти коси са под 30%,много вероятно е да стане.
10.0 е с жълт,червен и син пигмент,10.4 е мед(жълт и червен пигмент),натуралната ти коса е 5-6 ниво,т.е. червено-жълт пигмент...трудна работа

# 207
Благодаря много за предложението, Ванеса.
Аз от пепеливата гама се отказах заради трудната поддръжка на корените, лесното отмиване и факта, че в крайна сметка не ми и отива. Реших, че оранжевите тонове са по - близки до мен и по - лесно достижими, но в крайна сметка пак стигам до неприятния цвят, подобен на този след обезцветяване. Ще опитам и твоя вариант, бях изключила изцяло тази опция.

# 208
  • София
Ванеса, да, бях, за съжаление от две години се боря с косопад и я отрязах, за да намаля психологическия ефект от вида на количеството паднала коса. Това е и основната причина да сменя и боята. Досега ползвах услугите на фризьор, но след някои разочарования, реших да взема нещата в свои ръце. Досега ме боядисваха с Inoa, била щадяща, дрън-дрън... Последните два пъти занесох моя боя Oway 9.0 с оксидант 9% и един плекс - разреди с вода оксиданта, не сложи плекса... Така трябвало... корените ми стнаха по-тъмни...абе...
И затова питам, защото нямам опит.
Благодаря за съвета, ще я зарежа 10.3, но не знам какво да взема.
Искам една идея да съм по светло руса, но да не жълтея...

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 10:52 от босоногата херцогиня

# 209
В последно време се боядисвам с 9.13 на Олиосета и съм доволна, някаво светло бежаво става. Преди  се правех с  9.1, пак само корен, но с времето започна да изглежда като побеляла косата ми. Не знам ако смеся 9.1 и 9.13 дали няма да се получи също хубав цвят.

Общи условия

Активация на акаунт