🌹 Ергенът 🌹 сезон 4, тема #12: от вторник до четвъртък, 20:00

• 113 739
  • 2 320
  •   1
Отговори
# 2 160
Синтия да се радва ,че не я показваха много , голям резил е.

# 2 161
Възможно е Росица да е много по-духовно извисена от другите участнички, но това не си пролича в социалните ѝ умения. Няма как да знаем колко е образована Роси. Въпросът е, че не се адаптира към средата. Все пак не е дете.
Не е нужно да приглася на Ана Мария. Ако има да каже нещо, да го каже ясно. Свиване по кьошетата и хейт не вършат работа. Или да си подвие опашката и да е в групата, или да си каже какво я дразни. Какво е очаквала, хиените да не ѝ се нахвърлят ли?
Да уточним, че яко се филмира за всеки един от ергените. Без ясна представа в какъв формат е влязла.

# 2 162
  • в сърцето на един мъж...
Е то не е задължително да влиза в монтажа, видяхме книги на масата или в ръцете им. Не знам, за мен има някакъв проблем, но той не е в липсата на комуникация, а по-скоро в проблемите, които има самата Росица - тя си каза, че е несигурна и че се чувства зле. А такъв човек много лесно може да изпадне от социалната група. Да, трябва да поработи, за да придобие увереност, но не мисля, че грешката е в нея и тя е проблемната. Има такива аутсайдери, които просто няма как да се приобщят към определена среда. И честно казано на нейно място и аз не бих се приобщила към показаната група. Не защото са ми под нивото, ами няма нищо съществено, което може да се говори с тях.

# 2 163
Възможно е Росица да е много по-духовно извисена от другите участнички, но това не си пролича в социалните ѝ умения. Няма как да знаем колко е образована Роси. Въпросът е, че не се адаптира към средата. Все пак не е дете.
Не е нужно да приглася на Ана Мария. Ако има да каже нещо, да го каже ясно. Свиване по кьошетата и хейт не вършат работа. Или да си подвие опашката и да е в групата, или да си каже какво я дразни. Какво е очаквала, хиените да не ѝ се нахвърлят ли?
Да уточним, че яко се филмира за всеки един от ергените. Без ясна представа в какъв формат е влязла.
То всяка нападаше всяка по едно време. Даниела срещу Диана, Мартина срещу Даниела, АМ срещу всички, Клаудия срещу Люба, Синтия срещу Ферай, Косара срещу Даниела… Всички се изтупаха и продължиха напред… За какво да си го слагат на сърцето? Аз ако се депресирах всеки път като някой ми каже нещо накриво, нямаше да мога да функционирам като човек. 😁

# 2 164
  • Някъде там...
Има си хора, които са социално неумели, интровертни. Аз също много трудно се приспособявам в група. Ако е работна, нямам проблеми.  Но за социални умения, дори на тези години, никаква ме няма, все съм някъде отстрани. Тежи ми, натоварва ме, напряга ме. В предаване като Ергенът обаче няма да вляза.
Росица ми изглежда постоянно вътрешно напрегната, притеснена. Не може да се отпусне. И затова изглежда смотана. А булитата не прощават на такива, особено ако са в глутница. В подобна ситуация аз лично я разбирам защо реши да се изолира. Предполагам и, че не й се случва за първи път да попадне в подобна ситуация. Отделно, струва ми се, че използва доста англицизми, което вероятно също предизвиква реакция у останалите.

# 2 165
Е то не е задължително да влиза в монтажа, видяхме книги на масата или в ръцете им. Не знам, за мен има някакъв проблем, но той не е в липсата на комуникация, а по-скоро в проблемите, които има самата Росица - тя си каза, че е несигурна и че се чувства зле. А такъв човек много лесно може да изпадне от социалната група. Да, трябва да поработи, за да придобие увереност, но не мисля, че грешката е в нея и тя е проблемната. Има такива аутсайдери, които просто няма как да се приобщят към определена среда. И честно казано на нейно място и аз не бих се приобщила към показаната група. Не защото са ми под нивото, ами няма нищо съществено, което може да се говори с тях.
Да де, Geia, обаче не можем все да сме в среда, която ни е приятна… Интелигентен човек си и го знаеш. Социални същества сме и ни се налага да се адаптираме към всичко - неприятни роднини, гадни съседи, досадни колеги… Ако пък на Росица толкова не ѝ изнасяше обстановката - да беше върнала роза и това е. Самият факт че стои вътре и демонстративно се цепи, за мен говори за дълбок проблем и/или някаква стратегия… В риалититата жертвите винаги излизат победители.

# 2 166
  • България
Догодина да не взимат такива като Синтия и Косара, които си мислят, че са най-най, най-уникални, най-интересни, всички ги копират и имитират, всички са под тях. Това поведение е типично за тийн годините, а не за жени над 20.

# 2 167
Скрит текст:
Скрит текст:
То всяка нападаше всяка по едно време. Даниела срещу Диана, Мартина срещу Даниела, АМ срещу всички, Клаудия срещу Люба, Синтия срещу Ферай, Косара срещу Даниела… Всички се изтупаха и продължиха напред… За какво да си го слагат на сърцето?
Аз ако се депресирах всеки път като някой ми каже нещо накриво, нямаше да мога да функционирам като човек. 😁
Така е, например на хората със социална тревожност не им е лесно, трудно фукционират в група. Не понасят критика, дори един поглед накриво може да ги събори емоционално. Живеят в постоянен, често неосъзнат страх, да не се изложат, да не се унижат и провалят пред останалите. Не искам да слагам диагнози, но малко на това ми прилича. Може да е искала да се предизвика, да излезе от зоната си на комфорт, влизайки в Ергена.

Възможно е Роси да има проблеми при адаптирането към групи от хора, но Ергенът не е мястото да се предизвиква. Прекалено амбициозно е.

Миналата година нали имаше една участничка, която беше парфюмен експерт? Добре ѝ се получи участието, най-вече, защото другите бяха инструктирани да не ѝ се заяждат. Беше включена с терапевтична цел.

# 2 168
Да де, Geia, обаче не можем все да сме в среда, която ни е приятна… Интелигентен човек си и го знаеш. Социални същества сме и ни се налага да се адаптираме към всичко - неприятни роднини, гадни съседи, досадни колеги… Ако пък на Росица толкова не ѝ изнасяше обстановката - да беше върнала роза и това е. Самият факт че стои вътре и демонстративно се цепи, за мен говори за дълбок проблем и/или някаква стратегия… В риалититата жертвите винаги излизат победители.

Да, така е, права си, че не можем да сме все в среда, която ни е приятна, но ако ни е неприятна, можем да минимизираме щетите. А според мен тя не върна розата, защото й се иска да е обичана. За мен тя е от жените, които наистина търсеше любов. Е, верно с Виктор трудна работа, после с Васил също, но видяхме като говори с Мартин, как се отвори. Тя е според мен човек, който трудно се отваря към такъв тип отношения. Мартин е врял и кипял и успя да отвори черупката. Може и да има перла там, за някой, който знае как да отвори мидата. Може да е проблем, може да е стратегия. Факт е, че тя сама си призна публично, че е несигурна и иска да работи над това. А и аз си мисля, че ако е гледала друг тип Ерген, тя е очаквала нещо съвсем различно, не това, което ние виждаме в нашето издание на предаването. Да не говорим, че тя в съзнателните си години, когато е трябвало да добие увереност, е раснала в съвсем друго общество.

# 2 169
На мен ситуацията с Росица ми напомня на Александра от първи сезон… Всички в къщата казваха, че тази жена не е наред и нарочно се изкарва жертва, ние не вярвахме… Е, някакви месеци по-късно влезе в едно друго риалити и се оказа абсолютната истина. Тя постоянно беше в истерия и после се жалваше колко лоши били другите, а тя нищо не била направила.  

По-скорошен (и по-екстремен) пример е Марио от Биг Брадър… Всички го навикваха, а после се оказа, че за всяко нещо е имало провокация. Пример - те вечерят, той отива до масата, пожелава им да им е сладко и п*рди звучно, докато се хили дебилно… Съответно съквартирантите почват да му викат “Махай се, беее”… Само че в монтажа не го дават как п*рди, а почва все едно те го навикват от нищото. В последствие той сам без да иска се издаде, че многократно ги е псувал, а това не го бяха излъчили.

Не казвам, че умишлено се бута някой. Просто на всяка продукция ѝ трябва жертва… Предизвиква много коментари и зрителски интерес, затова работят в тази насока. Проблемът (ако си участник) е, че не знаеш каква роля са ти отредили преди да влезеш. 😁

Последна редакция: пн, 05 май 2025, 13:09 от Lilly_85

# 2 170
Безспорна полза от участието на Роси беше да се види ясно прикритата до избухването същност на Косара. Иначе царствена, неповторима, от всеки ерген роза, а щеше да обърне масата.
Също артистичните момички с поканите как пощуряха от слух за опит за целувка. Нещо не им се вписа в техния си сценарий и се надбягваха да разнасят “случая” и да подгонят Виктор да му държат сметка.
Иначе като жертва на сезона виждам Виктор.

# 2 171
Изгледах отчасти надкастовете със Бранка и Синтия. В този формат имат проблем с дължината. Според мен те не бива да са повече от 60 мин. защото не се концентрира инфото, а се размива. Ще се върна на тях в края на коментара. Оказа се, че имам позната, чиято дъщеря учи в актьорския клас на Синтия и сподели някои неща, които според мен са важни: Ръководители на класа са Теди Москов и Валентин Танев, преди време третия преподавател е бил и Роберт Янакиев. Любен Гройс е частен университет с доста добри и известни преподаватели. Почти двойно по - скъп е от Натфиз. Синтия била много работлива, обичала това, което прави, мечтаела да продължи образованието си в чужбина. Имала силно изявен комедиен талант и е харесвана много от Москов. Знае перфектно 3 езика освен български, свири и танцува добре. Сменяла е училища не заради лошо поведение, а защото в началото е учила в училище за чужденци - баща и е грузинец  и е живяла до някакво време извън Бг. Много прецизно е изучила правилен български. Средното си образование продължава в бг училище и е имала конфликти защото са я обиждали и тормозели съучениците и за произхода. Вероятно за този род стълкновения говори в надкаста. Също така от известно време работи защото смята, че трябва да е самостоятелна и да плаща таксите за образованието си сама. Често пътува в Европа за да гледа даден спектакъл или концерт. Семейството е с добри финасови възможности и са близки помежду си.
Относно нейният надкаст мога да кажа, че в първата си част научих доста неща от кухнята ( втората част беше много хаотична) на сезона. Изобщо не смятам, че Синтия толкова е хейтила, просто препотвърди мненията в нашата тема относно Виктор и Васил - та тук точно така се коментират характерите им. Единия е инфантилен и непорасъл, другият роботизиран. Изненада ме, че даде някакъв кредит на Даниела, независимо че са крайно различни като позиция в живота. И това ми стана симпатично. Разбира се , имаше изхвърляния относно себе си, но по - скоро ги отчитам като част от възрастта и - 22 / 23 год. Изненада ме много избора на филми, които гледа. Ами това е много голяма рядкост сред младите и евала! Мисля, че Ергена е просто една кратка спирка в живота на Синтия и че тепърва ще постига успехи в професия и личен план, ще помъдрее за разлика от много други участнички в този формат.
Относно Надкаста на Бранка: Определено по - симпатична ми стана, изглежда чувствителна, доста объркана по детски. И мисля - травмирана от предишна връзка или някакви събития, които се отразяват на характера и още не са смелени. Там гледах до средата - след това ми стана скучно. Това са моите 5 стотинки по темата.

# 2 172
Не казвам, че умишлено се бута някой. Просто на всяка продукция ѝ трябва жертва… Предизвиква много коментари и зрителски интерес, затова работят в тази насока. Проблемът (ако си участник) е, че не знаеш каква роля са ти отредили преди да влезеш. 😁

Да де, ама нея я вкараха в миманса и почти не са показвали ролята й на жертва. Само чуваме от тук и там, че била истерясвала и й имало нещо. Не съм гледала предни Ергени, на мен това ми е първото предаване и се загледах в интерес на истината заради Мартин. Но не виждам червени флагове при Росица, докато при няколко от дамите направо свети в мораво червено. Но ще стане ясно като излезе Simple Smile

# 2 173
Да де, ама нея я вкараха в миманса и почти не са показвали ролята й на жертва. Само чуваме от тук и там, че била истерясвала и й имало нещо. Не съм гледала предни Ергени, на мен това ми е първото предаване и се загледах в интерес на истината заради Мартин. Но не виждам червени флагове при Росица, докато при няколко от дамите направо свети в мораво червено. Но ще стане ясно като излезе Simple Smile
За подчертаното съм много съгласна… Почти всички са ходещи червени флагове. Но те и тенденциозно се подбират такива… Ако някакви нормални, средностатистически жени влязат в едно подобно предаване, зрителите ще умрат от скука. 🙂 Да не се лъжем - всички сме тук за сеира. Любов е ясно, че няма да излезе.

# 2 174
  • София
Ама и Клаудия ли е била с покана? Аз уж гледах бързите срещи, това не съм разбрала? Нали Бранка много настояваше, че е единствената специална с покана?

Роси ми е симпатична, но е добре да усвои някакво социално мимикриране, да може да разменя по няколко думи с всякакви хора и да се плъзга над евентуални конфликтни ситуации. Аз самата съм интроверт и би ми било много натоварващо да съм постоянно с някакви хора около мен, но гледам да си спестявам разправии за глупости. Пригласяш им там на празнословията и не си го слагаш на сърце.

Общи условия

Активация на акаунт