Запушени тръби

• 497
  • 9
  •   1
Отговори
Здравейте, след година и 4-ри месеца опити за забревенявате със мъжи си , нямаме никакъв резултат.Днес бях в болница надежда за цветна снимка .Бях без упойка , не ме е боляло,понеже бях че настроила на ужасна болка.Резултата е «Двустоанно се наблюдава хидросалпингс,без пропускане на к.м».
Дали някой е имел същия резултат, какви бяха действията ви и дали има някой забременял след това.Благодаря 🕊

# 1
  • над кукувичето гнездо
Да, аз забременях естествено след това. Два пъти. Но изпитвах голяма болка при процедурата (повече отколкото при раждането бих казала) и оттам може да са контрахирали тръбите и да не са пропуснали контраст.

# 2
При мен имаше такава находка при цветната снимка, само че на едната тръба.Но моята беше с пълна упойка.След това ми правиха лапароскопска операция, при която казаха че са премахнали каквото е имало в тръбите и 4 месеца по-късно забременях.

# 3
Благодаря Ви, понеже вчера много се разтроих.Не знам как да действам за напред,корекция ли, лапороскопия или да ги махам и да се насоча към инвитро процедура.При кой лекар сте правили лапороскопия ? Дали е добър в това?

# 4
Благодаря Ви, понеже вчера много се разтроих.Не знам как да действам за напред,корекция ли, лапороскопия или да ги махам и да се насоча към инвитро процедура.При кой лекар сте правили лапороскопия ? Дали е добър в това?
В Селена Пловдив, при Ставрев младши я правих.Моята се водеше диагностична лапароскопия.Понеже доктора каза, че е възможно на снимката така да изглежда, а да няма нищо.И така ми обясни след операцията,че хидросалпингит не е видял, но е имало сраствания някакви по тръбите, които е премахнал.По-добре отидете при някои за второ мнение и от там нататък ще решите.Успех 🍀

# 5
На мен ми казаха, че ми е запушена лявата тръба, макар че лекарят ми намекна, че има възможност, да не се е разпространило добре контрастиращото вещество. Някак си не им порявах на диагнозата, може би заради намека на лекаря. Все пак, репродуктивният ми специалист трябваше да се съобрази с резултатите от цветната снимка, защото исках да правим инсеминации. На втората инсеминация овулацията беше от страната на запушената тръба и съответво трябваше да пропуснем процедурата. Каза ми все пак да правим естествени опити и забременях.

# 6
Здравейте! Аз съм с две премахнати тръби поради извънматочна бременност. След първата такава, при лапароскопска операция се видя, че имам ужасно много сравнения. Направихме и цветна снимка и се оказа, че другата тръба пропуска, но е силно нагърчена. Насрочихме дата за лапароскопска операция за отстраняване на тези сраствания, но за съжаление, когато ме отвориха се установи, че отново съм с ИМ и се наложи да премахнат и другата тръба. Имам видео на всичко и наистина е много гадно.
Като човек минал през всичко това, Ви съветвам да си направите първо лапароскопски операция за отстраняване на евентуални сраствания и едва тогава да пристъпите към опити за забременяване.
В противен случай може да се получи моята история. Не Ви го пожелавам, но е абсолютно реална ситуация.
Колкото до инвитро - направете всичко, за да го избегнете. Пак от опит. В момента съм в процес на инвитро процедура - ми хич не е готино. Меко казано. За съжаление относно инвитрото и тръбите - и там е възможна извънматочна бременност, така че, в моя случай е по-добре, че ги няма.
Не се бавете в избора си и решенията си.
Аз съм на 33г. и както всичко беше наред при всички прегледи, като започнахме с изследванията за инвитро се оказа, че съм с изключително малко оставащ яйчников резерв и нямам още много време..
Дано съм била полезна.
Моите лапароскопски операции са правени в Пловдив в Селена от д-р Матев. Изключително съм доволна от всичко. В момента процедурата инвитро отново я води той. Това е .

# 7
Благодаря ,момичета! Ще направиме всичко възможно . Впредвид годините (23) надявам се всичко да е наред .Дори и не можех да предположа че ще имам тези проблеми.
Ще продължаваме да правиме опити, ще се запиша на лапороскопия. Пък може и да стане.Ако не ,ще преминем към  инвитро процедура.

# 8
Тук по-големият проблем е хидросалпингс-а. Течността от него е токсична за ембрионите. Някои лекари клампират тръбите, за да не се излива към матката, други ги премахват. И при двата случаи след това решението е инвитро. Докато го има хидросалпингса дори с инвитро или няма да има имплантация, или ще има ранни загуби.
Според мен действайте с лапароскопия, а ако пък на нея не се потвърди диагнозата няма да ги махнат.
Аз лично имам правена лапароскопия за премахване на тръба заради извънматочна бременност в Надежда, както и две оперативни хистероскопии там и съм доволна.

# 9
Аз бях така след цветна снимка се оказа, че имам двустранно запушени тръби и хидросалпингс на едната.
Задължително се прави операция за хидросалпингса (лапароскопия) и чак след това се пристъпва към инвитро .
При мен нямаше никаква пропускливост. Сега сме по инвитро процедури. За сега без резултат. Но при нас е и фактора възраст.
Здравейте, след година и 4-ри месеца опити за забревенявате със мъжи си , нямаме никакъв резултат.Днес бях в болница надежда за цветна снимка .Бях без упойка , не ме е боляло,понеже бях че настроила на ужасна болка.Резултата е «Двустоанно се наблюдава хидросалпингс,без пропускане на к.м».
Дали някой е имел същия резултат, какви бяха действията ви и дали има някой забременял след това.Благодаря 🕊

Общи условия

Активация на акаунт