Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 13 989
  • 255
  •   1
Отговори
# 60
  • В полите на Пирин планина
И аз съм на мнението на Ванеса за нюансите на русото и за подбирането им спрямо натюрела.

Не знам доколко естествена бяла/сива коса би била податлива на тониране, само с тонер, без оксидант. Аз си мисля за семи-перманентни бои като Diarichesse или Dia на Лореал профешънъл.
Да се мажеш с най-ниския оксидант. Но виждам, че в тези бои 9-ките са най-светлия нюанс, та не знам дали няма да стане доста по-тъмно от сегашния цвят, което не би било непременно лошо или грозно.
Но то е логично да са такива нюанси, защото и в 9-ките няма много пигмент и на бяло/сиво почти не хващат. От личен опит го казвам, защото аз смесвам с 8,00 с някаква бежова 9-ка, за да ми се оцветят белите коси и винаги правя препигментация около слепоочието, където все ми светват белите коси.

# 61
А знае ли някой дали мога с тониране да постигна тъмнокестенява основа и да запазя кичурите? С обливка от боя и оксидант+балсам  няма ли да стане?

# 62
А знае ли някой дали мога с тониране да постигна тъмнокестенява основа и да запазя кичурите? С обливка от боя и оксидант+балсам  няма ли да стане?
За мен добро решение е няколко пъти да вкараш кестеняви кичури. Според мен ще се освежи цветът и със сигурност ще стане по-добре. Пак казвам, че това е мое мнение Simple Smile Аз също съм го правила.
Нека и другите да споделят. Може някой да даде по-подходяща идея.

# 63

Косата ми не е блондирана никога. Само с боя е. Искам да я уеднаквя. Какви варианти можете да ми предложите?

# 64
За мен добро решение е няколко пъти да вкараш кестеняви кичури. Според мен ще се освежи цветът и със сигурност ще стане по-добре. Пак казвам, че това е мое мнение Simple Smile Аз също съм го правила.
Нека и другите да споделят. Може някой да даде по-подходяща идея.

С какъв номер боя?

# 65
Ако имаш някаква снимка от тогава, пусни я, aDream. В събота съм на фризьор, ако ми хареса ще му каже да го направим

# 66
Кичурите ще променят цвета си,неизбежно е.Освен ако,идеята не е да се потъмнят и кичурите.

За да създадеш основа за по-нататъчно оцветяване,трябва да вкараш червено и жълно,за да запълнят пукнатините в косъма,т.е. липсващите пигменти,които изграждат цвета(червен,жълт и син).
Системата е много сложна и ако не си готова на провали,то не се захващай сама с тази задача.

Аз нямам проблем с провалите и смело тествам знанията си.ДПШ-а,содата и другите "цветосвалячи" са на линия.
Имам бои и тонери,маски и пигменти,та мога да си правя експерименти на воля.
Не робувам на цвят и прическа.Каквото ми хареса в даден момент,това правя,сама.
300 Евро даде колежка преди месец за кичури,т.е. недоразбран балеаж...еми няма да ги дам...

mamaLina утре ще снимам към момента как е цвета

# 67
Ако имаш някаква снимка от тогава, пусни я, aDream. В събота съм на фризьор, ако ми хареса ще му каже да го направим

Ще трябва да потърся, но със сигурност не съм си снимала само косата Grinning. Трябва да е някоя от онзи ми период, в който да се вижда и косата Simple Smile

# 68
Черен Gliss е моят. Щом мога да се къпя без да позлвам балсам или маска....за мен и моята коса е най-добрият.
Каква ьви е косата-гъста или рядка?

# 69
Тънък косъм, не много гъста, но не и рядка.

# 70
Блондита с дълбок корен има ли с побелели коси сред вас? Всеки път,когато сложи по-тъмния цвят в корена да покрият израстналото сиво, при измиване ми потъмнява целите дължини... И не мога да измисля как да измивам?!?! А сега съм прясно изсветлена и така ми харесва,не искам да потъмняват дължините...

Въпросът с оранжеви и жълти оттенъци го решавам напоследък с розово: става едно такова студено розово в различни нюанси, тъй като съм на кичури - и ми харесва, по-интересно е.

# 71
Блондита с дълбок корен има ли с побелели коси сред вас? Всеки път,когато сложи по-тъмния цвят в корена да покрият израстналото сиво, при измиване ми потъмнява целите дължини... И не мога да измисля как да измивам?!?! А сега съм прясно изсветлена и така ми харесва,не искам да потъмняват дължините...

Въпросът с оранжеви и жълти оттенъци го решавам напоследък с розово: става едно такова студено розово в различни нюанси, тъй като съм на кичури - и ми харесва, по-интересно е.
с розов пигмент ли имаш предвид?

Ох, на мен не ми харесва косата ми да има розов отенък...Ще заложа на жълт и златист вероятно.

# 72
крайно бягам от златното, правя го нещо между бледо оранжево и студено розово.
използвам 0.66 на андреа, което е violet, а при мен става розово, или последно тази киселинна гланц боя на лакме в цвят розов кварц, защото върху прясно изрусената ми коса 0.66 стана ярко лилаво, а и оранжеви по-ярки части имаше, и трябваше да туширам и поизравня. много харесвам киселинни бои - тази и диалайт за такива, диалайт на мен не ми хваща цвят, но тази на лакме беше супер.

# 73
Момичета,махнах русото .
Сложих кафяво като оставихме тънки руси кичурчета , по-скоро хайлайт в косата. В начало ми беше странно да се гледам с тъмната коса,но вече свикнах .Тъжно ми е ,защото знам колко пари и време вложих в това да бъда руса ,но явно не е за мен ,поне не на този етап. Все излиза оранжеви нюанси като пада боята и това ме влудяваше и като цяло това е единствената причина да махна русото.
П.п. не гледайте грима ми,махнах миглите и развалих очната линия ,да не се чудите защо съм като клоун 😃[img width=450

Последна редакция: нд, 01 юни 2025, 20:31 от Radii❤️

# 74
  • В полите на Пирин планина
Чудесно ти стои тъмното!

Общи условия

Активация на акаунт