Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 439
  • 735
  •   1
Отговори
# 180
Благодаря ви за отговорите! ❤

Алекс, вероятно ще се наложи да взимаш хормон - ендокринолозите ще искат ниско ТСХ преди и по време на бременността ти. Всъщност важното е нивото на фт4 и фт3 - хубаво е те да са в горната половина на нормата. Повечето лекари пренебрегват това, затова ти ще трябва да си ги следиш и да имаш едно наум за тях. Не бива да се стряскаш - при добре контролирани хормони ще можеш и да забременееш, и да износиш, и да кърмиш, ако желаеш. Опасното за развитието на плода е когато хипофункцията продължава дълго и не се взимат мерки - което при теб няма да се случи, тъй като вече си следиш нещата. Виж също нивата на витамин Д, б12 и железния панел - ако са ниски, хубаво е ако не преди нея, то поне в началото на бременността да си ги наваксаш, за да може и ти да си заредена, и бебето. Пожелавам ви скоро две чертички и после малък сладък пухкавел!

# 181
Намерих някакви запаметени данни от Лабоекспрес във Варна, не е целият панел, дано е полезно
Не помня да съм имала някакъв повод за недоволство от тях.
Понеже един термометър се върти край мен напоследък, реших да си измеря базалната температура -35,5, 35,8 измерих, спя с одеало освен завивка, хипо и това е. А веднъж когато член на семейството беше с висока температура, а аз добре бях направила контролно измерване на себе си, резултатът ми беше в нива на хипотермия според интернет Simple Smile

# 182
Благодаря!
За температурата с какъв термометър и колко време я мерите. Аз вече меря само с галиев поне 10мин, а ако се наложи с електронен го държа след сигнала поне още 5 минути иначе дава много много по-ниска температура спрямо механичния.

# 183
Ето, че научих пак нещо, не знаех за тези галиеви термометри, ще си набавя. И аз седя и чакам един електронен.

# 184
Това е алтернативата на старите живачния, по-точни са

# 185
  • София
Аз меря с живачен, купен от Македония. Само на него вярвам, никога не електронни. Галиевите май се изтръскват трудно, имам един такъв, не мога да го изтръскам.

# 186
Аз имам живачен от едно време, а скоро във ФБ гледах, че някой продава.
Иначе и галиев имам, но да изтръскването е ужасно, въпреки, че има специална дръжка на капачката пак ми се откача ръката Grinning

# 187
Момичета, здравейте!
Имам въпрос, с който отговор се опитвам да помогна на щерката, която е с хипофункция. В момента е със сенна хрема и е на антиалергични хапчета и капки за нос. Искам да пробва как биха ѝ подействали капки маслен извлек от жълт кантарион в ноздрите, но съм чела, че точно жълтият кантарион засилва или намалява действията на лекарства, които се приемат в момента. Според вас дали такива капки биха дали отражение на хормона, който пие?

# 188
  • Sofia
Здравейте, може ли мнение за тези резултати?
Имам записан час при ендокринолог и тепърва ще пускам още изследвания, но предварително ми се иска да имам някакви насоки, тъй като се притеснявам да не претупат прегледа.
ИР е ясна, но от известно време имам стомашни проблеми, косопад, тревожност и промени в менструацията.
При първите изследвания TSH ми беше 3.13, а при повторни TSH излезна 1.68 и фт4 0.99.
Дават ли някаква индикация тези резултати и какво още бихте препоръчали да изследвам?

# 189
Според мен оплакванията са основно от ниското желязо и много ниския вит.Д, те сами по себе си влияят и на работата на щитовидната жлеза. Може да се желае повече от Т4, но според мен той ще се подобри когато се попълнят дефицитите. Следващия път е хубаво като се изследваш да пуснеш и другия хормон Т3, както и да си провериш антителата ТАТ и МАТ. И отделно си работи върху ИР.

# 190
Смайл, желязото ти прави драма, но и Д.
В 12 също е нисичък.
Пиеш ли нещо?

# 191
В12 не трябва да взема преди да си оправи желязото, иначе ще падне още. Може фолат да взема да подпомогне усвояване/повишаване на желязото

# 192
Леле, аз пък пия и В 12 Confused

# 193
  • Sofia
Смайл, желязото ти прави драма, но и Д.
В 12 също е нисичък.
Пиеш ли нещо?

Взех си желязо и витамин Д на Better You. Каза ми, че са най ок за стомаха.

# 194
Добре си направила да ти кажа.
И аз по препоръка на хематолог тук съм на спрей с желязо.
След 2 месеца ще тествам.
Но от други лекари имам препоръка и за други добавки, които се смята, че се усвояват по-добре.
Та и тях си запазих.

Общи условия

Активация на акаунт