Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 24 725
  • 735
  •   1
Отговори
# 15
  • На брега на реката
Мибобо, съжалявам за загубата ви. Кураж и търпение.

Относно вит.Д и вит.Б12, нямам дефицити, следя ги периодично и всичко е наред.

Реално нямам причина, а съм все тревожна, тъжна и  раздразнителна. Осъзнавам, че съм тъжен човек, а имам основания да съм щастлива.
Хора, които познавам, с много проблеми и трудности, гледат с усмивка на живота,  а аз съм тъжна и сякаш живота минава в страх покрай мен.

# 16
Здравейте, с тези резултати дали има Хашимото?

# 17
Мибобо, съжалявам за загубата ви. Кураж и търпение.

Относно вит.Д и вит.Б12, нямам дефицити, следя ги периодично и всичко е наред.

Реално нямам причина, а съм все тревожна, тъжна и  раздразнителна. Осъзнавам, че съм тъжен човек, а имам основания да съм щастлива.
Хора, които познавам, с много проблеми и трудности, гледат с усмивка на живота,  а аз съм тъжна и сякаш живота минава в страх покрай мен.

Цял живот съм била такава, това е психическа нагласа, тип нервна система и доста трудно се променя. Няма да забравя преди години работих с психолог и ми постави задача, всеки ден да записвам поне едно нещо което е наред/харесва ми - от кафето ми, до коса, разговор и каквото и да е....оказа се, че за цяла седмица бях записала 1 нещо. Тоест за мен винаги има някъде проблем, винаги нещо не е ок, винаги нещо не е идеално...с времето се промених малко и се научих да се радвам на дребните неща, но като цяло пак мога да се определя за тъжен/угрижен човек.

malika$ ако нормата на инсулина е 25, не гледай да е в норма това е безумна граница. Трябва да е до 5-6 на гладно. Вит.Д да е над средата на граница!

Soft_Rain Хашимото няма т.е. автоимунно заболяване, но има хипофункция на жлезата.

# 18
  • София

catty m не е невъзможно да има някаква промяна в препарата. Но иначе промяна при теб - хранене, начин на живот, витамини?

Промяна на храненето имам с оглед да се храня по-здравословно, по-малко вредности. Не че много успявам, но все пак. Започнах и да спортувам. Стресът на работа ми е в повече, имахме и ние смейна загуба миналата седмица.

Пия магнезий, вит. Д и К2, желязо, пребиотици. Не знам, не мога да отдам на нищо от тези неща влошаването на показателите ми на ЩЖ, както и за захарта и инсулина.

Бубoлина, мога да купя една опаковка Т3, ако продаваш. По-лезно ми е деленето на турския, отколкото този гръцкия. И без това ми свършва, въпреки че сега решших да намаля дозата и да видя как ще ми се отрази.

# 19
Здравейте, след направени изследвания ендокриноложката ми заключи, че имам автоимунен тиреоидит. Ще приложа изследвания и лечение. Ако може някой да се включи с повече информация какво да очаквам от лечението, за момента нямам други симптоми освен повишено тегло.

# 20
Имаш и ИР, инсулинът е висок и за него имаш изписан Глюкофаж. Много вероятно проблема с теглото да е именно от това, не толкова от щитовидната. Иначе за нея, изписан ти е хормон тъй като си с хипофункция. Акутирокса според мен, след като направиш седмица на 1,3мл, после си направи седмица на 2мл и чак тогава на 2,5мл хубаво е постепенно да качваш дозата не чак двойно.
На първа страница са описани симптомите, едва ли нямаш никакви. Така, че от терапията се очаква да се подбори състоянието ти като цяло.

# 21
Благодаря за отговора. Все пак при хората с проблем с теглото имало ли е ефект пиенето на акутирокса. Според ендокриноложката ми инсулиновата резистентност е вследствие на хипофункцията и ако тя се нормализира и ир ще влезе в норма.

Имаш и ИР, инсулинът е висок и за него имаш изписан Глюкофаж. Много вероятно проблема с теглото да е именно от това, не толкова от щитовидната. Иначе за нея, изписан ти е хормон тъй като си с хипофункция. Акутирокса според мен, след като направиш седмица на 1,3мл, после си направи седмица на 2мл и чак тогава на 2,5мл хубаво е постепенно да качваш дозата не чак двойно.
На първа страница са описани симптомите, едва ли нямаш никакви. Така, че от терапията се очаква да се подбори състоянието ти като цяло.

# 22
Принципно хипофункцията забавя метаболизма, така че навързани са проблемите определено. И да при някои хора при започване на хормон има известно отслабване, но не очаквай чудеса.
Заради този Глюкофаж си следи как ти е вит.В12, тъй като пречи на усвояването му и се изпада в дефицит.

# 23
Благодаря за темата.
На анкетата отговорих с да. И други има в родата ми с проблемни щитовидни жлези.

# 24
  • На брега на реката
Цял живот съм била такава, това е психическа нагласа, тип нервна система и доста трудно се променя. Няма да забравя преди години работих с психолог и ми постави задача, всеки ден да записвам поне едно нещо което е наред/харесва ми - от кафето ми, до коса, разговор и каквото и да е....оказа се, че за цяла седмица бях записала 1 нещо. Тоест за мен винаги има някъде проблем, винаги нещо не е ок, винаги нещо не е идеално...с времето се промених малко и се научих да се радвам на дребните неща, но като цяло пак мога да се определя за тъжен/угрижен човек.

Аз съм на 55 години и за мое съжаление, смятам, че при мен психически, много ми повлия Ковид по времена боледуването ми в края на 2020 г. Не беше тежко, но продължително и получих перикардит, който трудно отшумя. От тогава нещо се бъгна в психиката ми и не съм същия човек. На всичкото отгоре и ваксини си сложих след това та съвсем, ама ..., минало е вече, но смятам, че последствията са от него.
До преди това бях сравнително весел и щастлив човек и дори малко над нещата. Радвах се на всичко, а сега ... просто не съм аз и не мога да се намеря. Дано успея да се измъкна от тази кожа, защото имам за какво да живея и то с радост. Имам добри деца и внуци, които са моето щастие. Родителите ми са до мен и дай Боже още много години да е така, само аз трябва да се преоткрия! Дано! Hands Pray

# 25
Щом не си по принцип такъв тип човек има надежда Simple Smile . Щом имаш желание вярвам, че ще успееш да си върнеш отново радостта в живота. Опитвала ли си капки на Бах? Много фино и неусетно работят, те са точно за различни психически състояния. В менопауза ли си или навлизаш? Хормонално също влияят нещата.

# 26
  • На брега на реката
Не съм опитвала капки на Бах, може да пробвам. Различни видове ли са?

В менопауза съм от 6 години.

# 27
Това са 38 моноесенции, спиртни извлеци на цветя, действат на енергийно ниво и са за преодоляване точно на различни психични състояния - страх, отчаяние, ужас, вина, гняв, неувереност, лоши мисли и т.н. От тях се подбират нужните и се прави комбинация от максимум 6-7 цветя и се приемат. След време може да се промени комбинацията, тъй като някой от "проблемите" може да е изчезнал и да се замени с друго цвете. Действат много леко и неусетно, даже се казва, че след като почнеш да забравяш да ги вземаш значи са си свършили работата.
Аз ги ползвам от над 10г, основно за сина ми - така е преодолял много неща, първото от което той имаше ужасяващ страх да се вози в кола, пищеше и изпадаше в истерия чак.
Аз си имам купени целия сет от всички 38 есенции и 39-та е така наречена Спасителна смес и си правя комбинация на семейство кой от каквото има нужда. В последните години започнаха да се предлагат готови комбинации - за стрес, за страх и т.н., но всеки който е ползвал моноесенциите ги предпочита. Дори на майка ми купих готов Рескю спрей от аптеката (Спасителната смес), ами не е същото като от моите капки.
Ето тук линк към описанието на самите цветя, прегледай и прочети да видиш за какво става въпрос.
https://bachcenter-bg.com/bahova-terapiya/#38essences Ако имаш нужда от помощ за нещо пиши ми, ще ти обясня. И книги в ел.вариант трябва да имам някъде.

# 28
Тази анкета ме върна към една моя болка. Отговорих не, но май трябваше да отговоря да...
Сестра на баба ми е била с Базедова болест. Според Едното това има връзка. По тъжното е, че баба ми прекара последните 20 години от живота си с диагноза депресия. Сложиха й тая диагноза заради тревожност и хронична умора. И никой никога не е изследвал друго, дори ТСХ няма изследвано. Баща ми се грижи за нея 15 години, тя не излизаше от вкъщи, нямаше сили. А сега разбирам, че симптомите й са били като на хипо...
И дефицит на Д е имала,  с жестока осеопороза и фрактура на тазобедрената става. И Д не е изследван. Яд ме е, че не съм знаела повече. Цялото това страдание, а толкова прекрасен човек.
Mibobo, съъболнования! Скръбта е важно да се изразява. Гнева и вината и те също често присъстват и са част от процеса. Прегръдки!

# 29
  • На брега на реката
Благодаря ти, Мибобо. Ще разгледам и ако имам нужда ще пиша.

За тези ли казваш, че не са толкова ефикасни:
https://galen.bg/d-r-bah-speshna-pomosht-30ml

Общи условия

Активация на акаунт