Автоимунен тиреоидит на Хашимото - тема 81

• 26 433
  • 735
  •   1
Отговори
# 210
Мисля че детските искат винаги известен период на проследяване. При децата и тийновете хормоните играят. Освен това пускат много изследвания и се стараят да наваксат липси и имат по-цялостем подход.

# 211
  • София
trueblue може ли да споделиш какъв витамин Д ползваш? Не мога да помогна със съвет, все още се образовам и чета темата за насоки Heart

В момента всички вкъщи използваме добавки от Zein Phrma от Vitamag, зимата вит D беше  Солигамма 5600 IU. Но ние и двете бяхме с тежък дефицит. При дъщеря ми нивото беше 12 при норма 50-120.

# 212
Благодаря ти. Пожелавам изследванията да се нормализират с попълването на дефицитите.

# 213
Момичета, много е хубава книгата на Уенц.
На втората част съм. Направо записки да бях почнала да си водя.
Оказва се, че не всички пробиотици са били за нас.
Ще се върна назад като мога да си ги запиша кои са за нас и кои не.

И сега един въпрос. Не знам дали го пише в книгата, още я чета.

Екстракт от семки на грейпфрут може ли да приемаме?
Нещо ми се върти в главата,че може би блокира усвояването на хормона.
Но пък ако го пия няколко часа след приема.

# 214
И трите книги на Изабела Уенц са много добри: протоколът, първопричината и книгата за надбъбречните жлези.
Елора, ти коя книга четеш в момента

# 215
Имам ел. вариант  Първопричината. За Хашимото.
Обаче другите май ги няма в ел. вариант из нета.

# 216
Момичета, аз отново съм със симптоми и смятах утре да пусна изследвания само че току-що ми извадиха зъб и се налага да пия антибиотик за една седмица? Трябва ли да изчакам със изследванията и колко време?

# 217
Много добри съвети има, ама не всички ще мога да правя.
Особено това за млечните.
Няма шанс да спра овче и козе сирене и кефира. Иначе друго -кисело мляко, прясно не консумирам.

# 218
Acid, бих изчакала с изследванията поне седмица след спирането на антибиотика.Какви симптоми имаш?

# 219
Acid, бих изчакала с изследванията поне седмица след спирането на антибиотика.Какви симптоми имаш?
Умора, сънливост, запек, липса на апетит. Обичайното. Ще изчакам. Благодаря ти!

# 220
Да, около седмица поне да се изчисти АБ от тялото

# 221
И аз не съм ги срещала из нета на български. Но аз си ги взех втора ръка от разните групи по Фейсбук за книги втора ръка.

Имам ел. вариант  Първопричината. За Хашимото.
Обаче другите май ги няма в ел. вариант из нета.

# 222
  • Sofia
Здравейте момичета, пиша хем да се похваля, хем да се оплача. Ходих на лекар при нова лекарка (която май май най ми допада дотук) и съответно си направих кръвни изследвания, за да имам пресни. Последните бяха преди точно 3 месеца, когато малко си вдигнах дозата на Акутирокса от, 3,2 на 3,7мл, защото малко се бяха влошили стойностите.
Последния месец се чувствах супер и за пръв път от 2 години, като предишното си аз. Изглеждах и се усещах, както преди тъпото Хашимото и бях сигурна, че няма да са ми зле стойностите. Обаче, Т4 даже е малко над нормата, а Т3 само малко е мръднало нагоре. Както и да е, отидох на прегледа, скара ми се, каза да намаля веднага малко хормона и сега взимам по 3,5мл. Много ми е мъчно сутрин, като си отброявам по-малко количество и се притеснявам, че добрата форма ще се отиде... Ще следвам лекарската препоръка, разбира се, защото едва ли е ок да е над нормата хормона, ама исках да се оплача.
И още нещо странно се случи - възлите, които другите доктори виждаха и следяха (два много мънички), тя каза, че изобщо не са възли,а нещо си, което се виждало, като възел, но било особеност на тъканта при Хашимото.
Слагам изследването да кажете и вие какво мислите. Момичетата с повече опит винаги ми помагат да се ориентирам в тази мъгла, която съпътства глупавия Хашимот, както го наричаме у дома Simple Smile

# 223
  • На брега на реката
cutesmallcat, не съм от най-знаещите, та изчакай и други мнения, но според мен, нямаш конверсия на Т4 към Т3, въпреки високите стойности.
В този случай, аз бих започнала да приемам Т3, за да се повиши, а и при приема му, Т4 леко ще спадне. Интересното е, че въпреки високите ФТ4, ТСХ не е нисък?!
Изследвала и си вит.Д, Б12, желязо?
Пишеш за Хашимото, но не виждам стойности  на ТАТ и МАТ. Изследвани ли са?
При мен, възлите бяха намалили размера си, като започнах по-висока доза хормон. Може и при теб да се е получило така.

# 224
  • Sofia
cutesmallcat, не съм от най-знаещите, та изчакай и други мнения, но според мен, нямаш конверсия на Т4 към Т3, въпреки високите стойности.
В този случай, аз бих започнала да приемам Т3, за да се повиши, а и при приема му, Т4 леко ще спадне. Интересното е, че въпреки високите ФТ4, ТСХ не е нисък?!
Изследвала и си вит.Д, Б12, желязо?
Пишеш за Хашимото, но не виждам стойности  на ТАТ и МАТ. Изследвани ли са?
При мен, възлите бяха намалили размера си, като започнах по-висока доза хормон. Може и при теб да се е получило така.

Буболина, сега не пуснах ТАТ и МАТ, само от време на време ги пускам, но за съжаление, Хашимото си е.
За конверсията и аз си мисля и след месец ще пусна изследването за реверсивния Т3 да видя какво ще покаже.
Вит Д, желязо и В12 съм пускала в някакъв момент и примам витД всеки ден и то стабилно количество, както и магнезий. Желязото не беше зле, В12 малко под средата на референтните… Пак съм решила да ги пусна, обаче, защото отдавна не съм.
TSH то само неднъж ми беше около нулата, когато увеличих хормона значително преди време. След това се движи около 2.
Не я питах всички тези въпроси докторката, защото ми се скара, че се вторачвам в цифрите и ми каза, че щом е в референтни стойности изследването, било всичко супер…😒 Старата песен. Забучи пръст в по-стари кръвни изследвания със стойности  Т4 17 и Т3 3,5 и ги обяви за абсолютно перфектни и като й казах, че съм имала немалко симптоми тогава, каза че си внушавам…. 🤦🏼♀ Та не видях смисъл дори да повдигам темата…… Реве ми се вече от липса на адекватно медицинско мнение….

Общи условия

Активация на акаунт