Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 13 709
  • 248
  •   1
Отговори
# 210
Ваяна,като сложиш пепелен нюанс върху ниво 5-6 не означава че ще станеш пепелява.
Твоята коса е с доста оранжев пигмент,като сложиш допълнително оранжево какво ще стане?!
Затова си мисля, че 10.1 ще изсветли достатъчно твоя корен и ще убие част от оранжевото.Желаният ти цвят не е толкова наситено оранжево,все пак

Херцогиньо,съжалявам за случващото се.Косата първа реагира на неволите на организма,загледай се там.
На въпроса, Лореал и Вела са табу за мен,колко разочарования съм имала с тях,в къщи,на фризьор...не ща да ги видя,поне докато съм руса
Аз не разбрах само,какъв цвят целиш.На снимката косата ти оранжавее,ти не искаш да жълтее.
Какъв ти е натуралният цвят,основата.И какъв цвят искаш да постигнеш?

maq-mi,тройката в 9.13 е само допълнителен пигмент,за тониране,или по-точно,за замазване.С времето се измива,както и единицата,остава само изсветленото.
Като смесиш двете бои ще се получи същият цвят,но леко по-тъмен и по-пепелив.След време пак ще остане само изсветленото.Тонирай по-често с цвета,който ти харесва,той ще се наслоява и няма да избива това белезникавото.

# 211
  • София
Ванеса, благодаря! Жълтее, оранжавее... явно използвам неправилно тези думи... казах ти, че не разбирам много...
Естественият ми цвят е кестеняв. Искам да постигна някакво русо, но не бяло русо, така че да не личат много белите коси.
Нещо подобно

Или

# 212
Мерси, Ванеса, разбрах, ще опитам с 10.1 следващия път.

# 213
Хора, косата ми е суха като хартия. Силно изрусена с блондори, кичури и т.н . Дайте някаква идея за SOS терапия. Сложих масло малко в краищата тази сутрин. Също така и капе, но честно казано сухотата ми е приоритет.

# 214
Съжалявам, ножица.

# 215
Само ножица

# 216
Аз съм много доволна от garnier damage eraser 10 in 1, поне на вид и усещане прави доста прилична моята коса, която е обезцветена след многогодишно боядисване в тъмно кестеняво. След изкъпване, ако не се намажа, положението е много зле и ми е ясно, че по - скоро маскира проблема, но върши работа, ако човек не желае подстригване иззяло.

# 217
Херцогиньо,да речем,че основата ти е 6,дължините ми изглеждат като на 9.3.
Двете снимки,които си показала са много различни.Първата са тонирани кичури,със сигурност,втората да речем изсветлявана във времето,но си е златисто по дължините.
Ако искаш еднакъв цвят от корен до върха,вземай 9.0+10.1(пепел)+9% оксидант.Обаче, увеличи пепелта примерно,30гр. 9.0+45гр.10.1+110-150гр оксидант(в зависимост колко светъл и прозрачен искаш да е цвета).С времето ще се изсветли равномерно.
Ако обаче искаш тоя дълбок корен като на снимките,ще трябва да препигментираш и допълнително да ториш корена.
Вероятно няма да ти се получи от първия път,но ще нагаждаш според цвета.Така е с домашното боядисване.

# 218
  • София
Ванеса, огромно благодаря! Последен въпрос. Цялата коса ли да намажа или само корените?

# 219
Като за първи опит аз бих започнала само с корена.
Като измиеш и изсушиш ще имаш една стартова база,от там ще знаеш кое как ти действа и какво трябва да промениш..
Ако коренът се получи твърде светъл,за момента го тонирай/потъмни.Следващия път ще увеличиш 9-ката или ще намалиш %-та на оксиданта.
Ако коренът е по-тъмен от желания цвят,следващия път вдигай количеството на 10-ката,за сметка на 9-ката.Аз не бих вдигала %-та оксидант,според мен ще стане прекалено светло.
Като направиш опит, сподели снимка да видим какво се е получило и какво да промениш,ако се налага.

# 220
Мамалина, търсете спасение в златна рибка: няма да е евтино, но вярвам, че има: керастаз, l'alga и др яки марки.

# 221
  • София
VanessaDE, искам да се обърна лично към теб Blush

От години използвам Oway, като боядисвам само корен ( естественият ми цвят е ниво 5  )
Това ми е формулата: - 90.3 (20ml) + 0.0 (20ml) + окисл. 9% vol (80ml)
Напоследък обаче не успявам да изсветля достатъчно корена, дали да добавя 12% окисл или да седя повече ( в момента седя около 50мин), слагам и плекс в сместа.?

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 13:40 от Silver_Mist

# 222
  • София
Днес за пръв път слагам коректор 0.1. Стискайте палци!
Ами стана тя каквато стана. Озовах се с оригиналното ми кестеняво, дето не го бях виждала от 30 г. Цветът е хубав, но аз си представях подсилено 9.1.

Последна редакция: пн, 24 ное 2025, 14:00 от Rockstar

# 223
Ползвате ли още Плекс? Аз имам вкъщи, но нали напоследък имаше много противоречиви мнения и скоро не съм слагала.

# 224
  • София
Ей сега изрових един плекс балсам от дъното на шкафа. Ще го хвърлям.
Аз си накупих продукти на Sasha care - френска марка, много хубава.

Общи условия

Активация на акаунт