Боя за коса - Blond54 - Клуб на блондинките

• 4 740
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Vanessa, моят цвят е между 4 и 5. Боядисвам корена със 7, но става по-тъмен според мен и избива червено-оранжево.

# 46
  Здравейте!Косата ми е боядисана последно с 10.0 и 10.1 на Олиосета, но не ми допада цвета.С кой номер мога да премахна това,или друга марка безамонячна боя?

# 47
Ето бурната ми несресана грива сутрин - Ванеса, ти как би тонирала такава полубяла коса ?

# 48
Момичета, много си харесах този цвят - перлено русо. Бързо ли се отмива и какво ви е мнението изобщо?

# 49
  • София
Според вас възможно ли е боя да предизвика косопад? Дълго време ползвах една марка боя и имах страшен косопад. От няколко месеца ползвам друга марка и определено забелязвам разлика. Не знам дали би могло боята да е причината или е чисто и просто съвпадение Thinking

# 50
Forest, бързо бягам от такъв цвят. Това много състарява. Трябва да си млада, без бръчки, с идеална кожа и винаги с прическа, с лъскава коса, за да стои този цвят хубаво на някого.
Разбира се, това е моето мнение.
Отдалече изглежда като сиво и поне аз, не съм виждала жена, на която да й стои добре - винаги качва годинки отгоре.

Отскоро даже отгоре си я потъмнявам, точно защото и моята става прекалено светла. Не знам каква е тази мания с бяло русо.

МамаЛина, аз бих матирала с леко розово или с бежаво, дори карамелено. Много е бяла твоята. Моята също доста се изсветли и мислех и аз да вкарам някой лек цвят като горните мои предположения. И понеже с карамелено и бежово скоро съм била, се чудех дали да я направя с леко розово нюанс. И с такъв съм била, но много отдавна. Стоеше супер.

# 51
Forest, бързо бягам от такъв цвят. Това много състарява. Трябва да си млада, без бръчки, с идеална кожа и винаги с прическа, с лъскава коса, за да стои този цвят хубаво на някого.
Разбира се, това е моето мнение.
Отдалече изглежда като сиво и поне аз, не съм виждала жена, на която да й стои добре - винаги качва годинки отгоре.
Абсолютно!
Била съм скандинавско бяло русо в под 40-те. Беше върховно.
Сега (50+) ако доближа този цвят до лицето си приличам на старица (а в лице съм доста прилично запазена). С напредването на годинките по-топлите нюанси са определено за предпочитане.

# 52
Аз предпочитам топли нюанси. Днес правим 10.33 Oway - супер златно русо, идеално за черните ми очи и бяла кожа.

# 53
.

Последна редакция: пн, 26 май 2025, 14:22 от SHE_IS

# 54
Благодаря момичета. На 28г съм, но не искам да ми слага допълнителни годинки. Аз не харесвам за себе си сиво русо, а по-скоро идеята ми беше да не е златно, но не и пепеливо

# 55
  • София
На мен ми харесва цветът на показаната снимка - повече има леко розовко, отколкото сиво (поне на моя монитор Simple Smile. Така нареченото бебешко русо го виждам аз. Супер трудно постижимо е обаче, а и поддръжката не е лесна.
Иначе съм съгласна напълно, че бялото и сивото са супер изкуствени и демоде. А и не отиват грам на нашия цветотип тук на Балканите. Аз също дълги години се мъчех да матирам и да премахвам всячески медните и жълти нюанси, докато не установих с годините, че те просто си ми отиват. Както се казва - природата си знае работата Simple Smile

# 56
Да, шоколадка - и при мен има нещо розовичко и това ми харесва. Но искам цвят който да се поддържа по-лесно без матиране и явно ще си остана на по-златистите тонове. Може ли да видя твоята коса?

# 57
  • София
Да, шоколадка - и при мен има нещо розовичко и това ми харесва. Но искам цвят който да се поддържа по-лесно без матиране и явно ще си остана на по-златистите тонове. Може ли да видя твоята коса?
Нямам актуална снимка в момента, но е много светло бежово русо. Обикновено ползвам боя с V в номера, т.е виолетов пигмент, за да "убие" жълтото. Естествената ми коса е 6-ца, но си има упорит меден/червеникав оттенък. Сега честно казано предпочитам да ми "жълтее", отколкото да "сивее". С топли кафяви очи съм и жълт поддтон на кожата, та сивото ми е пълен антипод Stuck Out Tongue Winking Eye Обаче нали все винаги искаме това, което нямаме..

# 58
mamaLina като гледам кожата ти е като моята,та за мен няма 2 и 2.Аз съм за бежово или златисто-бежово.
Какъвто и цвят да избереш,трябва много да внимаваш.Косата е много обезцветена и ще поеме по много от всичко.Зависи какъв цвят ще сложиш,но непременно на много влажна коса тонирай.Сухата коса поема безумно много пигмент
Задължително трябва да има малко червено и жълто в тонера,за да запълни липсващите пигменти и да заздрави косата.Пепелните нюнси са рисковани на такава коса.

Forest Flower от блондирана коса всичко се измива много бързо.Но пък на блондирана коса и виолетов балсам да сложиш,пак ще хване.

Днес гледах една жена със силно блондирана коса,цвета близо до показаните.Стана ми жал за нея.Не знам кое е налагало толкова брутално да се изсветлява.Косата беше ужасно накъсана,екстеншъните си личаха.Беше замазала с гел или пяна,но изглеждаше ужасно...Но,беше скандинавска блондинка...трагедия.

Не ми се сърдете,но в живота си съм виждала само една българка,на която такова скандинавско русо и е отивало.Нашата натура,кожи, и изобщо манталитет не понасят такива цветове.А и косите ни не издържат дълго на това издевателство.
За мен,натурално русо,карамел,бежови нюанси са много по подходящи за нашата раса и натюрел.Но,всеки сам решава как да третира косата си

# 59
Благодаря за отговорите. Хора, при мен голяма част от косата е бяла, която реално се смесва с кичурите и се получава този цвят. А аз от 20 години съм със супра, нищо друго не съм правила косата си. Сега е за подстригване и нови кичури, но като цяло, е здрава и много гъста, ненакъсана. Снимката е много лоша, защото е в най-рошавият вариант, без дори четка и стайлинг, говорим за чуплива коса. Ако продължа да правя кичури, после може ли с червено и жълто в тонера да докарвам сама златисто-бежов цвят? Или да си ударя една боя /но идеята ме плаши малко, защото моята коса расте адски бързо.Реално искам да постигам нюанса само с тониране. Възможно ли е това?

Ванеса, може ли снимка на твоя цвят?

Последна редакция: вт, 27 май 2025, 09:53 от mamaLina

Общи условия

Активация на акаунт